Litecoin, LTC
Litecoin

Kan de Litecoin koers deze week het niveau van $115 bereiken?

De Relative Strength Index (RSI) van Litecoin is de afgelopen twee weken als een raket omhooggeschoten van 60 naar 67. Dat wijst erop dat het momentum rondom het kleine broertje van Bitcoin positief begint te worden.

Sterker nog, als we naar sommige bewegende gemiddelden van de munt kijken, dan lijkt zich een Golden Cross te vormen. Binnen de technische analyse wordt dat als een extreem bullish signaal gezien.

Gezonde RSI ondanks recente koersstijging

De RSI van Litecoin is de afgelopen twee weken flink gestegen, van 60 naar nu 67. Naast het momentum, gebruiken analisten de RSI ook om trendomkeringen te spotten.

Deze indicator kijkt als het ware naar de verhouding tussen recente winsten en verliezen om het algehele momentum achter prijsbewegingen te bepalen. De indicator loopt van 0 tot 100, waarbij waardes boven de 70 doorgaans duiden op overbought situaties, wat een prijscorrectie kan inluiden. Waardes onder de 30 geven juist aan dat een asset oversold is en wellicht klaar staat voor herstel.

Koers en RSI 7D
Koers en RSI 7D – Bron: IntoTheBlock

De recente stijging van de RSI laat een toename in koopdruk zien, wat duidt op toegenomen interesse van beleggers en een actievere markt. Hoewel de huidige waarde van 67 binnen een gezonde zone valt, is het belangrijk op te merken dat deze richting overbought territory neigt. Mocht de euforie de overhand nemen, dan kan dat een belangrijk signaal zijn om wat gas terug te nemen.

Dit betekent namelijk dat een periode van consolidatie of zelfs een correctie op de loer kan liggen, aangezien sommige investeerders wellicht hun winsten gaan pakken.

Veel nieuwe investeerders kiezen voor Litecoin

Een interessante ontwikkeling is dat het aantal korte-termijn investeerders in Litecoin is gestegen van 429.000 naar 529.000 tussen 18 februari en 25 maart. Korte-termijn investeerders zijn in dit geval mensen die Litecoin minder dan 1 maand in bezit hebben.

LTC Adressen naar Vasthoudtijd
LTC Adressen naar Vasthoudtijd – Bron: IntoTheBlock

Deze toename in kortetermijnbezit kent echter een potentieel nadeel. Middellange termijn-houders, ofwel “cruisers” (die langer dan een maand en korter dan een jaar aanhouden), beginnen zich juist terug te trekken. Deze groep daalde in dezelfde periode van 2,74 miljoen naar 2,54 miljoen. Wat erop wijst dat zij mogelijk hun winsten pakken.

EMA-lijnen vormen Golden Cross

De recente koersstijging van Litecoin is wellicht nog maar het begin. Enkele korte-termijn EMA’s (bewegende gemiddelden) kruisten recent met lange-termijn EMA’s. Dit staat bekend als een Golden Cross. Dit is een bullish signaal, wat aangeeft dat er binnenkort mogelijk een hele sterke periode aankomt voor Litecoin.

Exponential Moving Average (EMA) lijnen zijn technische analyse-indicatoren die worden gebruikt om prijstrends en potentiële omslagpunten in de waarde van een asset te vinden. In tegenstelling tot een Simple Moving Average (SMA) die alle prijzen binnen een bepaald tijdsbestek even zwaar weegt, leggen EMA’s meer nadruk op recente koersen.

Dit systeem zorgt ervoor dat EMA’s sneller kunnen reageren op marktveranderingen en trends met grotere nauwkeurigheid kunnen identificeren.

EMA-lijnen
EMA-lijnen – Bron: TradingView

Een bullish crossover treedt op wanneer een EMA op korte termijn boven een EMA op lange termijn uitstijgt, terwijl een bearish crossover het tegenovergestelde is.

Met de toestroom van korte-termijn investeerders en de gunstige positie van de EMA, zou een terugkeer naar $105 voor LTC geen verrassing zijn.

Als dat gebeurt, zou LTC verder kunnen stijgen en volgende week de koers van $115 kunnen bereiken. Dit zou de hoogste prijs voor LTC sinds april 2022 betekenen. Als de cruciale steunniveaus van $83 echter doorbroken worden, zou dit een verdere daling naar $72 kunnen inluiden.

Nog 5 dagen: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Litecoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 5 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Litecoin nieuws

Hoe Litecoin naar een prijs van $400 kan klimmen
Litecoin koerst af op $100: Doorbraak in zicht of schuilt er risico?
Wat kunnen we van Litecoin verwachten in 2024?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP