Ripple bank, xrp, bank
Regulatie, Ripple

Rechtbank: Ripple moet opnames van interne vergaderingen leveren

De rechtbank keurt de motie van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) goed om de opnames van Ripple’s interne vergaderingen af te dwingen.


Rechtbank keurt motie van SEC goed

De rechtbank in de Verenigde Staten (VS) heeft Ripple een bevel gegeven om een ​​redelijk onderzoek uit te voeren naar de relevante video- en audio-opnames en om responsieve documenten van zijn interne vergaderingen te produceren. De rechtbank merkte op dat Ripple’s eerdere onderzoek van zijn opgenomen vergaderingen ‘onder de omstandigheden ontoereikend’ was.

De Amerikaanse rechtbank benadrukte hierbij ook dat handmatige beoordeling van meer dan 64.000 opnames ‘onredelijk’ zou zijn. Ripple is voortaan geadviseerd om geautomatiseerde transcripties van opnames op te nemen en verder zoektermen te gebruiken. Bovendien heeft de rechtbank, om de zoeklast te verminderen, voorgesteld dat beide partijen elkaar ontmoeten en overleggen. Ze moeten samen een ​​tijdlijn bepalen wanneer de opnames potentieel het meest kunnen reageren op de ontdekkingseisen van de SEC.

“Omdat Ripple beweert dat het meer dan 64.000 opnames heeft, worden beide partijen bevolen om elkaar te ontmoeten en te overleggen om te bepalen of er bepaalde tijdsperioden zijn waarin opnames het meest waarschijnlijk reageren op de ontdekkingseisen van de SEC. De rechtbank erkent dat een menselijke beoordeling van de opnames onredelijk is. Een redelijke zoekopdracht kan geautomatiseerde transcripties van opnames omvatten (vergelijkbaar met de gebruikelijke technologie die wordt gebruikt om voicemailberichten te transcriberen) en het gebruik van zoektermen.”


SEC en Ripple beargumenteren over omslachtigheid

Afgelopen maand vocht Ripple de motie tot dwang ontdekking aan. Ze voerden aan dat het “boil the ocean”-verzoek vanuit de SEC ronduit onverenigbaar is met de ‘Federal Rules’. Verder beweerden ze dat het verzoek van de eiser disproportioneel was, gezien de enorme hoeveelheid materiaal die al in de ontdekking geleverd was. Ripple schreef hierover het volgende:

“De eis van de SEC dat Ripple elke afzonderlijke opname in de BlueJeans- en Zoom-databases beoordeelt op responsiviteit en privileges is duidelijk disproportioneel onder Regel 26(b)(1) en doet onderscheid tussen een ‘zoekopdracht’ naar responsieve inhoud en een grootschalige beoordeling van elke opname valt uiteen.”

De SEC ging echter in tegen het bezwaar van Ripple. Het bureau voerde aan dat de verdediging de opnames gemakkelijk kan laten transcriberen. Vervolgens kan het de getranscribeerde tekst doorzoeken om een ​​efficiënte en effectieve zoekopdracht uit te voeren, in plaats van er honderden tegelijk te doorlopen. Dit is precies is wat de rechtbank Ripple nu adviseert om te gaan doen.