Dogecoin Nieuws, Exchange Nieuws, Solana Nieuws

KuCoin ziet aantal gebruikers uit Afrika significant toenemen

Afrika lijkt het voortouw te nemen op het gebied van blockchain en cryptocurrencies. Ook het crypto-platform KuCoin merkt dit in het aantal gebruikers uit dit rechtsgebied.


Steeds meer interesse in handel crypto’s

Cryptocurrencies blijken voor veel inwoners uit Afrika een grote uitkomst te zijn. Dit vanwege diverse valutaproblemen of hyperinflatie. Dezelfde digitale valuta worden ook steeds vaker hét favoriete middel voor het overboeken van geld of voor het verrichten van grensoverschrijdende betalingen.

Cryptocurrencies hebben in Afrika naast de handel ook echte use-cases. Echter, volgens Johny Lyu, de CEO van KuCoin, één van de grootste crypto-uitwisselingen ter wereld, beginnen veel Afrikaanse gebruikers of houders van cryptocurrency meer geïnteresseerd te raken in de handelskant van de munten.


Spothandel en margehandel in Afrika

Volgens Lyu nemen ook nog eens steeds meer Afrikaanse gebruikers het risico van de handel in futures of margehandel.

De top cryptocurrencies op het KuCoin-platform bij Afrikaanse gebruikers blijkt Bitcoin (BTC) te zijn, gevolgd door Ethereum (ETH), Solana (SOL), Kadena (KDA) en Terra (LUNA). Hiernaast zijn ook diverse native tokens van NFT, Gamefi en Metaverse-projecten opgenomen in de wallets van Afrikaanse gebruikers, zoals BLOK, DREAMS en meer. Daarnaast hebben meme-munten als als DOGE, SHIB en ELON hebben ook de aandacht getrokken van Afrikaanse investeerders.

Naar verluidt is het aantal Afrikaanse gebruikers op het KuCoin-platform is sinds het begin van 2021 iedere maand toegenomen. Het handelsvolume is naar verwachting meegegroeid met de toename in gebruikers. Het berekende handelsvolume voor oktober 2021 steeg met 74% ten opzichte van de voorgaande maand en het aantal nieuw geregistreerde gebruikers steeg zelfs met meer dan 200%.

Naar verluidt houden de meeste Afrikaanse gebruikers zich nu bezig met spothandel. In november 2021 vertegenwoordigt het volume van de spothandel 60% van alle handelsproducten. Maar ook de margehandel groeit naar verluidt snel in populariteit. In oktober 2021 steeg dit nog met 143% in vergelijking met maand eerder.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten