microstrategy
Bitcoin

MicroStrategy koopt 12.000 Bitcoins op nieuwe all-time high

Ondanks de nieuwe all-time high (ATH) van Bitcoin (BTC) blijft MicroStrategy meer van de digitale munt kopen. Het bedrijf heeft onlangs 12.000 BTC gekocht voor een totaal bedrag van $800 miljoen.

Met de aankoop komt het totaal aan verworven Bitcoins op 205.000 duizend te staan. Na de aankoop staat de gemiddelde gekochte BTC prijs op $33.706 per stuk.

Financieringsstrategie via converteerbare obligaties

MicroStrategy heeft de $800 miljoen kunnen ophalen door een speciaal soort lening aan te bieden, bekend als “converteerbare obligaties”. Dit betekent dat de mensen die het bedrijf geld lenen (door deze obligaties te kopen), later kunnen kiezen om hun lening om te zetten in aandelen, in plaats van het geld terug te krijgen met rente.

MicroStrategy had als doel gesteld om $600 miljoen op te halen, maar de fondsenwerving was zo succesvol dat ze dit doel overtroffen en uiteindelijk $800 miljoen ophaalden. Dit betekende dat het bedrijf meer Bitcoin kon kopen dan oorspronkelijk gepland. Na het betalen van alle kosten, zoals kortingen voor de kopers van de obligaties, commissies voor de tussenpersonen, en de geschatte kosten voor het uitgeven van deze obligaties, hield MicroStrategy netto $782 miljoen over van de verkoop.

Bitcoin op weg naar $100.000

Volgens de bekende macro econoom Alex Krüger zal MicroStrategy genieten van forse winsten. Alex denkt namelijk dat BTC op weg is naar een ongekende “supercyclus” die uiteindelijk zal resulteren in een koersstijging voorbij de $100.000.

Desondanks waarschuwt Krüger voor mogelijke turbulentie op de markt. Hij voorziet een scenario waarin de koers eerst stijgt naar $85.000, om daarna scherp te dalen naar $55.000. Dit zou gevolgd kunnen worden door een spectaculaire opmars naar $120.000, waarna een terugval naar $85.000 waarschijnlijk is.

Krüger voorspelt deze extreme volatiliteit in de aanloop naar de volgende halving op 19 april en mogelijke correcties bij de afwijzing van Spot Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETFs). Ondanks de verwachte volatiliteit, blijft Krüger optimistisch over de toekomst van Bitcoin en enkele AI-gerelateerde altcoins, evenals nieuwe ecosystemen zoals Eigenlayer en Solana (SOL). 

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Positief crypto nieuws: Fed Beleidsversoepeling kan Bitcoin naar $150.000 Stuwen
Trump omarmt crypto en accepteert Bitcoin en Dogecoin voor campagnedonaties
‘Bitcoin vormt gigantische bullish setup’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP