Persbericht

Persbericht

Newsbit 24-02-2022 15:18 leestijd 3 - 5 min

Phantasma Chain de snelle, veilige en schaalbare blockchain oplossing

Phantasma Chain is een snelle, veilige en schaalbare blockchain oplossing die interoperabiliteit met andere blockchains toestaat en tegelijkertijd een gedecentraliseerd bestuurssysteem onderhoudt. Met een innovatief staking mechanisme en dual token systeem hebben gebruikers toegang tot verschillende digitale goederen en diensten op het gebied van communicatie, entertainment, marktplaats en opslag.


Phantasma’s kernbegrippen

Phantasma Chain maakt het mogelijk om oneindige sidechains in te zetten. Elke dApp op de Phantasma Chain kan onafhankelijk van alle andere zijketens op een eigen zijketen draaien. Dit neemt het risico weg dat één enkele dApp het hele netwerk kan afsluiten wanneer het wordt gespamd. Hun Blockchain kan 10k transacties per blok valideren (de maximale blokgrootte kan in de toekomst worden gewijzigd om de netwerkprestaties te verbeteren). Deze capaciteit geldt niet alleen voor de hoofdketen, maar ook voor elke afzonderlijke zijketen, wat betekent dat elke zijketen onafhankelijk van zowel de hoofdketen als alle andere zijketens dezelfde maximale TPS kan bereiken. Als gevolg hiervan is de maximale totale TPS van Phantasma Chain het aantal zijketens plus de hoofdketen vermenigvuldigd met de maximale TPS van elke keten. Oneindige zijketens in combinatie met de inter-chain technologie die Phantasma in zijn netwerk implementeert, zullen het mogelijk maken om alle ketens te verbinden, wat ontwikkelaars de kracht geeft die ze nodig hebben om revolutionaire dApps te bouwen met de ondersteunde talen C #, Java, Solidity en Python (ondersteuning voor extra programmeertalen zal later worden toegevoegd).


Governance Token Supply

De Phantasma Chain governance token wordt “SOUL” genoemd en heeft een initieel maximum aanbod van 94.000.000 tokens. SOUL bestuurt het gedecentraliseerde netwerk van Phantasma Chain, omdat de stakingsfunctie gebruikers en ontwikkelaars het recht geeft om netwerkbronnen te gebruiken, en hen een democratische manier biedt om de netwerkvalidators te kiezen die de Phantasma Chain aandrijven via het on-chain stemmechanisme.

 Bovendien, om de verbeteringen aan het Phantasma Chain-ecosysteem voor de komende jaren te ondersteunen, hebben ze een inflatie geïntroduceerd die is toegevoegd aan het maximale aanbod van 94.000.000 SOUL. De inflatie mag uitsluitend worden gebruikt om de kwaliteit van het ecosysteem te maximaliseren en voor duurzame stimulering van ontwikkelaars om dApps op Phantasma Chain te bouwen. De jaarlijkse inflatie is gecodeerd als 3% plus 125.000 SOUL die maandelijks wordt verdeeld onder in aanmerking komende Soul Masters. Van de 3%:

  1. 1% (een derde) wordt toegewezen aan Block Producers (netwerkvalidators)
  2. 1% (een derde) wordt toegewezen aan de Phantom Force (ontwikkelaarsgemeenschap)
  3. 1% (een derde) wordt toegewezen aan verschillende ecosysteemstimulansen.

De SOUL-tokens die aan Block Producers worden toegekend voor het valideren van netwerktransacties, worden aan het begin van elke maand aan elke Block Producer gedistribueerd op hetzelfde moment als Soul Master-beloningen, wat betekent dat de inflatie continu is en de 1% inflatie die is toegewezen aan Block Producers alleen wordt bereikt wanneer het netwerk een volledig jaar van activiteiten voltooit. Tenzij het ecosysteemstimuleringsgedeelte van de jaarlijkse inflatie wordt toegewezen aan specifieke stimulansen, zal het worden verdeeld onder blokproducenten. Tegelijkertijd worden de SOUL-tokens die worden gegenereerd door de jaarlijkse inflatie voor de Phantom Force Foundation maandelijks ontgrendeld en automatisch overgezet naar de schatkistportefeuille van de Foundation voor het gedecentraliseerde team om collectief te beslissen hoe te verdelen. Op deze manier, in plaats van elk jaar één forfaitair bedrag aan tokens te ontvangen die vervolgens door de Stichting moeten worden beheerd en toegewezen aan verschillende projecten, zal het door de gemeenschap aangestuurde team in de loop van het jaar continue financiering ontvangen, waardoor meer decentralisatie van de netwerkontwikkeling en projectontwikkeling van een jaar mogelijk is. Phantasma gelooft dat om het beste ecosysteem te bouwen, het belangrijk is om goede stimuleringsmechanismen te hebben voor de ontwikkelaars die hun eerlijke deel bijdragen. Met dit nieuwe inflatiemodel kan Phantasma bijdragers jarenlang duurzaam belonen. Het inflatiemodel is een uitstekende manier om ontwikkelaars aan te trekken (en te behouden) en om de noodzakelijke hoge kwaliteit van de blokproducenten te behouden, wat op de lange termijn gunstig zal zijn voor de groei van Phantasma.


Non-Fungible Tokens (NFTs)

Tot nu toe was het doorverkopen van digitale goederen een zeer lastige taak om online uit te voeren. Het had zijn gebreken en beveiligingsproblemen. Blockchain-technologie heeft echt en geverifieerd eigendom van digitale producten mogelijk gemaakt, wat betekent dat het ook de problemen kan oplossen die zich voordoen bij het doorverkopen van digitale goederen. Dit kan worden gedaan met Non-Fungible Tokens (NFT), speciale cryptografische tokens die een verscheidenheid aan verschillende kenmerken kunnen hebben die in de code zelf zijn ingebed, waardoor de regels voor het maken en distribueren van dat digitale item effectief worden geschetst. Met behulp van de Phantasma Chain Smart NFT-technologie kunnen ontwikkelaars digitale items maken voor hun apps en games en hun gebruikers in staat stellen deze digitale items vrij onderling te verhandelen op open marktplaatsen, of ze nu beperkte voorraden hebben of volledig uniek van aard zijn. Phantasma Smart NFT’s ondersteunen een reeks geavanceerde functies, waaronder meerlagige NFT’s, on-demand NFT-minting, infusie van meerdere activa, het infuseren van NFT’s met NFT’s en nesting van NFT’s waarbij unieke non-fungible tokens herhaaldelijk in elkaar worden geïnjecteerd zoals Russische matroesjka-poppen. Met hun eigen NFT Marketplace die NFT’s van alle andere blockchains ondersteunt, wil Phantasma voorop lopen in deze adoptie. Er zijn meer voordelen verbonden aan het adopteren van niet-fungibele tokens in hun wereld. Niet elke use case hoeft afkomstig te zijn van digitale goederen of assets. Denk aan de belangrijke informatie die ze fysiek opslaan: een geboorteakte, academische referenties of garanties. Al deze informatie kan goed worden gedigitaliseerd en opgeslagen in een portemonnee door middel van tokenisatie. ze werken samen met bedrijven en ontwikkelaars die willen profiteren van deze blockchain-technologie door de economische systemen aan te passen en te kiezen op basis van welk type tokens het beste bij hun producten past.

Voor meer informatie over dit spannende project van Phantasma, kijk op: https://phantasma.io/

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten