Bitcoin

MicroStrategy CEO legt uit waarom hij Bitcoin verkiest boven goud

Tijdens de Binance Blockchain Week zei de CEO van MicroStrategy, genaamd Michael Saylor dat het rendement van goud lang niet zo aantrekkelijk is als die van Bitcoin.


Het digitale goud

In de huidige omgeving van monetaire inflatie is Bitcoin een logische oplossing voor het probleem van waardeopslag. Dat zei Michael Saylor, CEO van business intelligence-bedrijf MicroStrategy, tijdens Binance Blockchain Week. Saylor legde uit dat de traditionele strategie van het bedrijf was om in staatsschulden te investeren. De recente agressieve monetaire expansie als gevolg van de pandemie zette MicroStrategy er echter toe aan om op zoek te gaan naar een alternatieve waardeopslag.

MicroStrategy overwoog om te investerein in staatsschulden, aandelen, derivaten, onroerend goed en edelmetalen. Maar, die hebben gewoon het soort rendement niet dat Bitcoin biedt. “Het rendement op goud leek lang niet zo aantrekkelijk als Bitcoin,” zei Saylor, eraan toevoegend:

“Uiteindelijk kwamen we bij crypto omdat je in de cryptowereld digitaal goud kunt creëren – en Bitcoin is dat digitale goud. En dus als je op zoek bent naar een niet-fiat-derivaat waardeopslag in een inflatoire omgeving, is het logisch dat je Bitcoin als digitaal goud zou beschouwen. “


De volatiliteit van Bitcoin

Over de beruchte volatiliteit van Bitcoin zei Saylor dat MicroStrategy geen handelsbedrijf is en zich dus niet bezighoudt met dagelijkse prijsfluctuaties op korte termijn. Integendeel, de Bitcoin-aankoop van het bedrijf is eigenlijk een langetermijninvestering.

“We doen een investering van 10 jaar of langer. Als je naar Bitcoin kijkt in de loop van 10 jaar, is het helemaal niet volatiel. Het gaat gewoon omhoog”, legde Saylor uit.

Hij voegde eraan toe dat het in feite neerkomt op tijdsvoorkeur. Als je een belegger bent, heb je waarschijnlijk een tijdshorizon van ten minste vier jaar. In dat geval is de korte-termijnvolatiliteit niet echt boeiend.

“Als we volatiliteit wilden vermijden, zouden we het fiatgeld kunnen houden. Maar dan zouden we er 90% zeker van zijn dat we in 10 jaar tijd 75% van onze waarde zouden verliezen. Dat is de prijs van stabiliteit. Volatiliteit is de prijs die je betaalt om waardestijging te krijgen,” beweerde Saylor.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


‘Bitcoin is de logische oplossing’

Saylor erkende dat als hem bijvoorbeeld in februari 2020 naar Bitcoin werd gevraagd, hij zou hebben gezegd dat Bitcoin gewoon “een soort hinderlijk digitaal cybercrypto-ding” is. Hij vertelt dat hij een jaar geleden nog niet goed geïnformeerd was over Bitcoin. Sindsdien is zijn sentiment ten opzichte van crypto drastisch veranderd.

“Ik denk dat Bitcoin een oplossing is voor een probleem, maar je moet het probleem hebben om de oplossing te waarderen. Dus het probleem werd in maart behoorlijk groot. Als de kapitaalkosten voor elk bedrijf op aarde van 5% naar 15% gaan, moet je nu een treasury-oplossing vinden die meer dan 15% zou opleveren,” zei Saylor.

Bitcoin kan dienen als waardeopslag tegen monetaire inflatie voor elk bedrijf, publiek of privaat, die kapitaalkrachtig is. Dit is omdat ze allemaal een ontaardingsprobleem hebben, zei hij. Hij voegde eraan toe dat het “een logische oplossing is voor waardeopslag probleem.”

MicroStrategy was een van de traditionele financieringsmaatschappijen die onlangs de weg baande voor institutionele investeringen in Bitcoin. Het bedrijf investeerde tussen augustus en september vorig jaar $425 miljoen in Bitcoin. Later verkocht het zelfs $650 miljoen aan securities om nog meer BTC te kopen. Op dit moment bezit het bedrijf voor meer dan $2,5 miljard aan BTC.

Bitcoin nieuws

Analist ziet kansen: “Bitcoin bereikt S2F-drempel, blijft de rally doorgaan?”
Bitcoin breekt records: Maandelijkse stijging van 40%, koers bereikt bijna $100.000
Amerikaanse Bitcoin-reserve onder Trump: Koers naar $1 miljoen?
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: dit is de ergste nachtmerrie van Amerikaanse centrale bank
Waarom stijgt de Ripple (XRP) koers zo gigantisch hard?
Nederlandse crypto analist: Dit is wanneer je Bitcoin en Ethereum moet kopen
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk