Persbericht

Persbericht

Newsbit 15-06-2022 15:15u leestijd 3 - 5 min

Clan Network: De toekomst van Web3 Gaming

Clan Network is een gaming blockchain met een missie om het volledige potentieel van Web3 gaming te realiseren. De huidige Web3-oplossingen zijn gecentraliseerd en in silo’s ondergebracht. Ze beloven gamers echt eigenaarschap te geven over hun in-game assets, maar ze schieten tekort. In-gameassets zijn nog steeds alleen bruikbaar en verhandelbaar in specifieke, geïsoleerde blockchains (d.w.z. Wax, Polygon, Solana).

Clan Network is ingesteld om deze in-game assets te bevrijden van hun captive chains, waardoor multi chain compatibiliteit mogelijk wordt, waardoor deze assets echt overal bruikbaar worden. Clan streeft ernaar een superieure ontwikkeling- en game-ervaring te bieden met ongekende mogelijkheden, door gebruik te maken van geavanceerde ontwikkelingen in het Cosmos-ecosysteem, zoals IBC, Starport, privacy via het Secret Network en Interchain-Security . In de geest van Web3 is Clan Network een door de gemeenschap geleid project in de hoogste mate. Clan’s belangrijkste bijdragers, validators en oprichters zijn enkele van de meest ervaren en capabele ontwikkelingsteams in Cosmos en crypto gaming.

Web3-gaming

De transition van web2 naar web3 gaming biedt een nieuw economisch model: Play to Earn (“P2E”). Hoewel P2E op zichzelf een waardevolle innovatie is het de sleutel om te erkennen dat Web3-gaming een veel groter, breder concept is dan P2E. In het afgelopen decennium heeft de gaming industrie een grote verschuivingen doorgemaakt: (1) van singleplayer naar enorme multipliers; (2) van losse aankopen tot abonnementen, freemium en in-game aankopen (3) en last but not least van een gesloten omgevingen tot open source en create to earn (“C2E”) platform zoals aangevoerd door gaming giganten zoals Minecraft en Overwolf. Bovendien zal de opkomst van de metaverse en uitgebreide realiteit technologie (XR, VR, AR) helpen nieuwe economische modellen vorm te geven, op een vergelijkbare manier als hoe P2E en C2E waren ontstaan.

Waarom Cosmos multi-chain

De visie van Cosmos is om het voor ontwikkelaars gemakkelijk te maken om blockchains te bouwen en de barrières tussen blockchains te doorbreken door ze in staat te stellen met elkaar en transacties uit te voeren. Het einddoel is om een Internet of Blockchains te creëren: een netwerk van blockchains om op een gedecentraliseerde manier met elkaar te communiceren. Dit sluit perfect aan bij de Web3-beweging en de visie en waarden van Clan Network. Bovendien heeft Clan Network het afgelopen jaar veel ervaring opgedaan in het ecosysteem van Cosmos, waardoor Clan Network oplossingen op maat kan ontwerpen voor dit veelbelovende ecosysteem. Cosmos is “het internet van blockchains”, pionier in een multi-chain visie die de barrières tussen verschillende blockchains doorbreekt, waardoor ze met elkaar kunnen handelen. Op een zeer hoog niveau voorspelt de multichain-visie de volgende progressie: van een enkele, toepassingsspecifieke keten (Bitcoin) naar enkele talrijke applicatieketens (Ethereum).

 En tot slot naar een aantal verschillende applicatie specifieke blockchains. Dit sluit perfect aan bij de visie van het We b3 en Clan Network en waarom ze ervoor kozen om op Cosmos voort te bouwen.

Het team maakt gebruik van Cosmos-projecten zoals IBC (Inter-Blockchain Communication Protocol) en Interchain Security om nieuwe mogelijkheden te bieden voor web3-gameontwikkelaars en gamers. Ook is de overtuiging dat op de lange termijn complexe games onafhankelijke infrastructuur en parameters vereisen. In dit aspect stelt Cosmos’s Hub/Zone-structuur Clan Network in staat om schaalbare, gedecentraliseerde oplossingen te bieden voor games in alle soorten en maten.

Tokenomics

In de geest van Web3 is Clan Network een door de gemeenschap geleid project in de hoogste mate. Dienovereenkomstig is de distributie van het native token van het netwerk, $CLAN, ontworpen om standaard de meest actieve bijdragers te belonen: Game devs, network core devs en validators. In tegenstelling tot bestaande gaming-georiënteerde ketens zoals Solana, Polygon, Wax en Flow, krijgen games en apps ontwikkelaars een deel van het eigendom over het netwerk wanneer ontwikkelaars van games en apps bijdragen aan Clan. Clan wordt niet gerund door een gecentraliseerde dev shop, maar is een door community geleid project, waarbij bijdragers worden gecompenseerd met eigendom. Het team ontwierp de tokenomics om actieve deelname en bijdrage te stimuleren. Clan Network is van mening dat dit model snelle verbetering mogelijk maakt en toptalent en ecosysteem spelers naar Clan kan aantrekken via andere, meer gecentraliseerde netwerken. Ten slotte is Clan Network van mening dat dit model goed aansluit bij Cosmos, web3 en web3 gaming ethos.

De functie van $CLAN

$CLAN bevat een verscheidenheid aan use cases binnen het ecosysteem van Clan Network, waaronder het beveiligen van het proof of stake-netwerk, on-chain governance en het gebruik als gas voor alle interoperabele slimme contracten die in het ecosysteem worden ingezet.

Clan Network: een community gerunde Web3 gaming ecosysteem

Clan Network bouwt voort op deze marktleidende trends, met als doel te dienen als een gedecentraliseerde hub voor Web3-gaming, waar gamers en game-ontwikkelaars innovatieve blockchain-technologieën kunnen gebruiken om de grenzen van de huidige marktstandaarden op te rekken. In de geest van Web3 is Clan Network een door de gemeenschap geleid project in de hoogste mate. De distributie van de native token van het netwerk, $CLAN, is ontworpen om standaard de meest actieve bijdragers te belonen: game-ontwikkelaars, core network ontwikkelaars en validators.

In tegenstelling tot bestaande gaming-georiënteerde ketens zoals Solana, Polygon, Wax en Flow, krijgen games en apps ontwikkelaars een deel van het eigendom over het netwerk wanneer ontwikkelaars van games en apps bijdragen aan Clan. Clan wordt niet gerund door een gecentraliseerde dev shop, maar het is een door de gemeenschap geleid project, waarbij bijdragers worden gecompenseerd met eigendom.

Ga voor meer informatie over het spannende project van Clan Network naar: https://www.clan.network/

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten