Ripple

“Ripple is niet winstgevend zonder XRP te verkopen”

De CEO van Ripple, genaamd Brad Garlinghouse, heeft aangegeven dat de XRP verkopen een essentieel deel van de winstgevendheid van het bedrijf vormen.


“Ripple blijft slechts in leven door XRP verkoop”

“We zouden niet winstgevend zijn zonder XRP te verkopen”, zei Garlinghouse in een op vrijdag gepubliceerd rapport van de Financial Times.

“Nou, XRP is één bron van inkomsten. Het is eigenlijk een logisch antwoord die ik geef. Als je onze software-inkomsten weghaalt, zouden we minder winstgevend zijn. Als je al onze XRP weghaalt, zijn we minder winstgevend. Dus ik beschouw het niet als één ding. Het is logisch dat als een verdienmodel wegvalt een bedrijf minder winstgevend is,” voegde Garlinghouse eraan toe.

Verschillende crypto analisten zijn er nu snel bij om te zeggen dat Ripple slechts in leven blijft door XRP tokens te dumpen.

De totale omzet van Ripple daalde met 80% in Q4. De sterke daling was het gevolg van een daling van de directe institutionele verkoop, evenals een pauze in de programmatische verkoop van Ripple.


Ripple stimuleert bedrijven om RippleNet te gebruiken

Ondanks de boosheid van een deel van de community timmert Ripple ook aan de weg. Garlinghouse onthulde dat bedrijven die het RippleNet gebruiken gestimuleerd worden. Vorige week maakte Ripple-klant MoneyGram bekend dat het tijdens het derde en vierde kwartaal van 2019 een bedrag van $11.3 miljoen had ontvangen van de Ripple Foundation. Dat bedrag werd in XRP betaald.

“Het bedrijf wordt gecompenseerd door Ripple in XRP voor het ontwikkelen en brengen van liquiditeit op valutamarkten. We noemen deze compensatie markt ontwikkelingskosten. “

MoneyGram zegt dat het verwacht dat het Ripple-partnerschap hen zal helpen de behoefte aan werkkapitaal te verminderen en extra inkomsten en kasstromen te genereren.