Juventus geeft Blockchain fan token uit

De Italiaanse voetbalclub Juventus heeft zijn eigen blockchain token uitgegeven om zijn fans de kans te geven om mee te stemmen over bepaalde zaken.


Wat kan je met de Juventus-token?

Na een jaar lang bezig te zijn geweest met het ontwikkelen van de token is het merk ‘Juventus’ nu beschikbaar op Socios.com. Socios is een tokenized fan-voting platform voor sportclubs.

Een Juventus fan token kost je 2 euro. Een beperkt aantal tokens zal gratis beschikbaar worden gesteld via de augmented reality functie, genaamd ‘Token Hunt’ van de Socios.com app.

De fans die de Juventus token bezitten, kunnen stemmen over een aantal beslissingen die de club neemt. Denk bijvoorbeeld aan de goaltune of de kleur van het uittenue.


Steeds meer sportclubs omarmen de Blockchain

De club was eigenlijk van plan om de token in het eerste kwartaal van 2019 uit te geven. Echter, al gauw bleek dit toch langer te duren. De beslissing van Juventus om een eigen blockchain token te ontwikkelen volgde vlak na een soortgelijk initiatief van Paris Saint Germain. PSG werkt ook samen met Socios.com en laat haar fans ook stemmen over clubzaken.

Steeds meer sportteams over de hele wereld geven hun eigen blockchain token uit. Zo kwam half oktober naar buiten dat het basketbalteam ‘Sacramento Kings NBA’ samenwerkt met CryptoKaiju om crypto-collectibles te lanceren.

In Duitsland is FC Bayern München de eerste voetbalclub die op blockchain gebaseerde merchandise voor fans aanbiedt. Dit gebeurd via een samenwerking met ‘Stryking Entertainment’. Fans kunnen op deze manier digitale verzamelkaarten van de spelers ontvangen.

 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken