Persbericht

Newsbit 01-04-2021 12:02 leestijd 3 - 5 min

Tixl: Interoperabele Smart Contracts & dApp

Tixl is een Blockchain-ontwikkelend crypto bedrijf, opgericht en gevestigd in Hamburg, Duitsland. Gesteund door bekende investeerders, bestaat de Duitse Tixl Organisatie uit een ervaren team dat momenteel bouwt aan het interoperabele Tixl Ecosysteem voor Decentralized Finance (DeFi) en elk ander type transactie. Tixl’s visie is om alle tokens op een enkel, high-performance netwerk te hebben – voor een nieuw tijdperk van DeFi, betaling en bankieren.

De kern van Tixl’s ecosysteem is het interoperabele laag 1 Autobahn netwerk met onmiddellijke & minimale-fee-transacties voor elke overdracht van gegevens, niet alleen digitale activa of tokens. Het bedrijfsmodel is gebaseerd op zijn token TXL. De eerste ketens die zijn geïntegreerd zijn BTC en ERC20, geïntegreerd als pegged tokens. De gedecentraliseerde Custody wordt gedaan via Threshold Signatures. Op de Autobahn is alles interoperabel tussen de Mainnets.

Ontwikkelaars zullen in staat zijn om interoperabele dApps en Smart Contracts te creëren die kunnen worden aangeroepen vanaf elk verbonden platform, d.w.z. Bitcoin, Ethereum, BSC of Polkadot. Bv. voor NFTs, Stemmen & Verkiezingen, Gaming, enzovoort.

Als Tixl cross-chain liquiditeitspools zou hebben voor zijn interoperabele Autobahn Network, geïntegreerd in DEXs, zouden gebruikers tokens kunnen ruilen op een gedecentraliseerde manier met super-lage kosten. Zodra interoperabele Smart Contracts & dApps voor Tixl’s low-fee, instant transactie Autobahn Network live zijn, kunnen slimme betalingsoplossingen worden aangeboden, van PoS betalingen met behulp van NFC, Metamask integratie tot Auto-Swap in (Fiat) Stablecoins.


Tixl Autobahn Network

In andere netwerken zijn transacties ofwel duur, traag of niet interoperabel. Tixl’s Autobahn lost al deze pijnpunten op. Het is gebouwd als een speciale Directed, Acyclical Graph (DAG) die werkt met het Stellar Consensus Protocol (SCP):

 • Je stuurt bijvoorbeeld BTC naar de Autobahn Network Gateway
 • De gedecentraliseerde nodes houden uw BTC vast via een Threshold Signature Scheme (TSS)
 • Je maakt BTC over binnen het netwerk zo vaak als je wilt
 • Je neemt BTC op aan de hoofd blockchain, als je van plan bent om het daar te houden. De gedecentraliseerde nodes geven je BTC vrij via TSS

De technische oplossing is een van de belangrijkste factoren die voor superioriteit ten opzichte van andere bestaande platforms voor digitale activa zorgen. Een combinatie van verschillende benaderingen brengt het Autobahn Network in deze positie. De belangrijkste componenten zijn de datastructuur, de technologie die de tweede laag mogelijk maakt, en het gekozen consensusalgoritme. Meer informatie over het Autobahn Network van Tixl vindt u op https://tixl.org/.


Interoperabele Smart Contracts & dApps

Het hebben van een schaalbare Autobahn Network technologie is de basis. Adoptie is echter alleen mogelijk door de technologie open te stellen voor ontwikkelaars die er dApps op kunnen bouwen. Dat is waarom Tixl momenteel werkt aan het aanbieden van volledig interoperabele Smart Contracts. De interoperabele dApps & Smart Contracts kunnen worden aangeroepen vanaf elk verbonden platform (d.w.z. Bitcoin, Ethereum, BSC of Polkadot). Voorbeeld use cases zijn te vinden op alle gebieden: DeFi, NFT’s, Stemmen & Verkiezingen, Gaming, et cetera.

Tixl biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om volledig interoperabele Smart Contracts en dApps te bouwen voor Tixl’s minimum-fee, hoge snelheid, interoperabele Autobahn Network. Deze Smart Contracts kunnen ook worden aangeroepen vanaf elk aangesloten platform, bijvoorbeeld Bitcoin, Polkadot etc.

Tixl’s Smart Contract oplossing maakt het mogelijk voor elk type toepassing en is niet beperkt tot specifieke use-cases. Tixl verwacht de volgende use-cases als eerste geïmplementeerd te zien door de gemeenschap:

 • Token creaties afhankelijk van de functionaliteit van de aangesloten netwerken
 • Wissel- en uitwisselingsprotocollen
 • Token lock & staking concepten
 • NFT’s en op blockchain gebaseerde spelen

Zodra deze Smart Contracts beschikbaar zijn, zou iedereen bijvoorbeeld een DEX kunnen bouwen met cross-chain liquiditeitspools. Als Tixl cross-chain liquiditeitspools zou hebben voor zijn interoperabele Autobahn Network, zouden gebruikers alle tokens kunnen ruilen op een gedecentraliseerde manier, met super-lage kosten.

Met een Swap DEX die op de achtergrond is verbonden met het Autobahn Network van Tixl, zou Tixl ook slimme betalingsoplossingen kunnen aanbieden omdat de verkoper van goederen, of de ontvanger van bedragen, de optie kan worden geboden om automatisch te swappen naar een andere valuta en zo geen volatiliteit of valutarisico te lopen, bijvoorbeeld via een stablecoin. Bovendien kan Tixl de belangrijkste bedrijfsmodellen van het traditionele bankwezen op een gedecentraliseerde manier uitdagen – door het Tixl Autobahn Network als afwikkelingslaag te gebruiken.


Tixl Wallet

Afgezien van de interoperabele Smart Contracts die worden aangeboden aan derde partij ontwikkelaars, is een bruikbare wallet een efficiënte en effectieve manier om de adoptie van Tixl, en het gebruik van het Autobahn Network, te verhogen. Dat is de reden waarom Tixl een eigen wallet heeft gebouwd.

De Tixl Wallet is beschikbaar in de vorm van zowel een web- als een mobiele browserwallet. Een native applicatie voor iOS en Android is al in ontwikkeling. Gebruikers van de Tixl Wallet profiteren van nultarieven voor TXL-transacties en lage tarieven voor transacties met andere activa op het Autobahn Network.

Zodra mensen de wallet op hun apparaat hebben geladen, zijn er een aantal verbeteringen die gemakkelijk kunnen worden uitgerold. Elke gebruiker van de wallet wordt een potentiële voorstander van het systeem, simpelweg door de voordelen van Bitcoin en andere tokens in de fast lane te ervaren (en te delen).

De Tixl Wallet is een eenvoudig te gebruiken Crypto Wallet die al in gebruik is met Tixl’s Mainnet v0.1. De eerste ondersteunde coin is BTC om BTC onmiddellijk en zonder kosten te verzenden (ERC-20 tokens zullen spoedig volgen). Probeer het zelf om de hoge snelheid van transacties volledig te waarderen! Het zal slechts een paar stappen duren!

 • Stap 1: Ga naar de Tixl Wallet
 • Stap 2: Maak uw wallet aan
 • Stap 3: Ga naar BTC en claim je gratis Satoshi’s
 • Stap 4: Stuur Sats naar vrienden & ervaar snelheid & 0 kosten!
 • Stap 5: Klik op RECEIVE en stort BTC
 • Optioneel: U kunt een andere browser of een incognito-venster gebruiken om een tweede wallet te starten om de functie ZENDEN en ONTVANGEN te testen.

Voor meer informatie en nieuws over het spannende Tixl-project kunt u terecht op https://tixl.org/

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten