Ripple, xrp
Ripple

Rechtszaak beschuldigd Ripple CEO van het aansmeren van XRP

Op 25 maart werd Garlinghouse, CEO van Ripple, beschuldigd van het feit dat hij tokens aan potentiële investeerders wilde aansmeren, terwijl hij zijn eigen aandelen in stilte liquideerde.


Garlinghouse beschuldigt van het liquideren van 67 miljoen XRP in 2017

Er is vooruitgang in een rechtszaak die oorspronkelijk in mei 2018 was aangespannen. De rechtszaak ging over het feit dat Ripple de Securities Act geschonden zou hebben. Dit heeft het gedaan door middel van een initiële coin aanbieding (ICO) uit 2013, van de XRP token.

Tijdens deze ICO vertelde Garlinghouse dat hij “zeer, zeer, zeer lang” zijn tokens vast zou houden. Dit suggereert natuurlijk dat de CEO zijn XRP tokens daadwerkelijk voor de lange termijn zou vasthouden.

Ondanks deze uitspraken beweren de eisers dat de CEO in 2017 zeker 67 miljoen XRP tokens heeft verkocht. Hier werd aan toegevoegd dat hij binnen enkele dagen na ontvangst, alle tokens die hij van Ripple ontving liquideerde.

De zaak beweert dat alle 100 miljard XRP tokens die bestaan, door Ripple bij de start in 2013 uit het niets werden gecreëerd. Dit werd gedaan zonder enige vorm van functionaliteit. Het werd gecreëerd als een speculatieve investering. Hier werd aan toegevoegd:

“De waarde van de XRP tokens die de verweerders bezitten is aanzienlijk hoger dan de waarde van de inkomsten of cashflow van Ripple uit alle andere bronnen. Ripple’s dominante inkomsten komen voort uit de verkoop van de XRP-tokens. De waarde van Ripple hangt af van de vorderingen van XRP. Daarnaast wordt XRP in het geheel of als een pre-functioneel token gekocht door beleggers, in afwachting van winst op basis van de inspanningen van Ripple. “

Ripple beschuldigd van verkeerd uitleggen van het nut van XRP

De eisers legden de nadruk op de beweringen dat Ripple en Garlinghouse verkeerd hebben uitgelegd van XRP zou zijn. De XRP token is een “overbruggingsvaluta”. Hierdoor kan de token worden omzeild als een security. “De beweringen van gedaagden dat XRP een utilitair doel heeft, zijn vals”, stellen de eisers:

“Deze beweringen zijn een verkeerde voorstelling van zaken. Bovendien laat het materiële feiten weg voor de investeerders, omdat het nut van XRP relevant is voor de waarde van XRP. Simpel gezegd, deze valse beweringen over het nut van XRP zijn niets anders dan een poging om de toepassing van effectenwetten te vermijden en de vraag naar XRP te stimuleren. ”

De rechter verzocht betere uitleg

Ripple verzocht in september om een afwijzing van de rechtszaak. De Amerikaanse districtsrechter, Phyllis Hamilton, stond dit toe en zei dat de rechtszaak in februari verder ging.

De rechter verzocht een betere uitleg van de eisers. Met name over de claim dat Ripple frauduleuze beweringen had gemaakt. Bovendien verwees hij naar verschillende voorbeelden van de beweringen van de eisers die te algemeen waren. De bovengenoemde aanvraag van 25 maart vertegenwoordigt blijkbaar een herziening van de claims van de eisers.