Amerika, verenigde staten
Regulatie

Joe Biden wil verantwoordelijken omvallen Amerikaanse banken hard aanpakken

De Amerikaanse president Joe Biden laat via Twitter weten dat hij er alles aan wil doen om de mensen die verantwoordelijk zijn voor het omvallen van Silicon Valley Bank en Signature Bank “volledig aansprakelijk” te stellen. Vannacht werd bekend dat de Amerikaanse autoriteiten de tegoeden bij de omgevallen banken volledig garanderen, wat vrij vertaald betekent dat de geldprinters weer aanstaan.

Vandaag meer

In het bovenstaande bericht deelt Biden wat eerste informatie en zijn mening over het plan om de banken te redden. Vandaag zal hij in een toespraak meer delen over de consequenties voor degenen die verantwoordelijk zijn voor het omvallen van de banken.

Vanuit de Amerikaanse politiek wordt er in ieder geval positief gereageerd op de beslissing om de banken overeind te houden. “De acties van vandaag maken het voor de werknemers van bedrijven die bankieren bij Silicon Valley Bank en Signature Bank mogelijk om hun loon te ontvangen en zorgen ervoor dat kleine bedrijven overleven”, aldus Sherrod Brown en Maxine Waters, twee Amerikaanse politici.

Ondertussen maakt Securities and Exchange Commission (SEC) voorzitter Gary Gensler gebruik van dit moment door te roepen dat zijn commissie mensen die zich op de financiële markten misdragen hard zal aanpakken. “Zonder een specifiek individu of entiteit te noemen, zullen we onderzoek doen en actie ondernemer als we schendingen van de federale effectenwetgeving tegenkomen”, zo voegt Gensler toe.

Gensler en crypto

De afgelopen periode waren Gensler en zijn SEC hard voor de crypto-markt, door onder andere Paxos te verbieden om nog meer Binance USD (BUSD) op de markt te brengen en het staking-programma van Kraken te sluiten. Daar blijft het waarschijnlijk niet bij, want op 9 maart schreef hij nog een opiniestuk voor The Hill, waarin hij de industrie maant om de regels te volgen.

Gary Gensler is iemand die erom bekendstaat dat hij in principe alleen Bitcoin ziet als een cryptocurrency die volledig legaal op de markt is gekomen. De rest, al bestaat er over Ethereum nog wat twijfel, kwalificeert volgens Gensler als een effect voor de financiële wetgeving.

In die zin kan er nu weleens een interessante periode aankomen. Aan de andere kant is er ook een mogelijkheid dat de SEC het nu heel druk krijgt met het traditionele financiële systeem en dat daarmee de aandacht even afgeleid is van de crypto-industrie en Bitcoin.

Regulatie nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?