Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Sinds lancering AMLD5 zijn in Nederland de eerste nieuwe crypto-platforms toegevoegd

Afgelopen en dit jaar zijn diverse nieuwe maatregelen ingegaan met betrekking op onder andere het tegengaan van witwassen van geld en tegengaan van financiering van terrorisme. Begin dit jaar zijn hierom de nieuwe antiwitwasrichtlijnen vanuit de Europese Unie (EU) ingegaan, de AMLD5. Nederland heeft deze regels dan ook geïmplementeerd. Nu heeft BLOX als eerste sinds deze implementatie nu als eerste groen licht gekregen om in Nederland te mogen opereren.


Eerste exchange voor particulieren

In oktober dit jaar kreeg AMDAX (BV) al officieel de goedkeuring om een zelfde soort platform op te richten. AMDAX richt zijn platform echter voor grotere investeerders, die minimaal 2.5 BTC bezitten. Voor deze investeerders maken zij de handel in diverse cryptocurrencies mogelijk, net zoals een veilige opslag hiervan met verzekerde bewaring. Het bedrijf heeft een enorme beveiliging op zijn platform geïnstalleerd, wat ervoor zorgt dat potentiële hacks kunnen worden voorkomen. Alhoewel particulieren wel gewoon toegang kunnen krijgen tot dit platform, lijkt het momenteel meer voor bedrijven bestemd te zijn. Die bezitten over het algemeen vaker de minimaal benodigde 2.5 BTC dan particulieren.

BLOX is echter meer gericht op de normale handelaren die niet minimaal €35.000 te besteden hebben. Zo kunnen gebruikers al vanaf een paar euro beginnen met handelen op dit platform. Tevens zal BLOX één van de eerste bedrijven zijn die in het register van de Nederlandsche Bank wordt opgenomen. Dit register is bedoeld voor bedrijven die actief zijn in Nederland en de handel in- en bewaring van cryptocurrencies mogelijk maken. Bedrijven moeten zich verplicht gaan inschrijven op dit register. Een andere populaire Nederlandse cryptocurrency exchange, Bitvavo, zal hiernaast ook als één van de eersten ingeschreven worden op dit register.

Naast Blox en Bitvavo, hebben de Nederlandse Litebit en Anycoin Direct zich ook al geregistreerd op dit register. De lijst met bedrijven die op dit register aangesloten zijn, is hier te vinden.


Deribit verlaat Nederland & updates

Alhoewel de Nederlandstalige cryptocurrency exchanges en brokers nu hard bezig zijn om de nieuwe regels na te leven, heeft de Bitcoin derivaten exchange ‘Deribit’ bekend gemaakt dat het de Nederlandse markt zal verlaten. Hierdoor hoeft de derivaten exchange niet te voldoen aan deze nieuwe regelgeving.

Het lijkt echter slechts een kwestie van tijd voordat wereldwijd de regelgeving voor cryptocurrencies opgezet is. Zo heeft bijvoorbeeld de toezichthouder van Hong Kong onlangs nog de regelgeving voor cryptocurrency gerelateerde bedrijven flink aangescherpt. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier.
Hiernaast is de regelgeving binnen Europa eerder dit jaar ook al eens aangescherpt. Hierbij ging het voornamelijk om stablecoins, die in een relatief korte tijd enorm populair werden. Klik hier om naar het betreffende artikel te gaan.
Tot slot is de regelgeving binnen de Verenigde Staten (VS) nu in opspraak. Zo heeft Ripple (bekend van de XRP-token), gedreigd om het land te verlaten. Dit komt volgens Ripple vanwege een ontbrekende regelgeving. Mocht de VS niet binnen een relatief korte periode de regelgeving omtrent cryptocurrencies gaan creëren, zou het bedrijf het land wellicht gaan verlaten. Wil jij hier nou meer over weten? Klik dan even hier om naar het betreffende artikel te gaan.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten