Bitcoin

CEO Microstrategy claimt dat bedrijf Bitcoin 100 jaar zal vasthouden

Michael Saylor, ofwel de CEO van MicroStrategy, heeft laten weten dat zijn bedrijf zijn aangeschafte Bitcoin (BTC) 100 jaar lang wil vasthouden.


Ruim 21.000 BTC in bezit

Het bedrijf, dat onlangs circa 21.454 BTC heeft aangeschaft voor $250 miljoen, heeft veel vertrouwen in de nummer 1 cryptocurrency in termen van prijs per stuk. Deze enorme investering blijkt direct effect te hebben, namelijk in de vorm van een stijging van circa 11%. Hierdoor is de investering gegroeid met ruim $28 miljoen naar $278 miljoen.

Sinds de eerste aanschaf van BTC heeft het bedrijf al meer aangeschaft. Na de eerste aanschaf van $150 miljoen heeft het bedrijf nog eens $175 miljoen geïnvesteerd. Hierdoor heeft het bedrijf maar liefst 275 miljoen Amerikaanse dollars in de nummer 1 crypto geïnvesteerd.

Naar verluidt werd de tweede investering gekozen door zowel het Raad van Bestuur als de investeerders, accountants en leidinggevenden van het bedrijf. Het is hiermee dan ook een bewuste bedrijfsstrategie geweest om de ‘Bitcoin-standaard’ toe te passen. Het bedrijf is dan ook zeker van mening dat Bitcoin prima schaalt als waardeopslag.


Herstructureren

Het bedrijf heeft door de enorme aanschaf van BTC zijn schatkist kunnen herstructureren. Dit deed het bedrijf in reactie op de economische gevolgen die de wereldwijde COVID-19-pandemie met zich meebrengt. Om toch hun financiën voor de lange termijn op te kunnen slaan heeft het bedrijf uitgebreid onderzoek gedaan. Bij de lange termijn werd volgens het bedrijf de aankomende 100 jaar in rekening genomen. Het antwoordt van het onderzoek was Bitcoin aanschaffen.

Naar verluidt was BTC het antwoord, doordat belastingen en andere vergoedingen bijna alle andere activa niet enorm rendabel maken, aldus het bedrijf. Slechts enkele activa zouden hier kans maken, wat ook nog eens enorm lastig is om te voorspellen.

BTC staat echter nog in zijn kinderschoenen als het gaat om (institutionele) beleggingen. Hiernaast evolueert de digitale activa zich nog volop, waardoor het in de toekomst nog sterker en sneller zal zijn dan nu. Hiernaast zou het een van de veiligste netwerken kunnen worden naarmate het steeds populairder wordt.


Bitcoin versus Ethereum

Microstrategy heeft naar verluidt niet enkel en alleen naar Bitcoin gekeken. Zo werd Ethereum (ETH) ook onderzocht, als alternatief voor BTC. Het bedrijf concludeerde dat de nummer 2 crypto nog niet te vergelijken is. Dit komt omdat zij volgens het bedrijf nog steeds op zoek zijn naar functionaliteit en dat het zichzelf nog echt moet bewijzen. Het bedrijf vindt Ethereum op dit moment daarom ook nog geen alternatief voor Bitcoin, zeker gezien het feit dat BTC zoveel groter is.

Volgens Michael Saylor is Bitcoin momenteel het beste onderpand ter wereld, zeker wanneer gekeken wordt naar de lange termijn. De digitale activa zou het hierop beter doen dan goud of andere grondstoffen. Investeren is volgens het bedrijf ook een must, want wanneer je de contanten aanhoudt zonder hier iets mee te doen, dan zou je circa 99% verliezen op de lange termijn. Wanneer je zou kiezen voor bijvoorbeeld goud, dan is dat inderdaad een betere optie dan niet investeren, maar dan schat het bedrijf in dat je nog steeds circa 85% zou verliezen.

Het bedrijf is dan ook van mening dat de vergelijking tussen Bitcoin en goud dezelfde vergelijking is als staal en bakstenen. Hierover zeggen ze het volgende:

Bitcoin is niet 100 keer beter dan goud, het is een miljoen keer beter dan goud. Niets komt op dit moment in de buurt.

Michael Saylor, CEO Microstrategy

Wereldwijd kan iedereen binnen een seconde verifiëren dat de BTC die ik bezit daadwerkelijk van mij is. Hiernaast kan het in bijna realtime wereldwijd worden verstuurd voor slechts $5. Je zou als je dat wil op een zaterdagmiddag voor $100 miljoen aan BTC kunnen liquideren. Dit kan niet bij fiat-geld of bij andere activa’s zoals goud of zilver.

Hierdoor is het bedrijf van plan om ten minste 100 jaar de BTC vast te houden. Het is hiermee niet een investering waar Saylor zelf profijt van zal gaan hebben, maar zijn opvolger mogelijk wel. Het bedrijf blijft de crypto-industrie nauwlettend in de gaten houden.

 

Bitcoin nieuws

Is de Bitcoin bullmarkt voorbij? Analisten geven hun mening
Bitcoin onder druk: Zakt de koers naar $57.000?
Nog twee dagen tot de Bitcoin halving, wat gaat er gebeuren?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving