Persbericht

Mogelijke samenwerking tussen Enjin en DEA.sg

Enjin, ontwikkelaar van een op de blockchain gebaseerde gaming-ecosysteem, is samen met DEA.sg een gesprek gestart met de intentie voor een nieuwe samenwerking. Het gezamenlijke doel: bijdragen leveren aan de ontwikkelingen van de entertainmentbusiness met behulp van de blockchain-technologie.


Blockchain in de entertainmentsector

Verwacht wordt dat door gebruik te maken van de relatief nieuwe blockchain-technologie in de entertainmentsector, de kwaliteit van de activa en het raamwerk van de digitale items zullen worden verbeterd.

Overwogen wordt nu om nieuwe games te creëren die de sterke punten van de blockchain-technologie gebruiken om digitale items uit te geven. Dit kan onder andere door al bestaande NFT-systemen (Non-Fungible Tokens) in te zetten. Het uiteindelijke doel hiervan zal zijn om nieuwe waarde binnen de wereldijwde gaming-industrie te creëren. Naar verluidt zou hier dan de DEAPcoin aan worden gekoppeld, die momenteel overal beschikbaar behalve in Japan.

Alhoewel de gesprekken nog worden gevoerd, kan een dergelijke samenwerking een goed teken zijn naar de (blockchain-) gaming-wereld. De blockchain-technologie brengt namelijk enkele voordelen met zich mee voor gamers. Zo zijn gamers bijvoorbeeld de echte eigenaar van de door hun behaalde (in-game) objecten. Mochten games deze functie implementeren, dan zouden deze objecten ook van games kunnen wisselen. Hierdoor hoeft een bepaald object dat in meerdere games wordt gebruikt niet door de gamer meerdere keren te worden behaald. Het eigendom van objecten wordt vervolgens allemaal opgeslagen op de blockchain.


Wat is DEA.sg?

DEA(.sg) is opgericht op 8 april 2020 en heeft zichzelf gevestigd in Singapore. Oorspronkelijk ontwikkelde het bedrijf zijn eigen cryptocurrency genaamd ‘DEAPcoin’, die genoteerd staat op de bekende cryptocurrency exchange OKEx. De DEAPCoin is naar verluidt een utility-token en is beschikbaar gesteld om te worden ingezet als valuta om digitale kunst mee aan te schaffen op het platform genaamd ‘PlayMining Platform’. Dit platform is een online en hiermee digitaal entertainmentplatform waar games en transacties aan elkaar worden gekoppeld met een blockchain en een bijbehorende digitale activa.

Bij iedere toevoeging van nieuwe games, neemt het aantal digitale activa dat ter beschikking gesteld is toe, waardoor meer waardevolle digitale activa met behulp van de DEAPcoin kunnen worden aangeschaft.

De DEAPcoin kan momenteel worden verhandeld op 5 cryptocurrency exchanges, namelijk op Bithumb Global, Bittrex Global, OKEx en Indodax.

Naast de ontwikkeling van zijn eigen cryptocurrency en het PlayMining Platform, heeft DEA ook al zijn eerste game uitgebracht, wat de link legt met blockchain-gaming. Zijn eerste game, genaamd ‘JobTribes’, is een vechtspel voor het handelen in kaarten. Het bedrijf heeft hiermee een blockchain entertainment platform opgericht.


Wat is Enjin?

Enjin heeft wellicht al een wat bekendere naam gecreëerd. Het bedrijf dat in 2009 zijn ‘Enjin Network’ lanceerde, heeft hiermee een communitybeheerplatform opgericht speciaal voor gamers. Wereldwijd heeft het bedrijf al ruim 20 miljoen gebruikers weten te werven, waarmee het bedrijf enorm populair geworden is.

In 2017 deed het bedrijf een ICO, waarmee het bijna 19 miljoen Amerikaanse dollars wist op te halen. Sindsdien heeft het bedrijf gewerkt aan de ontwikkeling van een ecosysteem, dat gebruikers in staat moet stellen om digitale activa op de blockchain op makkelijke wijze moeten kunnen beheren, kunnen zoeken, kunnen distribueren en kunnen integreren. Met de ontwikkelde Enjin producten, het Enjin Platform, de Explorer, de Wallet en de Enjin Beam, kunnen ontwikkelaars van games getokeniseerde digitale middelen inzetten om hiermee gebruikers aan te trekken. Tevens kunnen de tarieven tussen games worden behouden en kan geld worden verdiend met hun bedrijf. Ook Enjin heeft hun eigen token gelanceerd; de Enjin Coin (ENJ). Dit op Ethereum (ETH)-gebaseerde token kan binnen het gehele Enjin ecosysteem worden gebouwd voor de aanschaf van de producten en/of diensten die daarop worden aangeboden.