Het jaar 2022 is voor de bitcoin mining industrie een dramatisch jaar geworden. Niet alleen de bitcoin koers is hard gedaald, maar als klap op de vuurpijl zijn de hashrate en energiekosten ook nog eens flink toegenomen. Niet iedereen gaat echter failliet, want Argo Blockchain lijkt nu gered te zijn door het Galaxy Digital van Mike Novogratz.
100 miljoen dollar
Om overeind te blijven krijgt Argo Blockchain in totaal 100 miljoen dollar van Galaxy Digital. Dat geld krijgt het uiteraard niet zomaar. Voor 65 van die 100 miljoen dollar koopt het namelijk de Helios faciliteit in Dickens Country in Texas op. De overige 35 miljoen dollar is een lening om verdere financiële gaten te dichten.
Die lening van 35 miljoen dollar is gedekt met mining-hardware als onderpand. “De afgelopen maanden zijn we op zoek gegaan naar oplossingen om te blijven minen in de bearmarkt, onze schuldenlast te verlagen en toegang te houden tot het unieke stroomnet van Texas”, aldus Argo Blockchain CEO Peter Wall tegenover Coindesk.
De transactie helpt Argo Blockchain om de balans weer wat op te schonen en een faillissement te omzeilen. Het bedrijf kwam in een benarde situatie terecht, nadat in oktober van dit jaar een overeenkomst voor 27 miljoen dollar in het water viel.
Hosting-overeenkomst met Galaxy Digital
Ook is er een hosting-overeenkomst afgesloten met Galaxy Digital. Dit heeft als gevolg dat Argo Blockchain nog twee jaar zijn hardware in de Helios faciliteit mag neerzetten. Het aandeel van Argo Blockchain reageerde goed op het nieuws. De koers van het aandeel verdubbelde gisteren namelijk op de London Stock Exchange. Dat is op zich niet vreemd, omdat de verwachting was dat het bedrijf mogelijk ten onder zou gaan.
Het nieuws over deze deal betekent dat er een meer dan grote kans is dat Argo Blockchain deze bearmarkt zal overleven. De toekomst ziet er in ieder geval weer wat zonniger uit voor het bedrijf en om die reden sprong het aandeel natuurlijk de lucht in.
Over Bitcoin
Bitcoin is een cryptocurrency die werd geboren als vervanging voor traditioneel geld. Het hoofddoel van het netwerk is het uitvoeren van betalingen en geld wisselingen op een manier dat er geen tussenpersonen, zoals een bank, nodig zijn.
De geschiedenis van Bitcoins – het verhaal over de anonieme maker
Bitcoin’s nieuws is regelmatig gerelateerd aan iemand die beweert de maker van Bitcoin te zijn. De waarheid is dat niemand weet wie de Bitcoin heeft gemaakt. We denken in elk geval dat het niet echt relevant is voor het gebruik ervan. We erkennen echter ook dat we nieuwsgierig zijn. Het verhaal zegt dat Satoshi Nakamoto in 2009 Bitcoin introduceerde aan zijn collega’s in een mailinglijst over cryptografie. Een jaar later verdween Satoshi en niemand weet wie hij werkelijk is.
Er zijn verschillende pogingen gedaan om zijn echte identiteit te achterhalen, van degenen die de grammatica bestudeerden tijdens het schrijven tot degenen die de tijden onderzocht waarin hij actief bezig was en op forums postte. Uit dat onderzoek is het meest plausibele idee dat Nakamoto geen persoon is, maar meer dan één persoon vanwege de perfectie van de code. Divers nieuws omtrent Bitcoin lijkt meerdere keren naar iemand als Satoshi Nakamoto te wijzen, maar het is nooit bevestigd.
Is Bitcoin legaal?
De wettigheid is een ander veel voorkomend onderwerp omtrent Bitcoin nieuws. Tegenwoordig is Bitcoin niet illegaal in de meeste landen ter wereld, hoewel we ook niet kunnen zeggen dat het legaal is in de meeste landen. In Nederland is Bitcoin echter wel legaal. Regeringen hebben het bestaan ervan lange tijd genegeerd en nu lijkt het erop dat ze beginnen na te denken over hoe ze deze en de andere crypto’s kunnen reguleren.
Is Bitcoin veilig?
Veiligheid is een grote zorg voor nieuwe mensen die geïnteresseerd zijn in Bitcoin. Ook de veiligheid van de coin haalt regelmatig het Bitcoin nieuws. In dit opzicht is Bitcoin net zo veilig als elke andere valuta. Er zijn hacks geweest, maar de problemen houden meer verband met de wallets of exchanges dan met Bitcoin zelf.
Het grootste probleem met Bitcoin diefstal is dat overheden het niet als geld of een echte aanwinst beschouwen, in sommige gevallen een slachtoffer problemen kan ondervinden bij het indienen van een klacht bij de politie. Dat gezegd hebbende, als Bitcoin eenmaal is gestolen vanwege zijn anonieme karakter, is het zeer onwaarschijnlijk dat het zal worden hersteld. Dus aangifte zou helaas vaak niet erg nuttig zijn. Maar als we naar Bitcoin zelf kijken, moeten we zeggen dat het veilig is. Hiermee zijn transacties definitief, wat een mooi beveiligingsniveau betekent voor mensen die dingen verkopen met Bitcoins.
Met Bitcoins kunnen oplichters niet de chargeback-strategie gebruiken die ze met creditcards gebruiken. De betrouwbaarheid van Bitcoin is gebaseerd op het feit dat je meer dan 50 procent van de knooppunten (nodes) moet besturen om de blockchain te wijzigen, wat in de praktijk onmogelijk is.
Wat zijn de sterkten van Bitcoin?
Er zijn verschillende grote voordelen die Bitcoin nieuws zouden kunnen motiveren om te zeggen dat deze crypto eindelijk zijn doel heeft bereikt om te worden gegeneraliseerd. Bijvoorbeeld:
- Het werkt 24/7. In tegenstelling tot een bankoverschrijving, kun je elke dag van het jaar geld verzenden.
- Het vereist geen gevoelige persoonlijke informatie.
- Verkopers kunnen je geen kosten in rekening brengen. Je moet het geld verzenden, wat vele soorten fraude voorkomt.
- Het protocol is cryptografisch beveiligd.
- Transacties zijn goedkoper dan met traditionele methoden en de kosten zijn niet afhankelijk van het verzonden bedrag.
Bitcoin zwaktes
Om een nuttige valuta te worden en betalingen uit te kunnen voeren, zou Bitcoin al het Bitcoin nieuws over zijn prijsveranderingen moeten vermijden. De volatiliteit is zo hoog, dat het op dit moment geen zin heeft om iets met Bitcoin te betalen, omdat de waarde van het geld binnen enkele uren met 10 procent of meer kan variëren. Enkele andere zwakke punten:
- Acceptatie: Zelfs als bijna iedereen weet dat Bitcoin bestaat en dat het geld is, is het aandeel van de bevolking dat bereid is een betaling te accepteren nog steeds erg klein.
- Onzekerheid over de toekomstige regelgeving: in principe moet regulering gepaard gaan met meer veiligheid voor de gemiddelde gebruiker, maar er spelen veel belangenconflicten met betrekking tot Bitcoin en toezichthouders. Ook lijkt het erop dat er grote veranderingen kunnen komen die altijd een zekere mate van onzekerheid met zich meebrengen.
Hoe Bitcoin nieuws te gebruiken
Als je Bitcoin nieuws zoekt, is de kans groot dat je een belegger bent of overweegt binnenkort te beleggen in de coin. Het is erg belangrijk om Bitcoin nieuws te volgen en te lezen om te proberen toekomstige prijsvariaties te voorspellen; we raden echter niet aan om alleen op basis van het nieuws te beleggen. Ook technische analyses kunnen helpen bij het voorspellen van de Bitcoin koers. Fondsen en mensen met enorme hoeveelheden geld kunnen Bitcoin nieuws genereren om de markt te beïnvloeden. Het is dus belangrijk om te analyseren hoe Bitcoin nieuws de prijs in het verleden heeft beïnvloed.
We raden ook altijd aan om technische analyse te gebruiken als aanvulling op je mening over de toekomstige prijzen van Bitcoin. Door nieuws te combineren met andere data, kun je je eigen beleggingssysteem creëren dat je hopelijk op de lange termijn helpt winst te maken.
Leer van het verleden en maak van jezelf een ervaren belegger.