Nieuws, Persbericht, Trending

Bitpanda bereikt mijlpaal: Meer dan 1 Miljoen gebruikers

Het in Wenen gevestigde fintech bedrijf Bitpanda blijft groeien. Voorafgaand aan de lancering van de Bitpanda Global Exchange heeft het platform de 1 miljoen gebruikers overtroffen.


1 Miljoen Gebruikers!

Wenen, 25 juli 2019 – Sinds de lancering van hun cryptocurrency-brokerplatform in 2014 is de Bitpanda community flink gegroeid, maar dat was niet genoeg. Met de nieuwe lancering van hun professionele handelsplatform – de Bitpanda Global Exchange, is het bedrijf vastbesloten om hun bereik wereldwijd uit te breiden.

Op dit moment groeit de Bitpanda exchange gestaag, maar komt 90% van de nieuwe gebruikers uit Europa. Dit zal door de wereldwijde uitbreiding flink gaan verschuiven. De Bitpanda exchange heeft een jaarlijks handelsvolume van 10 cijfers, waarbij Bitcoin en Ethereum de belangrijkste activa zijn. De Bitpanda Android-app is meer dan 120.000 keer gedownload en is recentelijk gestegen in de Play Store-hitlijsten dankzij positieve gebruikersrecensies.

“We zijn verheugd dat we de mijlpaal van 1 miljoen gebruikers hebben bereikt. Onze voortdurende groei is het bewijs dat we op de goede weg zijn. Momenteel zijn we in de laatste fase van de lancering van de Bitpanda Global Exchange. Met ons eerste wereldwijde product willen we nog sneller groeien. Bovendien kunnen onze gebruikers in de toekomst meer innovatieve producten en functies verwachten die onze missie van het democratiseren van de wereld van beleggen zullen realiseren, “zegt Eric Demuth, CEO van Bitpanda.

Bitpanda bevindt zich momenteel in het midden van hun eerste Initial Exchange Offering, de BEST IEO. Deze is nu al de meest succesvolle in Europa. Tot nu toe heeft Bitpanda € 28,9 miljoen opgehaald en dit geld zal worden gebruikt om het Bitpanda Ecosysteem verder te ontwikkelen, namelijk het brokerplatform en de Bitpanda Global Exchange, die op 7 augustus 2019 wordt gelanceerd.


Over Bitpanda

Bitpanda is een fintech bedrijf gevestigd in Wenen, Oostenrijk. Het is opgericht in 2014 door Eric Demuth, Paul Klanschek en Christian Trummer. Het bedrijf is een groot voorstander van de innovatieve kracht van cryptocurrencies, gedigitaliseerde activa en blockchain-technologie. Bitpanda’s missie is om de barrières voor persoonlijke financiën te doorbreken en traditionele financiële producten naar de 21e eeuw te brengen.

Tegenwoordig heeft Bitpanda ongeveer 1 miljoen gebruikers en meer dan 120 teamleden. Met een PSD2-betalingsserviceproviderlicentie, state-of-the-art beveiliging en gestroomlijnde gebruikerservaring is Bitpanda uitgegroeid tot een populair handelsplatform voor zowel nieuwelingen als experts. Gebruikers kunnen momenteel Bitcoin, Ethereum, goud en meer dan 20 andere digitale activa verhandelen.