Bitcoin, BTC stijgt, groen
Bitcoin

Waarom Bitcoin het $47.000 prijsniveau kan bereiken

Bitcoin (BTC) heeft deze week moeiteloos de $30.000-grens overschreden. Niet alleen dat, de koers passeerde zelfs kortstondig de $35.000. Volgens crypto-analist Ali Martinez zou de volgende significante drempel voor BTC de $38.000 kunnen zijn, met de mogelijkheid om door te stoten naar de $47.000. Martinez baseert zijn voorspelling op het UTXO Realized Price Distribution (URPD) model.

Wat is het URPD model?

Het URPD-model is een analytische tool die de prijsdistributie van gerealiseerde UTXO’s (Unspent Transaction Outputs) binnen de Bitcoin blockchain analyseert. Een UTXO verwijst naar de output van een BTC-transactie die als input voor toekomstige transacties kan dienen.

Dit model toont de prijs waarop elke UTXO het laatst is verplaatst of besteed. Hierdoor krijgen we een duidelijk beeld van de prijsniveaus waarop de meeste investeerders hun Bitcoin hebben aangeschaft of verplaatst. Dit inzicht is waardevol bij het identificeren van potentiële steun- of weerstandsniveaus. De gebieden waar aanzienlijke hoeveelheden Bitcoin zijn verhandeld, kunnen namelijk indicatief zijn voor prijsniveaus waar veel investeerders winsten of verliezen ervaren.

BTC weerstandsniveaus

Ali merkt op dat het URPD-model aantoont dat er historisch veel activiteit is rond de prijsniveaus van $38.000 en $47.000. Dit suggereert dat wanneer BTC richting de $38.000 beweegt, dit niveau als een weerstand kan fungeren. Investeerders die eerder rond dit prijsniveau hebben gekocht, kunnen mogelijk hun winst willen veiligstellen zodra BTC deze prijs bereikt of overschrijdt. Dit kan leiden tot verkoopdruk, waardoor de opwaartse beweging tijdelijk kan stagneren. Als Bitcoin echter voorbij de $38.000 weerstand breekt, is het volgende potentiële doel de $47.000.

Factoren achter de Bitcoin prijsstijging

Het groeiende optimisme rond Bitcoin lijkt voornamelijk te worden gevoed door de hernieuwde verwachtingen over de goedkeuring van Bitcoin ETFs door zowel Grayscale als BlackRock. Daarnaast heeft de liquidatie van short posities – van traders die inzetten op een prijsdaling – een extra impuls gegeven aan de stijgende trend van BTC, waardoor de prijs verder omhoog is gedreven.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers