Regulatie Nieuws

FBI bevestigt: Noord-Korea achter de Harmony-hack van $100 miljoen

De FBI maakte maandag bekend dat de Noord-Koreaanse hacker-organisatie ‘Lazarus Group’ verantwoordelijk was voor de 100 miljoen dollar kostende hack van het Harmony Protocol afgelopen juni. De FBI vertelt dat het zo goed als zeker wist dat de Noord-Koreaanse groep er achter zat, nadat op 13 januari meer dan 60 miljoen dollar aan Ether werd witgewassen. Naast de Lazarus Group werkte ook een andere Noord-Koreaanse groep, genaamd APT38, mee aan de hack.

Noord-Korea gebruikt het gestolen geld op raketten te financieren

In een poging hun sporen te verbergen, gebruikten de hackers tijdens hun hack een privacy-programma genaamd ‘RAILGUN’. Een deel van het geld werd echter bevroren en teruggevorderd door crypto exchanges toen de hackers de gestolen tokens probeerden ze in te wisselen voor Bitcoin.

Toch hebben de Noord-Koreaanse groepen nog altijd voor tientallen miljoenen dollars aan gehackte crypto tokens in hun bezit. Maar de FBI vertelt dat ze alles op alles zullen zetten om Noord-Korea te stoppen met het hacken en witwassen van cryptocurrencies. Zeker aangezien het land het geld gebruikt om ballistische raketten en massavernietigingswapens te financieren, zo vertelt de FBI.

Eerdere hacks van de Lazarus Group

Direct na de Harmony-hack in juni koppelden verschillende blockchain-analisten de hack al aan de Lazarus Group met behulp van een combinatie van on-chain detectivewerk en vergelijkingen met eerdere hacks die door de groep waren gepleegd. Hoewel de Amerikaanse regering eerder heeft gesproken over de dreiging van Lazarus Group, heeft ze de groep tot vandaag niet formeel beschuldigd van verantwoordelijkheid voor de Harmony-hack.

De hack was gericht op een cross-chain bridge die Harmony, verbindt met Ethereum, Bitcoin en de Binance Chain. En dat Lazarus hier achter zat was al wel een beetje te verwachten. De Noord-Koreaanse groep heeft namelijk al eerder een gelijksoortige hack uitgevoerd. Dit ging over de Ronin Network hack, een Ethereum sidechain die wordt gebruikt door Axie Infinity. Bij deze hack werd er maar liefst $622 miljoen gestolen.

Sinds 2017 hebben Noord-Koreaanse hackergroepen, waaronder Lazarus Group en APT38, volgens een rapport van Associated Press voor naar schatting 1,2 miljard dollar aan cryptocurrency gestolen.

Hack nieuws

Noord-Korea stal in 2022 meer crypto dan in ieder ander jaar
Ontwikkelaars op zoek naar oplossingen voor Web3-scams via internet browsers
Hackers hebben in 2022 circa $3.8 miljard gestolen van crypto-investeerders
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist verwacht grote Bitcoin correctie en stapt uit de markt
Miljardair Palihapitiya verwacht Bitcoin koersexplosie na capitulatie van de Federal Reserve
Shiba Inu schiet met ruim 12 procent omhoog, wat is er aan de hand?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten