Wat is de PostNL Crypto Stamp?

Op 10 oktober heeft PostNL, geïnspireerd door de innovatie van de Oostenrijkse Post, de NL Crypto Stamp 2 en de NL Crypto Stamp Safe gelanceerd. Deze unieke postzegels zijn een samensmelting van traditioneel postzegelverzamelen en de geavanceerde blockchain-technologie.

In 2019 zette de Oostenrijkse Post een grote stap door de eerste cryptopostzegel ter wereld uit te brengen. Deze vernieuwing was bedoeld om een nieuwe generatie verzamelaars aan te trekken en werd een groot succes. Mensen wereldwijd omarmden deze innovatie, waardoor er een nieuwe groep ontstond die interesse had in het verzamelen via de blockchain.

Gezien het succes van de Oostenrijkse Post, besloot PostNL samen te werken met Oostenrijk om ook in Nederland cryptopostzegels te introduceren. Het ontwikkelen van zo’n postzegel is een complex en tijdrovend proces, maar dankzij deze samenwerking kon PostNL snel inspringen op de groeiende markt. Bovendien zijn gezamenlijke uitgaven extra aantrekkelijk voor verzamelaars. Het resultaat van deze samenwerking is de NL Crypto Stamp, een product van de gezamenlijke inspanningen van de postbedrijven van Nederland, Luxemburg en Oostenrijk.

Nu, met de onthulling van de NL Crypto Stamp 2, zet PostNL haar innovatieve reis voort. Deze release, een samenwerkingsproject tussen Nederland, Luxemburg, en Oostenrijk, toont aan dat de fascinatie voor deze unieke postzegels zich blijft uitbreiden. Terwijl elk land zijn eigen onderscheidende stempel op het ontwerp drukt, is de leeuw – een krachtig symbool – prominent aanwezig in alle drie de varianten.

Op deze pagina vind je meer uitleg over de NL Crypto Stamp, de technologie erachter, de samenwerkingen die dit mogelijk maakten en waarom deze postzegels zo interessant zijn voor verzamelaars. Of je nu al jaren postzegels verzamelt of nieuw bent in de wereld van blockchain, er is voor iedereen iets interessants te ontdekken!

Wat is de PostNL Crypto Stamp?

De NL Crypto Stamp is geen gewone postzegel – het is een hybride van de fysieke en digitale wereld. Deze postzegel heeft twee delen: een tastbare postzegel en een digitale tweeling, die beide verzameld, uitgewisseld en verhandeld kunnen worden, zelfs in de blockchain. Hierdoor ontstaat er een zogenaamde cryptopostzegel.

Unieke Kenmerken van de NL Crypto Stamp

De NL Crypto Stamp vormt een revolutionaire stap in de wereld van de postzegels en biedt verzamelaars en gebruikers een fascinerende combinatie van fysiek en digitaal. Deze bijzondere postzegel kan zoals elke traditionele postzegel worden gebruikt voor het frankeren van post, maar herbergt daarnaast een schat aan digitale mogelijkheden.

Elke fysieke NL Crypto Stamp is uitgerust met een unieke QR-code, waarmee de houder toegang krijgt tot de digitale tweeling van de postzegel – een eigen NFT (Non-Fungible Token). Deze digitale variant, opgeslagen op de blockchain, maakt elke postzegel niet alleen uniek en traceerbaar, maar ook een verzamelobject van de digitale toekomst. Het is een perfecte samensmelting van de fysieke en digitale wereld, waarbij verzamelaars zowel de tastbare postzegel als de digitale versie kunnen koesteren.

De introductie van de NL Crypto Stamp 2 is heel speciaal en uniek. Dit komt door een bijzondere samenwerking tussen PostNL, Österreichische Post en POST Luxembourg. Samen hebben ze een postzegel ontworpen die er overal hetzelfde uitziet, met een afbeelding van een leeuw erop. Maar elke postzegel heeft ook iets eigens: unieke tekeningen en informatie over het land waar hij vandaan komt. Door deze samenwerking en de speciale kenmerken is de NL Crypto Stamp heel bijzonder en waardevol voor alle soorten verzamelaars.

Is de Crypto Stamp een Verzamelobject of Investering?

De NL Crypto Stamp is zowel een verzamelobject als een investering. Voor verzamelaars is het een unieke toevoeging aan hun collectie, terwijl crypto-enthousiastelingen de mogelijkheid hebben om te handelen en waarde te genereren in zowel de fysieke als de digitale wereld. Dit maakt het aantrekkelijk voor een breed publiek, van traditionele verzamelaars tot blockchain-gebruikers.

Kopen en Verkopen van PostNL Crypto Stamp

Aankoopproces

Het aanschaffen van de NL Crypto Stamp Safe en de NL Crypto Stamp 2 is ontzettend gebruiksvriendelijk en toegankelijk. Deze exclusieve items kun je zonder veel moeite verkrijgen; ze zijn zowel op de officiële website als on-chain met cryptocurrency verkrijgbaar via de Oostenrijkse site. Ze zijn beide geprijsd op € 9,25, gelijk aan de kosten van een aangetekende postzegel, wat inclusief de gebruikskosten is. Hierdoor wordt het kopen van de NL Crypto Stamps, of je dit nu via de website doet of met cryptocurrency via de Oostenrijkse site, bijzonder eenvoudig.

Ook de directe aankoop van de digitale tweeling van je NL crypto stamp via de blockchain is simpel. Volg hiervoor deze stappen:

1. Bezoek de Onchain Store

Ga naar de onchain store op de Oostenrijkse website via een browser die een cryptocurrency wallet ondersteunt, zoals Opera of Brave. Mocht je Chrome of Firefox gebruiken, download dan de MetaMask-extensie om een cryptocurrency wallet toe te voegen. Maak vervolgens verbinding met het juiste netwerk via chainlist.org.

2. Voeg Polygon (MATIC) Toe aan je Wallet

Polygon (MATIC) kun je aan je wallet toevoegen en met een creditcard aankopen via crypto.post.at.

3. Aankoop NL Crypto Stamp

Gebruik Polygon om de NL crypto stamp in de onchain store te kopen. Is de betaling geslaagd? Dan vind je de digitale tweeling in je wallet!

4. Aanvraag Fysieke Postzegel

Het aanvragen van de bijbehorende fysieke postzegel is mogelijk vanaf 21 oktober 2022 via de onchain store. Je hebt na aankoop maximaal 5 jaar de tijd om de fysieke postzegel aan te vragen.

Verkoop en Handel

Crypto Stamps NFT’s zijn gewilde digitale verzamelobjecten en voor degenen die deze willen verhandelen zijn er diverse platforms beschikbaar:

NFT Marktplaatsen:

  • Open Sea
  • Blur.io
  • MagicEden.io

Buiten deze gespecialiseerde NFT-marktplaatsen, zijn er ook andere manieren om je Crypto Stamps te verhandelen:

  • Telegram
  • Marktplaats

Vraagprijzen voor Crypto Stamps variëren vaak en zijn afhankelijk van factoren zoals de kleur van de digitale tweeling. Voordat je een vraagprijs bepaalt, is het aan te raden de huidige marktwaarde op diverse platforms te onderzoeken.

Wat is de Crypto Stamp Safe?

De NL Crypto Stamp Safe is een spannende nieuwe toevoeging aan het oorspronkelijke idee. Net als voorheen is er zowel een tastbare postzegel als een digitale versie, maar nu is er ook iets extra’s! Gebruikers kunnen namelijk een heel nieuw soort digitale sticker, een NFT, ontdekken. Achter elke safe zit een speciaal symbool verstopt dat zeldzaam kan zijn; dit kan een speen, een fles of een regenboog zijn. Deze nieuwe toevoeging maakt het ontdekken van de NL Crypto Stamp nog leuker en verrassender!

Wat zit er in de NL crypto stamp safe?

In elke safe vinden we een ingenieuze, uitklapbare postzegel die een van de drie verborgen symbolen, tevens NFT’s, prijsgeeft: een fopspeen, een fles of een regenboog. Elk van deze symbolen ondergaat een transformatie naar een nieuwe NFT zodra deze met de leeuw wordt gecombineerd – het enige wat je hoeft te doen, is de twee cryptopostzegels in je eigen wallet samen te voegen. En dan ontvouwt de magie zich.

NL Crypto Stamp Safe – Fopspeen

Combineer je de NFT met de fopspeen dan komt een bedroefde leeuw tevoorschijn, afgebeeld tegen een subtiel zilvergrijze achtergrond. Deze variant kent een oplage van 13.750 exemplaren.


NL Crypto Stamp Safe – Fles

Combineer je de NFT met de fles, dan transformeert deze in een vrolijke leeuw, gehuld in een achtergrond die matcht met de kleur van de NL Crypto Stamp (twin). Van deze variant zijn 11.000 stuks beschikbaar.


NL Crypto Stamp Safe – Regenboog

Combineer je de NFT met de regenboog leidt tot de verschijning van een blije leeuw met een uniek en kleurrijk regenboog achtergrond. Deze exclusieve variant is slechts 250 keer uitgebracht.

De combinatie van innovatieve kenmerken en de gelimiteerde oplage maken elke ontdekkingstocht met de NL Crypto Stamp Safe een boeiende ervaring, waarin de grenzen tussen de fysieke en de digitale wereld vervagen.

Hoe werkt de transformatie?

Duik in de fascinerende wereld van de NL Crypto Stamps! Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe je de unieke transformatieproces van een NL Crypto Stamp Safe en een NL Crypto Stamp 2 kunt voltooien.

Verplaatsen: Breng een NL Crypto Stamp Safe en een NL Crypto Stamp 2 over naar je eigen wallet. De inhoud van de safe zal direct zichtbaar worden in je wallet.

Kies je Stamp: Ga naar ‘Start crypto stamp MorphXYZ’ en selecteer de NL Crypto Stamp 2 die je wenst te transformeren. Let op, elke NL Crypto Stamp Safe kan slechts één keer worden gebruikt voor de transformatie.

Transformatie Tijd: Het morphing proces kan enige tijd in beslag nemen. Een aftelklok laat zien hoeveel tijd er nog over is. Zodra de transformatie voltooid is, wordt er een nieuw symbool zichtbaar in je safe.

Nieuwe NFT’s: Uit dit proces komen verschillende nieuwe NFT’s voort, elk met hun eigen unieke eigenschappen en waarde.

Conclusie

De NL Crypto Stamp en de NL Crypto Stamp Safe zijn een gave mix van het ouderwetse postzegel verzamelen en de moderne digitale blockchain-wereld. Deze slimme producten geven je een frisse kijk op verzamelen en investeren, door het beste van de fysieke en digitale wereld samen te brengen in iets wat echt uniek en waardevol is. Of je nu een verzamelaar bent die iets speciaals zoekt, of gewoon nieuwsgierig bent naar crypto, de NL Crypto Stamp maakt het allemaal spannend en toegankelijk.