XRP prijs stijgt
Ripple

XRP Prijs Schiet Omhoog: Hadden Ripple Whales Voorkennis?

De XRP koers is vandaag volop in het groen, net als de rest van de cryptocurrency markt. De reden hiervoor is het nieuws omtrent een belangrijke stap in de rechtszaak tussen blockchain bedrijf Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

XRP steekt er met kop en schouders boven uit, een stijging van ongeveer 65% in slechts 24 uur en een waardering van $0,78 op het moment van schrijven. Ondertussen kochten whales grote hoeveelheden XRP in de afgelopen maanden, anticipeerden zij al de mogelijke winst van Ripple in de langlopende rechtszaak? 

Whales kochten in aanloop van winst miljoen XRP

In de maand juni zagen we al een sterke toename in de aankoop van XRP door whales. Deze whales, die meer dan 10.000.000 XRP bezitten, kunnen veel invloed uitoefenen op de markt doordat zij veel vermogen bezitten. Daarnaast worden whales over het algemeen als het “slimme” geld gezien. Historisch gezien verkopen deze vermogende beleggers hun munten tijdens de piek van de markt, en kopen zij munten dicht bij de bodemprijs.

Wat opvallend is is dat deze whales tussen 22 – 28 juni maar liefst 360 miljoen XRP tokens kochten, wat neerkomt op een huidige waarde van $280 miljoen. De flinke toename in whale aankopen is merkwaardig, slechts paar weken later zet Ripple een belangrijke stap in de SEC rechtszaak. 

Hoewel de whale aankoop toeval kan zijn, laat het ook weer zien waarom crypto analisten het gedrag van whales nauw op de voet volgen. Deze groot vermogende investeerders hebben soms meer informatie beschikbaar dan de gemiddelde belegger, wat terug te zien is in hun gedrag. 

XRP Short sellers liquideren in grote getalen

Een andere katalysator voor de sterke prijsstijging vandaag is de liquidatie van een grote groep XRP short sellers. Short sellers zijn traders die inzetten op een verdere prijsdaling van hun investering, als de munt inderdaad daalt kunnen zij grote hoeveelheden geld verdienen. Echter, wanneer de prijs van een munt hard stijgt zijn short sellers geneigd om van hun short positie af te stappen. Als gevolg hiervan moeten zij XRP terugkopen om uit hun positie te stappen, het resultaat is een verdere stijging van de koers. 

Wat gebeurde er precies? In slechts 24 uur zagen ruim 80.000 traders hun posities liquideren met een totaalwaarde van $285 miljoen. In totaal waren 75% van deze posities short posities. Dit betekent dat short sellers ruim $210 miljoen aan XRP moesten bijkopen om uit een short positie te stappen. 

Gratis 20 euro aan Ripple

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.