Near

Live Near koers

De Near koers van vandaag is  . Het 24 uurs handelsvolume van Near ligt op  . De koers is   met  . Dat betekent dat de Near koers met  % is  . Near is de nummer   en heeft een marktkapitalisatie van  . Wil je Near kopen? Dat kan. De beste plekken om Near te kopen zijn: Bitvavo, KuCoin, Binance en Coinbase. Je kunt meer aanbieders vinden op onze kopen/verkopen pagina.

 

koers 
Prijs wijziging 24h  
Marktkapitalisatie  
Volume 
24h laag / hoog 
Rang 
All Time high  
All Time low  

Wat is NEAR Protocol?

NEAR Protocol is een Proof-of-Stake blockchain dat speciaal ontwikkeld is voor gedecentraliseerde applicaties. NEAR Protocol staat bekend om de korte transactietijden en lage transactiekosten, die onder meer mogelijk zijn dankzij partitionering. Om deze reden wordt de blockchain ook wel als bedreiging gezien voor traditionele blockchains als Ethereum. NEAR Protocol wordt door sommigen zelfs ‘de Ethereum-killer’ genoemd. De NEAR Protocol blockchain heeft een eigen token, namelijk NEAR. De tokens maken transacties via de blockchain mogelijk.

Ontwikkelaars kunnen relatief eenvoudig applicaties bouwen die op het NEAR Protocol lopen. De blockchain is bovendien zo ontworpen dat gebruikers van dApps zelf weinig verstand van de cryptocurrency hoeven te hebben. NEAR Protocol is uitgebreid en efficiënt voor ontwikkelaars, maar eenvoudig voor eindgebruikers.

Wie zijn de oprichters van NEAR Protocol?

NEAR Protocol is opgericht door Alex Skidanov en Illia Polosukhin. Zij hebben in 2018 een team samengesteld om de blockchain te ontwikkelen. Beide oprichters hebben in het verleden voor grote bedrijven gewerkt. Zo is Skidanov werkzaam geweest voor Google, terwijl Poluskin voor Microsoft heeft gewerkt. Het bedrijf dat de ontwikkelingen aanstuurt heet NEAR Inc. en is gevestigd in San Francisco.

De NEAR koers

Sinds eind 2020 is het mogelijk om NEAR te kopen. In eerste instantie bedroeg de koers heel even meer dan $1, waarna de koers iets zakte en enkele maanden niet meer boven dit bedrag uitkwam. De eerste maanden van 2021 steeg de NEAR koers behoorlijk. In maart dat jaar was de NEAR koers zelfs even $7,43. De NEAR koers daalde daarna weer even, maar begon in juni 2021 weer behoorlijk te stijgen. Op het hoogtepunt was de NEAR koers ongeveer $20. Hierna heeft de koers nog een aantal pieken en dalen gekend. In april 2021 kregen veel cryptovaluta het zwaar te verduren. Dat hebben we ook teruggezien aan de NEAR koers. Eind 2022 lag de koers behoorlijk laag. Zo bedroeg de koers op 31 december $1,30.

Wat maakt NEAR Protocol speciaal?

Het NEAR Protocol dient een duidelijk doel. De blockchain is namelijk ontwikkeld als omgeving voor gedecentraliseerde applicaties. NEAR is dus niet zomaar een transactiemiddel. Het NEAR Protocol onderscheidt zich van andere blockchains door de hoge transactiesnelheid en de lage transactiekosten. Er zijn grote hoeveelheden transacties mogelijk, zonder dat er vertraging op het netwerk ontstaat. Om die reden is NEAR Protocol een belangrijke concurrent van Ethereum, een traditionele blockchain met minder schaalbaarheid.

Waar kun je NEAR kopen?

Om NEAR te kopen, moet je een exchange bezoeken. Het is namelijk niet mogelijk om deze token rechtstreeks Nmet euro’s aan te schaffen. NEAR is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een populaire token. Daardoor is de token op relatief veel exchanges terug te vinden. Het is onder meer mogelijk om NEAR te kopen op Binance en Bitvavo. Dit zijn twee grote exchanges met een uitstekende reputatie. Zo zijn beide exchanges nog nooit het slachtoffer geweest van grootschalige hacks. Veel crypto liefhebbers geven daarom de voorkeur aan één van deze twee exchanges.

Op zoek naar meer crypto koersen? Vind ze hier!

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten