Persbericht

Newsbit 16-10-2020 14:38 leestijd 2 - 4 min

Nieuwe levensvormen door apps met cryptografische gamification mogelijk door HUNT

HUNT heeft zijn eigen netwerk ontwikkeld, genaamd ‘HUNT Network’. De apps en services die hierin maken gebruik van de kracht van gamification op de blockchain, waarmee mensen geholpen worden hun vrije tijd te maximaliseren en hun online invloed in communities uit te breiden.


Hunt Network

Het HUNT Network is een groep gedecentraliseerde applicaties die op de blockchain draaien (Dapps). Wereldwijd heeft iedereen die dat wenst gratis toegang tot deze blockchains. Het doel van HUNT Network is om een Dapp-wereld te creëren waardoor mensen over de hele wereld het gamified blockchain- en cryptocurrency mechanisme in gebruik kan nemen.


3 Dapps actief HUNT Network

Momenteel zijn 3 Dapps actief op het HUNT Network, namelijk Steemhunt, Nomadtask en LOL Hunt. Gezamenlijk hebben deze apps inmiddels meer dan 127.600 gebruikers uit 150 verschillende landen. Nieuwe Dapps zullen echter in de nabije toekomst worden uitgerold. Tevens zullen derden worden uitgenodigd om lid te worden van het HUNT Network, waardoor een uitbreiding van het netwerk aan alle kanten eraan zit te komen en een synergie wordt opgebouwd.

Steemhunt is de allereerste Dapp geweest die door HUNT geïntroduceerd werd. Dit was in maart 2018 met als doel om een door crypto-aangedreven community op te bouwen waarmee nieuwe producten door tech-early-adopters worden nagejaagd. Gebruikers van Steemhunt kunnen beloningen ontvangen in de vorm van cryptocurrency wanneer zij de coolste of nieuwste producten delen en dagelijks actief zijn. Inmiddels hebben de gebruikers van Steemhunt al meer dan 100.000 producten geïntroduceerd, waarbij gebruikers gemiddeld $2.40 per post ontvangen aan beloningen. Momenteel staat het recordbedrag voor 1 post op ruim $247. Door alle introduceringen bouwt Steemhunt een zelfvoorzienende technische gemeenschap op die een nieuwe markt kan openen voor de lancering van technische producten, dit allemaal zonder advertenties op het platform.

Hierna is ook Nomadtask gelanceerd bij HUNT, op 1 februari 2020. Nomadtask is een on-demand marktplaats voor marketingtaken. Zowel individuen als bedrijven kunnen hierdoor crowdsourcingmedewerkers gebruiken om hun marketingmissies mee te halen. Sinds februari hebben al meer dan 100.000 werknemers zich aangemeld op het platform en zijn al meer dan 5.800 marketingtaken voltooid.

LOL Hunt is de derde Dapp die actief is op bij HUNT Network. LOL Hunt is een ontwikkeld voor de community voor videobeheer en laat dagelijks een topoverzicht zien voor clips op het online videoplatform YouTube. Op deze video’s kan vervolgens worden gestemd en deze kunnen tevens worden gedeeld. Gebruikers kunnen er ook voor kiezen om de video’s privé op te slaan via de blockchain van Blockcstack. Hiernaast kan LOL Hunt worden ingezet als mediakanaal dat de privacycontrole terugbrengt naar de gebruiker, in plaats van een kanaal die de videoactiviteiten (likes, postactiviteiten) verzamelt en deze vervolgens gebruikt om gerichte advertenties te ontwikkelen, of verkoopt aan derden. LOL Hunt heeft inmiddels een naam gemaakt, want het stond op rank 36 van de in totaal 248 apps op Blockstak in december 2019.


Nieuw project: Neverlose.money

Hiernaast staat er een nieuw project gepland om nog dit jaar te lanceren bij het HUNT Network, genaamd Neverlose.money. Dit product, Nevelose.money, is in feite een slim contract HODL-protocol dat ontwikkeld is op het netwerk van Ethereum (ETH). Het protocol betaalt een bonus uit aan winnaars van games. Hiermee wordt het protocol het allereerste gamified-protocol voor HODLERS voor de lange termijn. Het doel hiervan is om de langetermijninvestering van dergelijke HODLERS samen met andere HODLERS te motiveren.


HUNT Token

Het HUNT Network heeft zijn eigen token ontwikkeld, genaamd HUNT-token. De HUNT-token is een op ERC-20 gebaseerde cryptocurrency en werkt als de belangrijkste valuta voor HUNT Dapps. Voor de HUNT-token is een nieuw mechanisme ontworpen, HUNT Burning Mechanism, dat ontworpen is om de HUNT-houders te helpen wanneer de HUNT Dapps meer gebruikers hebben of hun inkomsten verhogen. Dapps die bij het HUNT Network aangesloten zijn maken gebruik van diverse betaalinstrumenten, waaronder BTC, ETH en fiat-valuta’s. Alle vergoedingen die door de Dapps van HUNT worden uitbetaald worden automatisch omgezet in HUNT-tokens en worden gebrand per kwartaal.

Wil jij nou meer weten over HUNT? Kijk dan even op hun officiële website door hier te klikken.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten