Elon musk
Blockchain, Dogecoin

Elon Musk onthult hoe hij Twitter wil verbeteren

Elon Musk heeft bekendgemaakt hoe hij Twitter wil verbeteren, mocht hij het socialemediaplatform met succes overnemen.

De prioriteiten van Elon Musk voor Twitter

Elon Musk, de CEO van Tesla en Spacex, heeft gedeeld hoe hij van plan is Twitter te verbeteren als zijn bod om het socialemediaplatform te kopen slaagt. Musk belooft onder meer om crypto-spambots te verwijderen, vrijheid van meningsuiting te garanderen, bewerkingsfunctionaliteit te implementeren en het accountverificatieproces te vereenvoudigen.

Musk stemde vrijdag in met een tweet waarin stond dat hij zich zal concentreren op het oplossen van “echte problemen”. De tweet vermeldt specifiek het open source maken van het algoritme van Twitter, het elimineren van bots, het vasthouden aan de vrijheid van meningsuiting en het vereenvoudigen van het accountverificatieproces. De Tesla-baas heeft elk van deze verbeteringen eerder in meer detail besproken.

Crypto Bots

Een groot probleem op Twitter betreft spambots. Eerder deze maand zei de Tesla-baas dat crypto spambots het meest irritante probleem op Twitter zijn. Musk tweette donderdag:

“Als ons Twitter-bod slaagt, zullen we de spambots verslaan, of sterven terwijl we het proberen!”. Hij voegde eraan toe dat hij ook alle echte mensen zal authenticeren.

Tweets bewerken, Dogecoin-betaling en vrijheid van meningsuiting

Hij besprak deze maand ook in enig detail de functionaliteit voor het bewerken van tweets. Daarnaast hield hij een peiling waarin hij zijn Twitter-volgers vroeg of ze een bewerkingsknop wilden. Er werden meer dan 4,4 miljoen stemmen geteld en 73,6% gaf aan dat te willen.

Vrijheid van meningsuiting is een ander belangrijk aandachtspunt voor Musk. Hij informeerde zijn Twitter volgers in maart over het hebben van een socialmediaplatform met vrijheid van meningsuiting als prioriteit.

“Aangezien Twitter fungeert als het openbare stadsplein, ondermijnt het niet naleven van de principes van vrijheid van meningsuiting de democratie fundamenteel. Wat moet er gedaan worden?”

Zo vroeg Musk zich af.

Daarnaast stelde Musk voor om een Dogecoin (DOGE) betaaloptie te maken voor Twitter. Musk was een aanhanger van de meme crypto munt. Hij is van mening dat Dogecoin de crypto van het volk is en het meest geschikt is voor transacties. Zijn elektrische autobedrijf, Tesla, accepteert momenteel DOGE voor sommige merchandise.

De CEO van Tesla verwierf eerder deze maand een belang van 9,2% in Twitter Inc. Hij beloofde aanzienlijke verbeteringen aan Twitter aan te brengen. Daarnaast zou hij lid worden van de raad van bestuur van Twitter. Echter besloot hij later dit niet te doen.

Musk bood aan om 100% van Twitter te kopen voor $54,20 per aandeel, zo bleek uit zijn aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Twitter reageerde echter door een aandeelhoudersrechtenplan van beperkte duur aan te nemen, vaak een ‘gifpil‘ genoemd. Deze week zei Musk dat hij $46,5 miljard heeft klaarliggen om zijn aanbod te financieren en om zo Twitter te kopen.

Blockchain nieuws

Uniswap lanceert Unichain: Nieuwe Layer-2 oplossing voor Ethereum met lagere kosten en snellere transacties
Complexiteit van cryptocurrency-wallets belemmert adoptie van Web3-games, blijkt uit nieuw rapport
Swift zet volgende stap richting crypto-adoptie met nieuwe wereldwijde trials
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom vandaag 14:30 cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Bitcoin koers zakt onder $60.000 terwijl de SEC opnieuw toeslaat
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk