Persbericht

Newsbit 20-06-2021 11:11 leestijd 4 - 5 min

Geeq: de technologische ruggengraat van een betere economie, voor iedereen

Blockchain heeft het potentieel om veilige, niet-censureerbare en gedecentraliseerde manieren te bieden voor de samenleving om te communiceren, transacties te verrichten en samen te werken. Als bron van bewijsbare en onveranderlijke waarheid maakt blockchain het mogelijk voor wijd verspreide agenten, inclusief machines, die elkaar niet kennen of vertrouwen om waarde te creëren en te delen. Blockchain kan zelfs dienen als tegenwicht voor de groeiende macht van overheden, bedrijven, en andere gecentraliseerde autoriteiten.

Helaas heeft blockchain-technologie nog een weg te gaan voordat het dit potentieel kan realiseren. Bestaande platforms zijn niet erg veilig, duur en moeilijk te gebruiken, en moeilijk op enige schaal van betekenis te implementeren. De extreme volatiliteit op de markten voor cryptocurrency’s heeft het vertrouwen van het publiek in de waarde ervan als betaalmiddel ondermijnd, en nog meer als veilige opslagplaats van waarde. Duizenden openbare infrastructuur- en gedistribueerde applicatieprojecten (DApp) zijn aan de gang of zijn reeds gelanceerd. Toch is de overgrote meerderheid van het transactievolume een eenvoudige betaling op de Ethereum- en Bitcoin-netwerken of vindt het plaats op private, geautoriseerde platforms zoals Ripple en IBM’s Fabric.

Het doel van Geeq is om publieke blockchain naar het volgende niveau te tillen. De potentiële toepassingen van het blockchain-netwerk van Geeq zijn zeer breed – variërend van beheer van leveringsveranderingen tot slimme fabricage en veilige digitale dossiers. Een van de eerste doelstellingen voor het netwerk is echter om browsergebaseerde microbetalingen mogelijk te maken. Door gebruik te maken van een nieuw ruilmiddel, “tokens aan toonder” genaamd, zal Geeq betalingen van slechts enkele centen in waarde mogelijk maken tegen transactiekosten van slechts $0,0001. Dit zal nieuwe manieren openen om online te betalen voor nieuws, video, muziek, in-game aankopen en donaties aan goede doelen.

Dus hoe verschilt Geeq van andere blockchain-protocollen? Geeq heeft een nieuw blockchain consensus protocol voorgesteld genaamd Proof of Honesty (PoH) dat kijkt naar gebruikers als de ultieme bron van autoriteit en waarheid in plaats van die macht te laten berusten bij de nodes op het validatienetwerk. Proof of Honesty is 99% Byzantine Fault Tolerant2 (BFT) en geeft Geeq Strategically Provable Security (SPS), een garantie gebaseerd op de niet coöperatieve speltheorie. Daarentegen kunnen blockchains die gebruik maken van Proof of Work (PoW), Proof of Authority (PoA), Proof of Stake (PoS) slechts tussen de 33% of 50% BFT bieden. Dit is waarschijnlijk onvoldoende voor blockchains die te maken hebben met kritieke infrastructuur, persoonlijke en financiële gegevens, effectenbeurzen of openbare registers. Het is nog minder aanvaardbaar als we blockchain zien als een fundament voor de bescherming van vrijheid en privacy.

Geeq’s interoperabele, multi-chain architectuur maakt het mogelijk dat geeqchains kunnen worden aangepast en geoptimaliseerd voor een breed scala aan use cases. Geeqchains bevatten een flexibele applicatielaag die ontworpen kan worden om bijna elke bedrijfslogica te volgen en zijn eigen native tokens en datatypes te hebben. Native tokens en gegevens kunnen worden gedeeld met aangesloten geeqchain instanties of worden bewaard op de instantie waar ze vandaan komen. Geeq’s validatie laag is volledig gescheiden van de applicatielaag, en elke geeqchain instantie heeft zijn eigen onafhankelijke validatie netwerk.


Wat is Geeq?

Laten we beginnen met te beschrijven wat Geeq is. Een instantie van een geeqchain is elke blockchain die gebruik maakt van Geeq’s validatieprotocollen en architectuur (hieronder beschreven). De set van alle instanties vormen samen een ecosysteem van afzonderlijke maar interoperabele blockchains die samen het Geeq Platform vormen. Elke geeqchain komt voort uit zijn eigen genesis blok gecreëerd door Geeq dat de integriteit en veiligheid van de instantie garandeert.

Alle instanties van geeqchain beginnen met een genesis blok (blok nummer 0). Blokken van gevalideerde transacties worden gemaakt door knooppunten in het netwerk en opeenvolgend bijgevoegd. Genesis blokken worden gemaakt door Geeq op verzoek van ontwikkelaars die applicaties willen bouwen en bevatten alle code die de validatie en applicatie lagen zal draaien. Deze strakke controle over de vorm van genesis blokken heeft verschillende motivaties, zoals hieronder opgesomd:

  • Het voorkomt duplicatie van keten- en tokennamen.
  • Het zorgt ervoor dat de keten zich houdt aan Geeq’s protocollen voor transactie verificatie, wat het weer mogelijk maakt voor verschillende instanties om te vertrouwen op de integriteit van elkaars grootboeken en om token transfers van andere geeqchains te accepteren.
  • Het belangrijkste is dat het de regels vastlegt waaronder de keten zal werken. Door kopieën van validatie- en DApp-code die knooppunten geacht worden te gebruiken in het genesis-blok op te nemen, kunnen gebruikers hun eigen controles uitvoeren om te verifiëren dat de regels worden nageleefd en dat knooppunten zich eerlijk gedragen.

Een van de grondbeginselen van Geeq is dat Code Wet is. Als een protocol of het grootboek van een keten kan worden gewijzigd door stichtingen, bestuurssystemen, collectieve actie door nodes, enz. dan is de blockchain niet onveranderlijk en niet te vertrouwen. In plaats daarvan moeten gebruikers vertrouwen op de wijsheid en de goede trouw van degenen die daadwerkelijk de touwtjes in handen hebben.

Het lijkt misschien dat deze aanpak Geeq veel macht geeft. Echter, zodra een genesis blok is gemaakt, kan noch Geeq noch iemand anders het veranderen of de werking van de geeqchain instantie die het gebruikt als een fundament. Er is eenvoudig geen mechanisme om dergelijke manipulaties toe te staan. Eenmaal gelanceerd, heeft elke geeqchain een leven van zijn eigen.


De Geeq Utility Token

$GEEQ is een utility token dat gebruikt wordt om nodes te betalen voor de validatie en virtuele machine diensten die ze leveren aan het multi-chain ecosysteem van Geeq. $GEEQ wordt ook gebruikt als staking token voor de goed gedrag obligaties die eerlijk gedrag door het validatienetwerk helpen garanderen. Als een puur transactionele cryptocurrency is $GEEQ ook geschikt voor gebruik in micropayment en andere betalingstoepassingen. Hier zijn enkele details over de Geeq Token:


Wat heeft de toekomst in petto voor Geeq?

Geeq is van plan om in 2021 het volgende aan te nemen:

  • Geeq Platform: Main-net
  • Commerciële Implicaties
  • Commerciële adoptie
  • Aanneming door consumenten
  • Use Case Toepassingslaag
  • Micropayments Functionaliteit
  • Testkader

In 2022 is het doel om op te schalen. De verwachting is dat de Geeq MicroCommerce zal escaleren, met nog veel meer innovatieve ideeën in het verschiet in het steeds groeiende project van Geeq.

Voor meer informatie over het spannende project van Geeq, kunt u terecht op: https://geeq.io/

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten