Ripple

Ripple doneert $200.000 om Coronavirus tegen te gaan

Ripple Labs heeft op 25 maart een donatie van $200.000 aan twee verschillende goede doelen aangekondigd. Deze donaties zullen helpen in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus in de Verenigde Staten.

In een tweet schreef het officiële account van Ripple dat er $100.000 wordt geschonken aan het ‘Tipping Point Emergency’s Fund’. Daarnaast wordt er $100.000 geschonken aan het ‘Silicon Valley Community Foundation COIVD Regional Response Fund’.


De goede doelen

Tipping Point, is een in San Francisco gevestigd goed doel, dat werkt aan de bestrijding van armoede in de stad Californië dankzij een netwerk van partners die de zaak steunen. Ze hopen in totaal $1 miljoen op te halen om COVID-19 te bestrijden.

Aan de andere kant is ‘The Silicon Valley Community Foundation’ gericht op het beperken van de effecten van COVID-19 in het hele Silicon Valley-gebied. Ripple kiest zet, deze twee goede doelen, dus vol in op goede doelen die zijn gevestigd in California.


Ripple heeft last van oplichters

Dit nieuws is echt en betrouwbaar, maar ondanks dat heeft Ripple een tijdje last gehad van een oplichter die onder de naam van de CEO XRP tokens van mensen afhandig wilde maken.

Op 23 maart werd ontdekt dat er een nep YouTube account, dat zich voordeed als het account van de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, actief was. Op het youtube kanaal werd een nep-airdrop gepromoot.

De CEO van Ripple heeft hier op gereageerd met een waarschuwing via zijn Twitter account. Hij sprak de oplichters en YouTube rechtstreeks aan:

“Genoeg is genoeg – in een tijd van wereldwijde crisis, waarin mensen bijzonder kwetsbaar zijn – moeten sociale platforms oplichters (crypto en anderszins) verantwoordelijk houden voor het stelen van geld van onschuldige slachtoffers met nep-weggeefacties.”