Trump
Regulatie

Trump wijst pro-crypto senator aan als vice-president

Hij is nog maar net bekomen van de schrik na de moordaanslag, maar Donald Trump heeft senator J.D. Vance uit Ohio gekozen als zijn kandidaat voor het vice-presidentschap. Trump kondigde deze keuze maandag aan op zijn eigen social media platform, Truth Social:

“Na lang overwegen en het in acht nemen van de enorme talenten van vele anderen, heb ik besloten dat de persoon die het meest geschikt is voor de positie van Vice-President van de Verenigde Staten, senator J.D. Vance is van de geweldige staat Ohio.”

Ook voor de crypto-industrie is dit groot nieuws. Vance staat namelijk bekend om zijn positieve houding ten opzichte van de crypto-industrie.

Wie is J.D. Vance?

Vorig jaar bekritiseerde Vance, samen met andere Republikeinse wetgevers, de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Momenteel werkt de senator aan een wetsvoorstel om de crypto-industrie te reguleren. Hij is van plan dit wetsvoorstel, bekend als FIT21, deze maand in te dienen. FIT21 zou de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) meer macht en financiering geven om toezicht te houden op cryptomarkten en digitale assets zoals bitcoin.

Trump heeft zijn pro-crypto retoriek de afgelopen maanden flink versterkt. Dit is een groot contrast met zijn standpunten van enkele jaren geleden, toen hij geen goed woord over had voor de industrie. Tijdens zijn huidige campagne is crypto echter een cruciaal focuspunt voor de voormalige president.

Trump steunt crypto

Tijdens een toespraak in West Palm Beach enkele weken geleden benadrukte Trump zijn pro-crypto-positie met de uitspraak: “Ik zal Joe Biden’s strijd tegen crypto beëindigen en verzekeren dat de toekomst van crypto en Bitcoin in Amerika wordt gecreëerd.” Trump verklaarde ook dat hij politieke donaties in de vorm van crypto zou accepteren en een einde zou maken aan “Joe Biden’s kruistocht om crypto te vernietigen.”

Er was echter de nodige scepsis over Trumps woorden. Zijn pro-crypto-leuzen werden in twijfel getrokken: zijn ze wel oprecht? Maar met de aanstelling van J.D. Vance als zijn ‘running mate’ voegt hij nu de daad bij het woord.

Dit weekend maakte Trump bovendien bekend dat hij aanwezig zal zijn bij de aanstaande Bitcoin Conference in Nashville, Tennessee. De conferentie, gepland voor eind deze maand, zal naar verwachting 20.000 bezoekers trekken. Trump zal een toespraak houden tijdens het evenement.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Regulatie nieuws

Kraken verzet zich tegen aantijgingen van de SEC en ziet crypto’s niet als effecten
Saudi-Arabië overweegt oliehandel in Chinese yuan
34 landen tonen interesse in BRICS: Poetin benadrukt groeiende invloed
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt