Persbericht

Newsbit 25-11-2022 09:10 leestijd 3 - 8 min

Black Friday: FlexiSpot Kana Pro Bureau Review

De hele dag achter uw bureau zitten kan negatieve gevolgen hebben voor jouw gezondheid, of je nou thuiswerkt of op kantoor bent. Om niet de hele dag te hoeven zitten, om actiever te zijn en om de werkdagen een beetje te verdelen, stappen er steeds meer gebruikers over op zit-sta-bureaus. Dergelijke bureaus zijn gedurende de dag, vaak met een eenvoudige druk op de knop, in hoogte te verstellen. Hiermee kun je eenvoudig wisselen van een zittende positie naar een staande positie.

Ook FlexiSpot maakt dit type bureau’s. In deze review zullen wij onder andere het ontwerp, de kenmerken, de bouwkwaliteit, het montageproces en de prestaties in het gebruik van FlexiSpot’s Kana Pro Bamboo zit-sta-bureau onder de loep nemen. Natuurlijk super handig als je de hele dag bezig bent met het schrijven, lezen of handelen in cryptomunten.

Levering van de onderdelen

De tafel wordt in 2 pakketten aangeleverd: één pakket met het tafelblad en één pakket met de overige onderdelen. Deze pakketten worden in verschillende rondes afgeleverd, alhoewel dit geen probleem hoeft te zijn, kan het wel handig zijn om hier rekening mee te houden.

Dit komt eigenlijk doordat er diverse mogelijkheden worden aangeboden door FlexiSpot. Zo kan je kiezen voor verschillende soorten tafelbladen, net als de grootte ervan. Ook verschillende frames beschikbaar waaruit gekozen kan worden. Het tafelblad is gemaakt van bamboo, wat een duurzaam en kwalitatief goed product is.

Bureau montage

De montage van het bureau is veel eenvoudiger dan van te voren verwacht. Alle benodigde onderdelen en schroeven zijn duidelijk gelabeld en het wordt geleverd met de inbussleutel die je nodig hebt om alles in elkaar te schroeven. Alhoewel er een beschrijving wordt meegegeven van hoe het bureau in elkaar moet worden gezet, blijkt het in de praktijk erg eenvoudig te zijn.

Het lastigste van de montage is wellicht het tafelblad vastzetten. In totaal heeft de montage ongeveer 45 tot 60 minuten geduurd. Als alles is gemonteerd, is het tijd om de stroom aan te sluiten.

Via een elektriciteitsoutput kunnen alle elektrische zaken met elkaar verbonden worden, waarna  uiteindelijk één kabel kan worden aangesloten op een stopcontact.

Hoogte verstellen

De hoogte kan eenvoudig worden versteld via het bedieningspaneel wat aan de voorkant van de tafel zit. Dit is een eenvoudig paneel met in totaal 7 knoppen. 2 van deze knoppen is om de hoogte te verstellen en alle andere knoppen zijn bedoeld om profielen mee op te slaan.

Zo kun je diverse profielen aanmaken, waarna het bureau met 1 klik op de knop automatisch naar een door jou gekozen hoogte gaat. Dit vereenvoudigt het gebruik van het bureau stiekem toch best aanzienlijk. Je kan dus met 1 druk op de knop switchen tussen je ideale sta-hoogte of ideale zit-hoogte.

Het is benoemingswaardig dat het bedieningspaneel over een losse USB-poort beschikt. Met deze poort kun je eenvoudig je smartphone opladen.

Voor iedereen met (jonge) kinderen: dit bureau beschikt over verschillende veiligheidsfuncties. Zo is er een antibotsingsfunctie die botsingen detecteert en voorkomt voordat ze plaatsvinden. Ook kan de Kana Pro worden vergrendeld met behulp van de kinderslotfunctie om te voorkomen dat nieuwsgierige kinderen op de knoppen drukken en zichzelf mogelijk pijn doen. In tegenstelling tot andere toetsenborden die een combinatie van toetsen gebruiken om een ​​bureau op zijn plaats te vergrendelen, hoef je alleen maar de ‘M’-knop enkele seconden ingedrukt te houden om de kinderslotfunctie van de Kana Pro in te schakelen.

Het lastige is dat het bureau op en neer gaat, is dat alle kabels van bijvoorbeeld je monitor(en) en PC meer bewegingsvrijheid nodig hebben. Alhoewel het op zichzelf geen probleem hoeft te zijn, is het handig als hier tijdens de montage rekening mee wordt gehouden.

Een bijkomend effect van een op hoogte verstelbaar bureau is dat het bureau geschikt wordt voor vrijwel iedereen, het maakt niet veel meer uit hoe groot je bent.

Accessoires

Via de FlexiSpot-website kun je diverse extra’s kopen voor het bureau. Hierbij is te denken aan een ladenblok, een monitorhouder, een computerhouder, een ergonomische vloermat, kabelgoten en nog veel meer. Er is genoeg keuze om je bureau met extra’s uit te breiden, mocht dat gewenst zijn.

Ook kun je allemaal accesoires aanschaffen wat in principe niets met een bureau te maken heeft, maar wat nu wel mogelijk is door de staande-positie. Zo kan je bijvoorbeeld ook een fiets of loopband voor onder het bureau kopen.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Mooi modern en clean design;
 • Mooi bedieningspaneel met USB-laadpoort;
 • Diverse veiligheidsfuncties;
 • Eenvoudig montageproces;
 • Indrukwekkend laadvermogen van ongeveer 125 kilogram;
 • Goeie hoogterange (van 60 cm tot 125 cm);
 • Elektrische motoren zijn stil en snel;
 • Erg goede prijs-kwaliteit-verhouding.

Nadelen

 • Alhoewel eenvoudig: je moet hem zelf in elkaar zetten;
 • De kabelgoot die inbegrepen zit verbergt eigenlijk alleen kabels die bij het bureau komen;
 • Het tafelblad is wellicht een beetje aan de zware kant.

Conclusie

Het bureau ‘Kana Pro’ van FlexiSpot is een mooi zit-sta-bureau dat diverse unieke functies en aanpassingsmogelijkheden biedt. De prijs-kwaliteitverhouding van het bureau is ook erg goed.

Het bureau is eenvoudig te monteren en het ontwerp van het bureau is modern en erg clean. De dubbele elektrische motoren van de Kana Pro zijn ook stil en zorgen ervoor dat het bureau snel omhoog of omlaag gaat, terwijl ze toch ongeveer 125 kg kunnen tillen.

Het bedieningspaneel is hiernaast mooi en eenvoudig in gebruik en de USB-oplaadpoort is hierbij een ander pluspunt. Hierdoor zul je in de praktijk sneller wisselen van een zit-positie naar een sta-positie en andersom. Dit is op zijn beurt dan weer beter voor je lichaam.

Met de accesoires die je hiernaast kunt aanschaffen voor bij het bureau, kan je het helemaal afstemmen op hoe jij precies wilt. Het bedrijf biedt standaard een garantie van 5 jaar op het frame en 3 jaar op het bedieningspaneel en de elektronica. Al met al is het een erg goed product.

Let op: FlexiSpot houdt momenteel een black Friday sale die loopt van 25 november tot en met 28 november. Profiteer hierdoor nu van aanbiedingen tot wel 50%! Klik hier om naar de betreffende website te gaan.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten