Nieuws, Persbericht

Een revolutie van 50x.com: Technologie verandert de manier waarop we denken over Traden

‘S Werelds eerste en enige cryptocurrency exchange met de Any2Any-technologie heeft met succes bèta tests van de derde versie van de kwantumhandelskern voltooid met een ingebouwde liquiditeitsstroom die het idee van ruilhandel volledig zal veranderen.


Verrassend genoeg gebruiken alle moderne exchanges, zoals honderden jaren geleden, nog steeds vaste handelsparen, die op geen enkele manier verbonden zijn op het niveau van de handelskern en het order matching systeem. Elk orderboek bevat alleen orders die in een specifiek paar zijn geplaatst. Hoewel er nu honderden cryptocurrencies zijn, kun je de ene niet direct voor de andere ruilen op een exchange. Je moet deze eerst wijzigen in één van de twee of drie “basisvaluta’s” die worden ondersteund door de exchange. Vervolgens moet je ze dragen naar een andere valuta, of moet je gebruik maken van de diensten van wisselaars waardoor je hogere kosten moet betalen.

Het resultaat van drie jaar ontwikkeling door het 50x.com-team was een innovatieve handelskern op basis van cloudtechnologie en kwantumprincipes voor het combineren van orders: Echter, de concepten van een handelspaar zullen behouden blijven en de interface zal volledig identiek zijn aan een reguliere exchange. Alle bestellingen binnen de kern bestaan ​​in een enkele ruimte en hebben geen vaste verbinding tussen een verkoper en een koper, waarbij het maximale aantal bestellingen in alle handelsactiva tegelijkertijd wordt gecombineerd.


Volgens de ontwikkelaars zelf is het onmogelijk om met vertrouwen de voortgang van de uitvoering te voorspellen nadat een andere order is toegevoegd, omdat elke nieuwe order liquiditeit toevoegt aan een deel van het systeem, waardoor de status en topologie wordt gewijzigd. Hetzelfde effect wordt waargenomen in de kwantumfysica, waar de aanwezigheid van een waarnemer de resultaten van een experiment verandert. Gebruikers profiteren hier alleen maar van, omdat het systeem vaak meer winstgevende opties vindt bij het uitvoeren van een andere bestelling.

De voordelen van het gebruik van de nieuwe Any2Any-technologie zijn direct zichtbaar: één order in een handelspaar creëert onmiddellijk dezelfde liquiditeit in alle handelsparen die deze token bevatten. Dat wil zeggen, een gebruiker kan een bestelling plaatsen om DASH met Bitcoins te kopen, terwijl alle anderen de mogelijkheid krijgen om DASH te verkopen voor een van de valuta’s die op de exchange worden vermeld.


De oude “gescheiden markten” -technologie botste onophoudelijk op traditionele problemen die zelfs op de nationale exchanges merkbaar waren, d.w.z. een gebrek aan liquiditeit en de concentratie ervan in aandelen van grote bedrijven, wat tot een afname van de handelsmogelijkheden leidt. Cross-rate trading met steeds baker waarneembare bewegingen waarmee men snel geld kan verdienen, was alleen beschikbaar voor gevorderde arbitrageurs met hun eigen tradebots. Er waren ook infrastructurele beperkingen, waardoor het economisch onmogelijk was om een ​​groot aantal orderboeken te ondersteunen.

De 50x.com exchange biedt een geheel andere benadering van traden, waardoor duizenden cross-rates beschikbaar zijn voor elke gebruiker. Dankzij de Any2Any liquiditeitstechnologie kun je elk paar uit de beschikbare activa op de exchange kiezen en verhandelen. Terwijl bestellingen die bijvoorbeeld in het DASH / QTUM-orderboek zijn geplaatst, automatisch in alle andere DASH / * * / DASH- en QTUM / * * / QTUM-orderboeken verschijnen. Dit zal ertoe leiden dat zelfs het meest exotische orderboek de volledige liquiditeit voor de munten van dit handelspaar zal ontvangen.


Hoe helpt het bij het Traden?

Het eerste en voor de hand liggende voordeel is de mogelijkheid van directe handel tussen munten, zonder dubbele commissies te betalen. Als je wilt overschakelen van DASH naar QTUM, plaats je eenvoudig een bestelling in een orderboek van DASH / QTUM. Dit is veel sneller dan eerst DASH verkopen en dan QTUM kopen. En het belangrijkste is dat je slechts 1 bestelling plaatst en je daarom de handelscommissie slechts eenmaal betaalt.

Het tweede voordeel is de mogelijkheid om orderboeken / grafieken in exotische paren te bekijken en, bijgevolg, een groot aantal nieuwe handels hulpmiddelen. Dat betekent dat er een groter winstpotentieel is.

Het derde voordeel is een meervoudige liquiditeitsverhoging voor elke munt. Aangezien de volledige liquiditeit van de uitwisseling over de munten wordt samengevat, ongeacht in welk paar de orders zich bevinden, zal de liquiditeit ook beschikbaar zijn in andere paren. Dit maakt het manipuleren van tarieven veel moeilijker.


Hoe is dit mogelijk?

Het feit is dat de 50x.com exchange een handelskern heeft ontwikkeld met een unieke architectuur die werkt met hele transactiegrafieken, in plaats van met afzonderlijke bestellingen. Hiermee kun je duizenden cross-orders in verschillende valuta binnen één transactie verminderen.


Waarom bestaat er niet zoiets op andere exchanges?

De architectuur van de Any2Any-kern verschilt fundamenteel van standaard handelskernen en vereiste tijdens de creatie talloze innovatieve oplossingen. Normale exchanges kunnen niet overschakelen naar Any to Any-technologie zonder de basis – de handelskern – volledig te veranderen.

Andere grote exchanges hebben ook geprobeerd om Any2Any-technologie te creëren, maar slechts één ontwikkelingsteam is erin geslaagd om vandaag een echt werkend product te creëren.

U kunt nu proberen te handelen met de nieuwe technologie op 50x.com – geen KYC vereist.