Persbericht

Persbericht

KuCoin-enquête: Vrouwen vertonen een groot potentieel bij het stimuleren van de ontwikkeling van Web 3

Victoria, Seychellen – De grote cryptocurrency-exchange KuCoin heeft een Web 3 Career Market-rapport uitgebracht waarin professionele betrokkenheid in de gedecentraliseerde internetsector wordt onderzocht. Het rapport omvatte 3.608 internetgebruikers die op de hoogte waren van Web 3 op Twitter en LinkedIn.

De onderzoekers van het rapport hebben een groepering methodologie toegepast op basis van professionele betrokkenheid. Uit de bevindingen bleek dat 16 procent van de ondervraagden is gecategoriseerd als Web 3-professionals die hebben gewerkt in Web 3-gerelateerde sectoren, waaronder de crypto, metaverse, NFT, DAO, DeFi en DApp-sectoren.

59% van de ondervraagde Web 3-professionals bleek jonger dan 30 jaar te zijn. Slechts 24% van hen heeft fulltime in de branche gewerkt, terwijl de meerderheid parttime of als freelancer en ondernemer werkte. Nog eens 54% van de respondenten zijn Web 3-enthousiastelingen die nog nooit in Web3-gerelateerde industrieën hebben gewerkt, maar er zeer of enigszins in geïnteresseerd zijn. Web 3-enthousiastelingen en Web3-professionals zijn evenzeer geïnteresseerd in investeringen in Web 3, zo blijkt uit het rapport.

De meerderheid is van mening dat Web 3 leidt tot een gedecentraliseerde nieuwe wereld en de toekomst van het internet bepaalt, die verder gaat dan slechts de crypto-adoptie. Meer dan 60% van de Web3-professionals verklaarde dat ze in NFT, cryptocurrency- en metaverse-sectoren hebben gewerkt, waarbij de laatste populairder is dan de NFT richting als een potentiële carrièrekeuze onder Web 3-enthousiastelingen, wat wijst op groeipotentieel van de metaverse-gerelateerde sector als een beroepskeuze.

50% van de Web 3-enthousiastelingen geven aan dat ze geïnteresseerd zijn in het nastreven van een loopbaan met betrekking tot onderzoek en strategie en groeimarketing in Web 3. Productbeheer en -operaties en gegevensanalyse laten ook een sterk groeipotentieel zien.

53% van de ondervraagde Web 3-professionals gaf aan tevreden te zijn met hun Web 3-carrière. Ter vergelijking: 64% van degenen die nog nooit in Web 3-gerelateerde industrieën hebben gewerkt, is geïnteresseerd in het verkennen van Web 3-gerelateerde carrières, gemotiveerd door flexibiliteit op de werkplek, ruimte voor persoonlijke groei en innovatie en de veelbelovende vooruitzichten voor de branche.

Het rapport benadrukt ook dat vrouwelijke Web3-professionals over het algemeen actiever zijn in hun carrière dan hun mannelijke tegenhangers. Dit terwijl vrouwelijke Web3-enthousiastelingen die aan het onderzoek zijn onderworpen, minder geneigd zijn om Web3-investeringen te doen dan hun mannelijke tegenhangers. 49% van de vrouwelijke Web3-professionals heeft parttime of als freelancer gewerkt in Web3-gerelateerde industrieën en 33% heeft fulltime gewerkt. Hoewel 27% van de vrouwelijke Web3-professionals betrokken is geweest bij het starten van Web3-gerelateerde projecten of bedrijven, is het aandeel nog steeds lager dan dat van hun mannelijke Web3-professionals, van wie 41% zelfgerapporteerde Web3-ondernemers zijn. 33% van de vrouwelijke Web3-professionals heeft als ingenieur of ontwikkelaar in de industrie gewerkt, net als hun mannelijke tegenhangers. Slechts 22% van de vrouwelijke Web 3-enthousiastelingen heeft interesse getoond in dezelfde functie.

Volgens het rapport vormen door mannen gedomineerde Web3-werkplekken een uitdaging voor vrouwen, van wie 33% de mannen-cultuur van Web3 bedrijven als een belemmering noemde. Het gebrek aan goede educatieve middelen was ook een belangrijke barrière voor vrouwen om deel te nemen aan Web3. Ongeacht de uitdagingen erkent 60% van de vrouwelijke professionals hun unieke waarde in het faciliteren van een betere cultuur op Web3-werkplekken en -gemeenschappen.

Het KuCoin Web3 Career-marktrapport werpt licht op belangrijke factoren die de ontwikkeling van de gedecentraliseerde industrie belemmeren en het potentieel dat vrouwelijke professionals hebben om de acceptatie ervan te versnellen. Ga voor het volledige rapport naar KuCoin Blog.

Over KuCoin

KuCoin is in september van 2017 gelanceerd en is een wereldwijde cryptocurrency-exchange dat zijn operationele hoofdkantoor in de Seychellen heeft gevestigd. Als een gebruikersgericht platform met zijn focus op inclusiviteit en het bereik van gemeenschapsacties, biedt het meer dan 700 digitale tools en middelen. Momenteel biedt het spothandel, margin-handel, P2P-fiathandel, futureshandel, staking en leningen aan zijn meer dan 20 miljoen gebruikers in 207 landen en regio’s.

KuCoin is momenteel één van de top 5 crypto-exchanges, volgens gegevens afkomstig van CoinMarketCap. In 2021 noemde Forbes KuCoin één van de beste crypto-exchanges. In 2022 noemde The Ascent KuCoin de beste crypto-app voor liefhebbers.

Meer informatie over KuCoin is te vinden op hun officiële website.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten