Persbericht

Newsbit 09-09-2021 07:54 leestijd 4 - 6 min

EVZ: De Toekomst Van Oplaadplatformen Voor Elektrische Voertuigen

EVZ (Electric Vehicle Zone) is een Electric Vehicle Charge Sharing Infrastructure Platform dat automatisch laders in ongebruikte tijd en gebruikers van elektrische voertuigen met elkaar verbindt om wederzijdse waarde te bieden en energieproblemen op te lossen.


EVZ Platform

Het EVZ Platform is ontworpen om het delen van infrastructuur voor elektrische voertuigen gemakkelijk te maken en tegelijkertijd schaarste problemen op te lossen. EVZ zal de weg bereiden voor een nieuwe markt waar gebruikers van elektrische voertuigen gemakkelijk kunnen worden gekoppeld aan ongebruikte laadstations voor privégebruik, wat zowel de gebruiker als de aanbieder ten goede zal komen. De EVZ-module kan zonder netwerkverbindingen werken, aangezien een gebruiker gewoon een smart device kan gebruiken om de betaling te verwerken en het opladen via een applicatie te beheren.

Laadstations moeten worden ingesteld om uitsluitend gebruik te maken van het EVZ Platform. Reeds bestaande oplaadstations kunnen eenvoudig worden omgebouwd door de RFID-kaart te verwijderen en de EVZ-module te installeren. Met de op BLE gebaseerde IoT-technologie kunnen gebruikers draadloos verbinding maken om betalingen te verwerken via Bluetooth 4.0 of hoger.

Het ongekende netwerksysteem van het EVZ Platform voor opladers voor elektrische voertuigen biedt een breed scala aan gemakken voor gebruikers:

  • Laadmarkt: Stelt particuliere eigenaren in staat om te profiteren van het delen van hun faciliteiten. Groepen of individuen die willen deelnemen kunnen zich eenvoudig inschrijven en genieten van het open marktsysteem zonder maandelijkse aansluitkosten of beheerskosten te betalen.
  • Oplaadpunt: Elke vorm van oplaadpunt, of het nu een vast formaat is of zelfs een eenvoudig stopcontact, kan worden aangesloten op het EVZ Platform, wat betekent dat er minimale investeringen nodig zijn om snel uit te breiden en de dienst op onbeperkte locaties aan te bieden.
  • Openheid: Factureringsproblemen, diefstal van elektriciteit of mensen die handheld apparaten opladen aan oplaadpunten zijn allemaal problemen waar mensen mee te maken krijgen in het ecosysteem van elektrische voertuigen. EVZ Platform zal in staat zijn om roaming service infrastructuur en merk exclusieve private netwerken te integreren om deze problemen te helpen bestrijden.

De EVZ Coin (EVZ)

Een ERC-20 token standaard cryptocurrency die actief is in het systeem als een alternatief middel om te betalen voor diensten. Het kan worden gebruikt op elke cryptocurrency marktplaats die betaling met EVZ accepteert en de waarde ervan zal worden bepaald op basis van marktwerking. Een beperkte hoeveelheid EVZ kan worden uitgegeven aan gebruikers als beloning voor in aanmerking komende transacties en activiteiten op het EVZ Platform. Wanneer een gebruiker bijvoorbeeld een betaling uitvoert met EVP op het EVZ Platform, komt hij in aanmerking voor een bepaalde hoeveelheid EVZ als beloning voor het uitvoeren van de betalingstransactie. Wanneer een privé-eigenaar zijn laadstation deelt, komt hij in aanmerking voor een bepaalde hoeveelheid EVZ als beloning voor het delen, boven op een andere betaling voor het gebruik.

Wanneer een gebruiker voor het gebruik van een lader voor elektrische voertuigen betaalt met EVZ in plaats van EVP, zullen verdere stimulansen worden geboden om de vraag naar het gebruik van EVZ te helpen creëren.

  • Aankoop en bezit van EVZ door lokale gastvraag. Naarmate de markt voor elektrische voertuigen blijft groeien, wordt ook verwacht dat de bijbehorende infrastructuur zal uitbreiden. Een deel van de fondsen die worden opgehaald uit de tokenverkoop van de EVZ 16 coins zal opzij worden gezet om activiteiten van het EVZ Platform te ondersteunen, waaronder bijvoorbeeld het gratis voorzien van elk nieuw opgericht laadbedrijf voor elektrische voertuigen (Local Host) van de vereiste laadstation infrastructuur en het ondersteunen van het EVZ-beloningssysteem om uitbreiding van de infrastructuur aan te moedigen. Als een Local Host zijn activiteiten wil uitbreiden vanwege de toegenomen vraag en niet voldoende EVZ heeft om aan de inzetvereisten van het EVZ Platform te voldoen, zal hij meer EVZ moeten verwerven, die zullen worden opgeslagen in zijn privé portefeuille op het EVZ Platform. Het EVZ Platform eist van bedrijven dat ze een bepaalde hoeveelheid EVZ aanhouden en inzetten om deel te nemen aan het Platform. Indien een bedrijf niet voldoet aan de voorwaarden voor deelname aan het platform, kunnen de EVZ die door dat bedrijf zijn ingezet, worden verbrand. Operators kunnen EVZ of cash aanvaarden als betaling voor hun diensten.
  • Beloningen voor deelnemers Naast de Local Hosts zullen ook particuliere gebruikers die het EVZ Platform op hun oplaadsystemen installeren EVZ kunnen verdienen. Wanneer klanten hen via EVP betalen, zal 1% van het betalingsbedrag als EVZ worden opgebouwd. Bij levering van energie die is opgeslagen uit alternatieve of hernieuwbare energiebronnen, zal de exploitant in plaats daarvan 2% van de transactie aan EVZ aanrekenen. Door een waarde toe te kennen aan het opladen op verschillende tijdstippen van de dag, afhankelijk van vraag en aanbod, zullen deelnemers meer beloningen kunnen verdienen.
  • Voorrang bij het opladen Hoewel de infrastructuur blijft toenemen in gebieden met een grote vraag naar oplaadsystemen voor elektrische voertuigen, is het een realiteit dat er nog steeds beperkingen zijn in de beschikbaarheid. In gebieden met een hoge dichtheid neemt de vraag naar oplaadpunten dramatisch toe, wat vragen oproept over prioritaire toegang. In deze situaties zullen klanten die willen betalen voor het opladen via EVZ in plaats van EVP voorrang krijgen.

Spannende partnerschappen

Op 25 maart 2021 heeft Charzin Co., Ltd een contract ondertekend met Samsung Securities Co. voor een notering op de KOSDAQ. De twee zullen officieel voet aan de grond krijgen om een toegewijd personeelsbestand te vormen bij de voorbereiding van de beursgang van Charzin.

EVZ Project (Charzin) is het enige oplaadbedrijf voor elektrische voertuigen in Korea dat gespecialiseerd is in opladen, klantenbeheer en de afwikkeling van roamingdiensten. EVZ realiseert oplaadstations, oplaadsubsidies voor het ministerie van Milieu en snellaadstations bij Hyundai Oilbank.

In april van dit jaar werd een ander partnerschap gesloten met Hyundai. Hyundai Electric (opgericht in 2017) lanceerde INTEGRICT, een filiaal van de energieapparatuur en energieoplossingen van Hyundai Heavy Industries, om de sector van energieoplossingen te betreden door de informatie, communicatietechnologie en big data van verschillende energiefaciliteiten te integreren en te beheren. Het bedrijf groeit voortdurend als een toonaangevende fabrikant van uitgebreide elektrische en elektronische apparatuur en energieoplossingen in binnen- en buitenland, en heeft het vijfde grootste aandeel van de wereldmarkt voor transformatoren in handen.

EVZ Project wil zich in de toekomst versterken met meer partners, met het doel strategische allianties te smeden om uiteindelijk zijn stempel te drukken in hun respectieve sector.


Wat heeft de toekomst in petto?

Het team van EVZ werkt voortdurend en moeiteloos aan verbeteringen en ontwikkelingen. Vele spannende updates zijn in het verleden doorgevoerd, zoals de uitbreiding van het EVZ-platform evenals de implementaties van bouwstroomvoorzieningen. EVZ heeft in de onvoorspelbare toekomst nog veel meer in petto. Om een overzicht te krijgen van de roadmap van EVZ, klik hier!

Voor meer informatie over het spannende project van EVZ, kunt u terecht op: https://www.evzlife.com/

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten