VeChain wordt steeds populairder bij grote bedrijven

In een recent interview met ‘Digital Asset Investor’ sprak de CEO van VeChain, Sunny Lu, over de voortgang van het platform en de grote belemmeringen voor de groei ervan.


VeChain is perfect voor zakelijke cliënten

VeChain heeft de laatste tijd voor oproer gezorgd door grote partnerschappen af te sluiten in meerdere sectoren. De CEO legde uit dat VeChain in vergelijking met andere platforms kosteneffectief is, snel is en over het algemeen meer tevredenheid biedt aan zijn gebruikers.

Lu gaf het voorbeeld van de samenwerking van VeChain met Walmart. De CEO van VeChain legde uit dat ze aan het begin van het project, op basis van eerdere casuservaring, schatten dat het 9 maanden zou duren om Vechains-technologie in Walmart China-processen te implementeren. Echter, het uiteindelijke resultaat was veel beter:

Toen PwC het project met Walmart begon te verwelkomen, schatten we: ‘oké, misschien hebben we 9 maanden nodig om te leveren’. Maar uiteindelijk hebben we in 2019 maar 3 maanden besteed aan het leveren aan Walmart China en ze zijn blij. VeChain is kostenefficiënter, (sneller) en biedt meer tevredenheid aan zakelijke gebruikers.


De adoptie van VeChain (VET)

In het geval van het sluiten van grote partnerschappen lijkt VeChain wel een beetje op Ripple. Echter vertelt Lu dat de VET token wel degelijk waarde vertegenwoordigd en zijn nut niet zin in de individuele deals.

Lu is van mening dat de massale acceptatie van de token en de technologie achter VeChain ‘de echte waarde’ van de munt zal onthullen. In dat opzicht zei Lu dat adoptie het grootste obstakel is voor VeChain.

Lu gaf als voorbeeld zijn eerste ontmoeting met de CEO van Givenchy. In 2016, toen niemand precies wist wat blockchain was, slaagden Givenchy en VeChain erin een samenwerking aan te gaan waardoor het platform de ‘Infinity’-lijn van het merk kon beheren. De resultaten zorgden ervoor dat VeChain kon groeien en de effectiviteit ervan heeft ertoe geleid dat ze 100% van Givenchy’s lederwaren wereldwijd behandelen. Lu zegt:

Het begrijpen van de markt en best practices is op dit moment zeer belangrijk. Als je nu naar de cryptomarkt kijkt, zul je zien dat 90% van de mensen technologisch ingesteld is. Ik zeg niet dat dat slecht is, maar we hebben meer zakelijke mensen nodig om technologie om te zetten in iets dat bedrijfswaarde heeft.

De CEO van VeChain verwees ook naar de relatie van zijn bedrijf met de Chinese overheid. Lu zei dat overal ter wereld “goede betrekkingen met de overheid” nodig zijn. Lu vertelt dat ze niet alleen goede relaties hebben met China, maar ook met andere regeringen wereldwijd. Ten slotte zei hij dat China blockchain-technologie nooit zal verbieden, ze promoten het. Over cryptocurrencies zei Lu dat de Chinese regering “meer tijd nodig heeft” om de beste methode te ontdekken om deze te reguleren.


VeChain prijs stijgt met 21%

Op het moment van schrijven maakt VeChain een indrukwekkende prijsstijging mee. De prijs is vandaag met maar liefst 21% gestegen.

2 weken geleden kreeg VeChain ook al een flinke boost toen de geruchten naar buiten kwamen dat de munt misschien gelist zou worden op Coinbase.