Internet Computer

Live Internet Computer koers

De Internet Computer koers van vandaag is  . Het 24 uurs handelsvolume van Internet Computer ligt op  . De koers is   met  . Dat betekent dat de Internet Computer koers met  % is  . Internet Computer is de nummer   en heeft een marktkapitalisatie van  . Wil je Internet Computer kopen? Dat kan. De beste plekken om Internet Computer te kopen zijn: Bitvavo, KuCoin, Binance en Coinbase. Je kunt meer aanbieders vinden op onze kopen/verkopen pagina.

 

koers 
Prijs wijziging 24h  
Marktkapitalisatie  
Volume 
24h laag / hoog 
Rang 
All Time high  
All Time low  

Wat is Internet Computer?

Internet Computer (ICP) is een op blockchain gebaseerd platform dat een nieuw internet beoogt aan te bieden. Dit betekent in concreto dat ze gedecentraliseerde internet-toepassingen hosten en uitvoeren. Dit wordt allemaal beloofd onder het mom van ‘ongelimiteerde schaalbaarheid, hogere snelheid en meer veiligheid’.

Eigenlijk kan het daarmee gezien worden als een betere versie van het internet. Deze versie van het internet kan, volgens de oprichters, worden ingezet als een platform waar gedecentraliseerde websites en gedecentraliseerde diensten op gedraaid kunnen worden. Dit realiseert Internet Computer met het consensusmechanisme ‘Threshold Relay’. Een hogere doorvoer en een lagere latentie (vertraging in dataoverdracht) behoort volgens de oprichters tot de voordelen van Internet Computer.  

Wie zijn de oprichters van Internet Computer?

Internet Computer wordt beheerd door Dfinity. Dfinity is op haar beurt weer opgericht door Dominic Williams. Deze ondernemer heeft, met Dfinity als uitvoerende partij, vijf jaar lang gewerkt aan de oprichting van Internet Computer. De coin is gelanceerd in 2021 en werd meteen één van de grootste coins op de wereld. Op de meeste exchanges was het dan ook in één klap de nummer 1. 

De Internet Computer koers

De introductiekoers van Internet Computer was $700. Een mooi bedrag, maar dat duurde niet lang meer. Na een uur noteerde ICP alweer $175, een paar uur later weer voor $250 en binnen een dag toch weer rond de $465. Dat klinkt wel oké, maar de pret duurde niet lang. Binnen een maand is de koers van de oorspronkelijke $700 gezakt naar ongeveer $25, en ook daar hield het niet op. 

De daling zette verder in. Hoewel de koers in augustus een beetje hoop gaf door een stijging naar zo’n $70, duurde ook dit niet lang. De daling werd wederom ingezet en dit keer naar nieuwe dieptepunten. Zo zat de koers op 20 december 2022 op $3,5. In januari vond weer een kleine stijging plaats en op 18 januari 2023 zette ICP weer een piek neer; dit keer $5,55. Het is nog steeds niet genoeg om positief te zijn over de technische analyses van ICP, maar de fundamenten staan er en zouden aanleiding kunnen zijn voor een goede stijging.

Wat maakt Internet Computer speciaal?

Inter Computer onderscheidt zich vooral van andere cryptocurrency’s door de focus voornamelijk te leggen op het verbeteren van het internet. Het richt zich op een krachtig, efficiënt en snel platform waar alles op gehost en gedeeld kan worden. Dat is op zichzelf vrij onderscheidend van andere projecten die zich voornamelijk bezighouden met transacties en dergelijke. Toch gaan ze bij ICP een stapje verder; ze willen de volgende big-tech apps gaan draaien op hun compleet decentrale netwerk over de hele wereld. 

Waar kun je Hedera kopen?

Internet Computer kun je kopen op vrijwel iedere exchange, groot of klein. Dit komt natuurlijk door de populariteit van de coin. Zo kreeg de coin op de eerste dag van lanceren meteen een listing op Coinbase en Binance, twee van de grootste exchanges. Daarnaast lanceerde de coin zichzelf, zoals eerder gezegd, al meteen de top 10 binnen op veel exchanges. 

Op zoek naar meer crypto koersen? Vind ze hier!

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten