Persbericht

Persbericht

Newsbit 15-03-2022 18:12u leestijd 3 - 4 min

Dragonfly: Fintech-oplossingen van de volgende generatie creëren

Dragonfly Fintech is gespecialiseerd in de ontwikkeling van beveiligde P2P-technologie. Dragonfly heeft de nodige en relevante expertise voor het ontwerpen van superieure P2P-oplossingen, specifiek op maat gemaakt voor alle industrieën die betalings-, clearing- en afwikkelingsoplossingen nodig hebben.

In de afgelopen vijf jaar en door veel onderzoek hebben ze geconcludeerd dat beveiligde P2P-technologie perfect past bij het overwinnen van de monolithische tekortkomingen van de bestaande betalings-, clearing- en afwikkelingsoplossingen. De oplossing die ze hebben gecreëerd is consistent, holistisch, zeer veelzijdig en richt zich op het hele spectrum van geldstromen, van begin tot eind.

In Cambodja zijn ze van plan om handelaren, consumenten, zakelijke klanten, banken, financiële instellingen en andere partijen in staat te stellen de kracht van beveiligde directe P2P-transacties tegen minimale transactiekosten te benutten. Met Dragonfly willen ze het betalingslandschap in Cambodja vernieuwen, voordat ze naar Zuidoost-Azië en de rest van de wereld gaan. Dragonfly Fintech is een in Singapore gevestigde startup die blockchain-platformoplossingen biedt voor de financiële dienstverlening en de banksector. Het startende bedrijf werd opgericht in 2015.


De unieke voordelen van Dragonfly

Blockchain-technologie hertekent de structuur en back-end van financiële diensten zoals we ze vandaag kennen. Het vervangt dure en complexe legacy-systemen door veilige en gedistribueerde kerngrootboeken die bedrijfsprocessen stroomlijnen. Veel blockchain-gedreven fintech-oplossingen op de markt hebben echter moeite om mainstream acceptatie te krijgen en te voldoen aan bestaande regelgeving vanwege hun toestemmingsloze en gedecentraliseerde ontwerpen. Dragonfly Fintech (DF) kiest voor een meer praktische en realistische aanpak. De front-end van Dragonfly’s oplossingen weerspiegelt bestaande mainstream applicaties en maakt tegelijkertijd gebruik van de voordelen van blockchain-technologie aan de back-end. De operators van Dragonfly’s oplossingen hebben volledige controle over de acties en activa van alle gebruikers.

Met behulp van multi-party en multi-level sign-off functie ingebouwd in de blockchain-kern, kunnen operators uitgebreide goedkeuringsprocessen creëren die overeenkomen met hun standaard operationele procedures om:

 • Elke gebruiker transactie handmatig of automatisch goedkeuren voordat deze wordt uitgevoerd om naleving van de regelgeving te garanderen;
 • Transacties met wederinkoop en in beslag nemen van activa; en
 • Vervang verloren of gecompromitteerde privé sleutels en accounts.

Met behulp van deze aanpak kunnen financiële instellingen vol vertrouwen nieuwe technologie van Dragonfly toepassen op een spectrum van reguliere blockchain-use cases.


Dragonfly’s mWallet en functies

mWallet is misschien wel de veiligste, naadloze en schaalbare manier om klanten met bedrijf te verbinden.

mWallet is al in gebruik en maakt gebruik van geavanceerde blockchain-protocollen en gedistribueerde grootboektechnologie om persoonlijke informatie, betalingen en overdrachten te beschermen. Het is een zeer kostenefficiënte en schaalbare oplossing omdat het ingebouwde tools voor gegevensbeheer en beveiligingsfuncties heeft.

mWallet is gebouwd op ProximaX Sirius, een blockchain-aangedreven ontwikkelingsplatform van de volgende generatie met gedistribueerde opslag,streaming en database lagen. Geavanceerde functies zoals multisig, Supercontract, geaggregeerde transacties en cross-chain technologie zorgen voor maximale beveiliging en optimale prestaties.

Volledig aanpasbare functies en uiterlijk.

 • Ongeëvenaarde flexibiliteit om eenvoudig nieuwe productfuncties toe te voegen, zoals loyaliteitsprogramma’s of functionaliteit voor het splitsen van facturen
 • Kan worden geconfigureerd om betalingsaggregatie, salarisadministratie en P2P-betalingen op te nemen
 • Eenvoudig te implementeren integraties van derden, zoals betalingsgateways en boekhoudsystemen
 • Mogelijk om uit te breiden naar mobiele bankdiensten en de belangrijkste mobiele betalingsapp te ontwikkelen tot een volledige neo-bancaire oplossing
 • Alle transacties, of het nu gaat om geldoverdrachten tussen de wallet of NFC- en QR-codebetalingen, zijn beveiligd en gecodeerd met blockchain-technologie
 • Automatische afstemming tussen het mWallet-systeem en partnerinstellingen
 • Zeer veilig beheer van persoonlijke gegevens en gebruikersauthenticatie

Betalingsplatform

Het probleem

De digitale betaaloplossingen van vandaag zijn verre van perfect. Terwijl ze bankieren meer hebben gemaakt. ze zijn toegankelijk en worden geleverd met de bagage van verouderde gecentraliseerde systemen ze het volgende niveau van gemak en schaalbaarheid bereiken.


Fundamentele beperkingen:

 • Complexe infrastructuur: Veel van de huidige betalingsoplossingen maken gebruik van een complexe infrastructuur die bestaat uit meerdere eigen systemen en databases die moeilijk te bouwen en te onderhouden zijn.
 • Hoge kosten: Operators berekenen de hoge infrastructuurkosten door aan eindgebruikers via hoge transactiekosten.
 •  Kwetsbare beveiliging: Gecentraliseerde infrastructuur kan een brandpunt worden voor hackers en het gebruik van meerdere systemen en databases verhoogt het risico op datalekken.
 • Trage transactie snelheden: Betalingen moeten via meerdere tussenpersonen en systemen verlopen, soms duurt het dagen om grensoverschrijdende betalingen af te wikkelen.

De oplossing

Dragonfly’s betalingsplatform met de naam mWallet, een op blockchain gebaseerde oplossing, heeft duidelijke voordelen ten opzichte van zijn gecentraliseerde tegenhangers.

 • Eenvoudig: de blockchain fungeert als een gedeelde gedistribueerde database die centraal staat in alle betalingen, waardoor deze zeer efficiënt is.
 • Kosteneffectief: het maakt peer-to-peer betalingen mogelijk die naadloos en direct zijn.
 • Maximaal beschikbaar: het gedistribueerde karakter van het netwerk maakt het robuust en schaalbaar.
 •  Veilig: Alle betalingstransacties, of het nu tussen wallets of via NFC- en QR-codes is, worden beveiligd en versleuteld door de blockchain.
 • Korte time-to-market: met een gestroomlijnd ontwerp kunnen operators een snelle out-to-market tijd verwachten.

Ga voor meer informatie over het spannende project van Dragonfly naar:  https://www.dfintech.com/

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten