ethereum
Ethereum

Positieve indicatoren: Ethereum koers van $3.000 is nabij

Bitcoin fungeert vaak als de drijvende kracht achter de cryptomarkt. Wanneer de waarde van Bitcoin toeneemt, neigen andere cryptocurrencies, zoals Ethereum, doorgaans ook significant in waarde te stijgen.

Dit patroon werd de afgelopen week duidelijk zichtbaar. Ethereum, een prominente altcoin, registreerde een indrukwekkende groei van meer dan 13% in slechts zeven dagen, wat resulteerde in een handelsprijs van ongeveer $2.800.

Ethereum klaar voor $3000

De vooruitzichten voor Ethereum zouden volgens gegevens van Coingecko aanzienlijk kunnen verbeteren. Deze data wijzen op de vorming van een belangrijke opwaartse trendlijn, met het $2.700 niveau dat dient als een cruciale ondersteuning.

Indien Ethereum erin slaagt om boven dit niveau te blijven, dan is een doorbraak voorbij de weerstandsgrens van $3.000 niet uitgesloten. Een dergelijke beweging zou Ethereum naar een waardering tillen die het sinds mei 2022 niet meer heeft bereikt, wat een belangrijke prestatie voor de munt zou betekenen.

Optimistische signalen: Technische indicatoren bevestigen bullish trend

De positieve signalen in de cryptomarkt worden onderstreept door verschillende technische indicatoren die wijzen op een aanhoudende opwaartse trend. De Hourly Moving Average Convergence Divergence (MACD), een momentum indicator die de relatie tussen twee bewegende gemiddelden van de prijs weergeeft, bevindt zich in de bullish zone. Dit duidt op toenemend momentum in de opwaartse richting. Bovendien bevestigt de Hourly Relative Strength Index (RSI), die meet hoe overgekocht of -verkocht een asset is op een schaal van 0 tot 100, de positieve trend met een waarde boven de 50. Beide indicatoren samen suggereren dat de markt zich in een gunstige positie bevindt.

Verder versterkt de handelspositie van de token boven het 100-uurs Simple Moving Average (SMA) het bullish scenario. Het SMA, dat het gemiddelde van recente slotkoersen over de laatste 100 uur berekent, dient als een belangrijke indicator voor de markttrend. Handelen boven dit gemiddelde wordt algemeen gezien als een teken dat de asset zich in een opwaartse trend bevindt, wat opnieuw een bullish signaal is voor investeerders.

Deze samenloop van positieve technische indicatoren biedt beleggers bemoedigende signalen dat de huidige marktomstandigheden gunstig zijn. Dit kan hen motiveren om nieuwe investeringen te initiëren of bestaande posities in de cryptomarkt aan te houden.

Ethereum nog enige ETF kandidaat

Cathie Wood, de CEO van Ark Invest, heeft in een recent interview met het Wall Street Journal haar visie gedeeld dat Bitcoin (BTC) en Ethereum waarschijnlijk de enige cryptocurrencies zijn die goedkeuring zullen ontvangen voor een spot exchange-traded fund (ETF) in de Verenigde Staten.

Dit volgt op de succesvolle introductie van een Bitcoin Spot ETF op de Amerikaanse beurzen op 11 januari. Wood belicht de toenemende kans op een Ethereum ETF en wijst tegelijkertijd de mogelijkheid van een ETF voor XRP als onwaarschijnlijk af.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Crypto update: Ethereum passeert $3.300, Bitcoin op weg naar $64.000
Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden