Bitcoin

Waarom dalende Goud en Zilver prijzen nadelig zijn voor Bitcoin

In maart 2020 sleepte de traditionele aandelenmarkt de Bitcoin en altcoin prijzen naar een diepe afgrond. De interesse in de Bitcoin en Altcoins is echter hersteld. Dit komt mede door de stijgende goud en zilverprijzen. Blijven de edelmetaal prijzen stijgen of zullen ze corrigeren?


Verwachte daling voor zilver en goud

De kans is groot dat de cryptomarkt beïnvloed gaat worden door de goud en zilver prijs. Dit omdat beide activa veel gelijkenissen tonen. Een dalende goud en zilver prijs zouden dan ook een rampzalige Bitcoin crash kunnen veroorzaken.

De dollar is onlangs flink gedaald. De eens zo almachtige dollar dreigt zijn wereldwijde reservevaluta status te verliezen. Dit heeft een gigantisch effect veroorzaakt op de wereldwijde financiële markt.

De aandelen blijven momenteel relatief stilst en wachtte rustig af op nieuws over stimuleringspakketten voordat ze reageren. In afwachting over wat de volgende stimuleringsronde inhoudt, schieten de prijzen van safe-have-assets als goud, zilver en Bitcoin de afgelopen weken de lucht in.

Goud vestigde een nieuw record van boven de $2.000 per ounce. Daarnaast tikte zilver bijna een prijs van $30 aan. Beleggers bewegen zich dus richting veilige activa nu er onzekerheid heerst op de aandelenmarkt.

goud en zilver
Goud en zilver bereiken een hoogtepunt – Bron: Tradingview

Echter, het lijkt erop dat de dollar koers spoedig gaat herstellen. Onlangs bereikte het nog haar laagste niveau in twee jaar tijd. Maar nu suggereren verschillende technische signalen dat er een heropleving aan zit te komen.

Wanneer mensen hun winsten pakken in zilver en goud, dan kan dit leiden tot een stijgende dollar koers en een dalende goud prijs. En als cryptocurrencies zoals Bitcoin en altcoins gecorreleerd blijven met edelmetalen, zou het omvallen van zilver en goud rampzalig kunnen zijn voor de Bitcoin koers.


Crypto valuta’s kunnen omvallen als goud en zilver dat ook doen

Toen goud zijn record vestigde, volgden de Bitcoin en grote altcoins het goede voorbeeld. BTC doorbrak de $10.000 en steeg in een flits naar $12.000. Ethereum is tot nu toe zelfs meer dan 200% gestegen en XRP zag een wekelijkse winst van 45%.

Gelijkenis tussen crypto en edelmetalen – Bron: Tradingview

In de grafiek hierboven zien we een griezelig veel gelijkenis tussen allen. Doordat niet alleen Bitcoin, maar ook altcoins mee lijken te profiteren van het succes van de edelmetalen zou een dalende goudkoers de hele cryptomarkt mee naar beneden kunnen trekken.

 

Bitcoin nieuws

QCP Capital uit zorgen: Komt er een einde aan de Bitcoin-rally in het 2e kwartaal?
Nieuwe Bitcoin ETFs kochten al voor $35 miljard aan BTC
Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?