Bitcoin green, Bitcoin stijgt
Bitcoin

Santiment verwacht snel Bitcoin koers van boven de 30.000 dollar

Het zou zomaar kunnen dat we op korte termijn weer een Bitcoin koers van 30.000 dollar zien, zo stelt Santiment. Uit nieuwe data van het on-chain analyseplatform blijkt dat Whales en Sharks op dit moment hun stablecoins weer inruilen voor Bitcoin. Wat dat betreft tonen deze grote investeerders weer vertrouwen in de toekomst van Bitcoin.

Begin van een bullmarkt voor Bitcoin?

Maandenlang zaten de Whales en Sharks in de verkoopmodus; waarschijnlijk om te profiteren van de sterke prestaties van Bitcoin in 2023. Nu is het tij gekeerd en beginnen deze entiteiten weer te accumuleren.

“Na een periode van maanden waarin de whales in een voorzichtige verkoopmodus zaten, zien we dat ze nu hun stablecoins weer inwisselen voor Bitcoin. Als deze trend doorzet, dan kunnen we snel weer een Bitcoin koers van 30.000 dollar of meer zien”, aldus Santiment.

BTC supply santiment

Verder zegt Santiment dat de activiteit op de blockchain van Bitcoin op het hoogste niveau in maanden is. Meestal is dat een signaal voor een bullish koersperiode voor de digitale munt.

btc koers santiment

“De activiteit met betrekking tot Bitcoin-adressen staat op het hoogste niveau in ruim 3 maanden in augustus. Deze toename, gecombineerd met grote gerealiseerde verliezen en negatief sentiment, is een sterk signaal dat er op de korte termijn meer kans op een stijging is voor de Bitcoin koers”, zo spreekt Santiment.

Bitcoin koers is stabiel

Vooralsnog is er echter weinig te zien van de rally die Santiment voorspelt. De koers handelt al weken in de huidige range en lijkt op dit moment nog niet bezig aan een overtuigende opleving. Op het moment van schrijven tikt Bitcoin binnen op 29.187 dollar en lijken de bulls moeite te hebben om het positieve sentiment te herpakken.

Op dit moment lijkt er wat meer nodig dan het rustige inkopen van Whales en Sharks om de Bitcoin koers omhoog te krijgen. Met name de macro-economische realiteit lijkt daarvoor te zwaar op de Bitcoin koers te drukken.

Vergeet niet dat we de afgelopen 16 maanden meer dan 5 procent aan renteverhogingen moesten verwerken. De volledige impact daarvan op de Amerikaanse (en de wereld) economie laat zich nu stap voor stap voelen.

Bitcoin heeft moeite om boven de 30.000 dollar uit te klimmen en ook de aandelenmarkt begint te haperen. Wat dat betreft is het belangrijk om de ogen ook open te houden voor een nieuwe periode waarin de koersen het wat lastiger krijgen; en vol te houden tot de halving (april 2024) en de mogelijke Spot Bitcoin ETF van BlackRock.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December