Solana, SOL
Litecoin, Solana

Solana blijft dalen en heeft nu lagere market cap dan Litecoin

De market cap van het in 2021 immens populaire Solana blijft dalen. Waar mensen het project in het begin nog bestempelden als een mogelijke ‘Ethereum killer’, is daar momenteel niets meer van over. Inmiddels is de market cap van het project zelfs onder dat van de goed presterende Litecoin gevallen.

De val van Solana

Solana begon het jaar 2022 met een koers van 178,89 dollar en een market cap van 55,09 miljard dollar. Daarna begon de lange crypto-winter, maakte Ethereum middels de Merge de overstap naar Proof-of-Stake en moesten we een kleine twee weken geleden de implosie van FTX verwerken. Stuk voor stuk gebeurtenissen die Solana weinig goed hebben gedaan.

Op het moment van schrijven handelt Solana rond de 12,00 dollar en een market cap van 4,32 miljard dollar. Daarmee staat het project ruim 94 procent lager dan aan het begin van 2022. Solana is net als Ethereum een Proof-of-Stake blockchain die het voor ontwikkelaars mogelijk maakt om decentrale applicaties en non-fungible tokens (NFTs) te creëren.

SOL koers 23 nov
SOL koers 1 dag per candle – Bron: tradingview

Ingehaald door Litecoin

Wat het allemaal extra pijnlijk maakt voor Solana, is dat het project is ingehaald door Litecoin, één van de oudste projecten binnen de industrie. Litecoin begon het jaar op 151,09 dollar en een market cap van 10,47 miljard dollar. Nu handelt Litecoin nog op 69,36 dollar en heeft het een market cap van 4,97 miljard dollar. Daarmee is ook dit project met 69,1 procent gedaald in 2022, maar staat het weer boven Solana.

Solana begon aan zijn meest recente daling na de implosie van FTX. Uit de informatie die naar voren kwam tijdens de faillissementsprocedure van FTX, blijkt dat de Solana Foundation voor 1 miljoen dollar aan tegoeden op het beursplatform had.

“Dit is minder dan 1 procent van het vermogen van de Solana Foundation, wat betekent dat de impact op de organisatie minimaal is”, zo probeerde de Solana Foundation de boel een beetje te sussen. Het voornaamste probleem lijkt dat FTX tijdens de implosie voor ongeveer 982 miljoen dollar aan Solana in bezit had, een groot deel van de totale market cap van het project. 

Solana nieuws

Bekende investeerder voorspelt: Solana koers van 2000 dollar in 2025
Solana meldt gigantische omzetstijging in Q2: Kan Q3 de groei voortzetten?
Expert schat kansen op een Solana ETF laag in
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen