Persbericht

Persbericht

Newsbit 31-01-2021 15:00u leestijd 2 - 3 min

Elrond overtreft kapitalisatie van $1 miljard en kondigt de lancering aan van Maiar Wallet en Global Payments App

ST. JULIAN’S, Malta, 31 januari 2021 – Elrond, de Europese blockchain-startup die in minder dan 3 jaar tijd een marktwaarde van meer dan 1 miljard dollar heeft overtroffen, is klaar om de weg vrij te maken voor een enorm aantal nieuwe gebruikers via Maiar, een blockchain-betalingsapp die voorziet in een veiliger, meer privé en goedkoper alternatief voor apps zoals Paypal, Google Pay of Revolut.


Maiar is een wereldwijde mobiele wallet en betalingsapp dat de schaalbaarheid van de Elrond-blockchain, die meer dan 100.000 transacties per seconde kan verwerken, zal gebruiken om opnieuw uit te vinden hoe mensen omgaan met geld, activa, eigendomsrechten of enige waardeoverdracht.

“Geld is de beste poging van de mensheid om iets een vervangbaar goed te maken dat het fundamenteel niet is: onze tijd. We hebben Maiar gebouwd om u te helpen het terug te nemen. ” zei Beniamin Mincu, CEO van Elrond.

De voordelen van de blockchain-technologie liggen nog steeds buiten het bereik van de overgrote meerderheid van internetgebruikers, die wachten op een product die intuïtief en gebruiksvriendelijk is en functies heeft die vergelijkbaar of beter zijn dan de huidige populaire geld-apps. Dit is de reden waarom Maiar, met alleen een smartphone, een nieuwe golf van snelle acceptatie zal openen voor een wereldwijd financieel systeem met hoge bandbreedte en lage latentie.

“Miljarden mensen kunnen berichten direct naar al hun contacten sturen omdat het handig, intuïtief en goedkoop is.” zei Beniamin Mincu, CEO van Elrond. “Maiar en de Elrond-blockchain bieden hen nu dezelfde ervaring als het gaat om het verzenden van geld.”

Met een grote zorg voor de gebruiker, een elegant ontwerp en een intuïtieve interface, stelt Maiar elke smartphone-gebruiker in staat om binnen enkele seconden een werkende wallet te krijgen. Met de mobiele-telefoon-app kan iedereen geld naar hun telefooncontacten sturen, of nog beter, @herotags registreren als aliassen voor hun wallet, die ze kunnen gebruiken om bijna onmiddellijk geld over de wereld te sturen tegen verwaarloosbare kosten – allemaal met een klik van één enkele knop.

Door belangrijke innovaties zoals progressieve beveiliging en ‘gamification’ toe te voegen aan de functies, zal Maiar een nieuwe en boeiende ervaring voor het internet van geld bieden.

Meer dan 200.000 gebruikers hebben zich al aangemeld voor vroege toegang tot Maiar. Zij, en mensen overal ter wereld, kunnen de toekomst van geld downloaden op hun mobiele telefoons vanuit de Apple App Store en Google Play Store.

https://maiar.com


Over Elrond

Elrond is een blockchain die ontworpen is om een 1000-voudige cumulatieve verbetering in doorvoer en uitvoeringssnelheid te brengen. Om dit te bereiken introduceert Elrond twee belangrijke innovaties: een nieuw Adaptive State Sharding-mechanisme en een Secure Proof of Stake (PoS) -algoritme, dat zowel schaalbaarheid mogelijk maakt als een snel, efficiënt en veilig consensusmechanisme. Zo kan Elrond meer dan 15.000 transacties per seconde (TPS) verwerken, met een latentie van 6 seconden en verwaarloosbare kosten, in een poging de ruggengraat te worden van een toestemmingsloze, grenzeloze, wereldwijd toegankelijke interneteconomie.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten