Dogecoin (DOGE)
Dogecoin

Mark Cuban: Dogecoin is bruikbaarder dan Cardano

Mark Cuban gelooft nog steeds dat Dogecoin (DOGE), de grootste meme-cryptocurrency, bruikbaarder is dan Cardano (ADA).

Het nut van Dogecoin

In een recent interview met het op cryptocurrency gerichte YouTube-kanaal AltcoinDaily, zei miljardair Mark Cuban dat hij nog steeds denkt dat Dogecoin bruikbaarder is dan Cardano. Cubaan zei:

De mogelijkheden voor Cardano zijn groter totdat Dogecoin echt een platform voor applicaties wordt.

Mark Cuban beweerde dat mensen in Afrika de blockchain niet zoveel gebruiken als ze hadden verwacht. Cuban merkte op dat de concurrent van Ethereum heel weinig impact heeft gehad, ondanks het lanceren van smart contracten bijna een jaar geleden.

Dit is niet de eerste keer dat de miljardair-investeerder het nut van Cardano in twijfel trekt. Afgelopen mei tweette Cuban nog dat hij niet op de hoogte was van mogelijke use-cases voor de populaire Proof-of-Stake (PoS) blockchain. Cuban maakt zich zorgen over het gebrek aan innovatie in de cryptocurrency wereld.

In plaats van echte innovatie te zien, zie je replicatie.

Aldus Cuban.

Bovendien zei Cuban dat er veel onzekerheid was rond de overgang van Ethereum naar Proof-of-Stake. Hij is ervan overtuigd dat het succes van de blockchain voor een groot deel zal afhangen van het feit of meer applicaties geadopteerd worden.

Cuban sprak ook over de regelgeving en bekritiseerde de “regulering door procesvoering” -benadering van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Tegelijkertijd zegt Cuban dat hij Ripple vermijdt vanwege de overdreven agressieve gemeenschap.

De regelgevende onzekerheid die veroorzaakt is door de toezichthouder is volgens Cuban de reden waarom er meer crypto bedrijven zijn in Singapore en de Bahama’s.

Dogecoin nieuws

Whale haalt voor 53 miljoen dollar aan Dogecoin van crypto beurs
Dogecoin en Shiba Inu tonen veerkracht door sterke liquiditeit
Whale koopt voor miljoenen aan Dogecoin, prijsstijging op komst?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’