persbericht metacade
Persbericht

Top 12 beste crypto om te kopen in 2023

Experts voorspellen dat 2023 het jaar wordt waarin de omstandigheden op de cryptomarkt eindelijk beginnen te versoepelen na de tumultueuze ervaringen van 2022, toen tijdens de bearmarkt miljarden van de waarde van digitale valuta’s over de hele linie wegvaagden.

Hoewel een terugkeer naar een volledige bullmarkt van 2021 dit jaar onwaarschijnlijk is, heeft het herstel van Bitcoin (BTC) boven de $20.000 ertoe geleid dat verschillende andere crypto-activa begin 2023 winst boekten. Veel crypto prijzen zijn inderdaad nog steeds laag genoeg voor liefhebbers van crypto-activa om de komende maanden en vóór het volgende Bitcoin halving event volgend jaar aanzienlijke winsten te behalen.

Dit zijn de 12 beste digitale valuta tokens die je in 2023 kunt kopen voor aanzienlijke winsten tegen het einde van het jaar en daarna:

 • Chancer (CHANCER)
 • Shiba Memu (SHIBA MEMU)
 • AltSignals (ASI)
 • Metacade (MCADE)
 • Ethereum (ETH)
 • Binance Coin (BNB)
 • Cardano (ADA)
 • Ripple (XRP)
 • Solana (SOL)
 • Shiba Inu (SHIB)
 • Polygon (MATIC)
 • Dogecoin (DOGE)

Chancer — Een gedecentraliseerde app voor voorspellende markten die een revolutie teweegbrengt in de wereld van wedden

Wat is Chancer?

Chancer is een nieuwe door blockchain aangedreven Web3-weddenschap facilitator en ‘s werelds eerste gedecentraliseerde app voor voorspellende markten. Chancer onderscheidt zich van traditionele gokhuizen door simpelweg het huis te verwijderen, waardoor weddenschappen in handen komen van de gebruikers van het platform. Het platform stelt gebruikers in staat om privé weddenschappen te plaatsen onder vrienden of familie, of openbare weddenschappen op grote evenementen zoals de Superbowl of de Champions League finale, waar iedereen op kan wedden, met de potentie om viraal te gaan.

De aantrekkingskracht van Chancer ligt in het feit dat gebruikers de volledige controle hebben over hun weddenschappen en als community kunnen deelnemen aan Web3 zonder te verliezen van een gokhuis, een functie die waarschijnlijk aanslaat bij sport- en gokliefhebbers. De toevoeging van crypto maakt het project nog spannender, omdat investeerders mogelijk veel geld kunnen verdienen als ze het token op het juiste moment kopen.

Redenen waarom je zou moeten overwegen om CHANCER te kopen

Alle weddenschappen op het systeem worden geplaatst in CHANCER-tokens, waardoor Chancer de kans krijgt om in prijs omhoog te schieten en daardoor vroege investeerders te belonen met hoge winsten. Aangezien de omvang van de gok- en gokindustrie in 2022 ongeveer $63,53 miljard bedroeg, lijkt het waarschijnlijk dat Chancer een vlucht neemt en lucratief wordt.

Uniek is dat Chancer wordt gekanaliseerd door de real-time communicatiemogelijkheden van door Google aangedreven WebRTC om live streaming te openen voor de market-making-community van Chancer. Bovendien zal het platform onpartijdige marktmoderators hebben, die ervoor zorgen dat alle uitkomsten correct en eerlijk zijn voor alle betrokken partijen.

De voordelen houden daar niet op. Chancer gelooft in het belonen van zijn gebruikers en zal daarom CHANCER-tokens alleen aanbieden voor het gebruik van het platform, evenals een Share2Earn functie, staking en kortingen voor degenen die de markt creëren en eraan deelnemen, waardoor het kosteneffectief wordt voor degenen die het platform regelmatig gebruiken. Een andere manier om via Chancer een passief inkomen te verdienen, is door node-validator te worden. CHANCER kan een goede investering zijn voor diegenen die willen verdienen en beloond willen worden voor simpelweg deelnemen.

Risico’s van beleggen in CHANCER

Er zijn uiteraard risico’s verbonden aan het investeren in nieuwe cryptocurrency-projecten zoals CHANCER, dat op het punt staat zijn presale te lanceren. Echter, gezien de omvang van de industrie en de aantrekkingskracht van het feit dat er geen huis of bookmaker is om van te verliezen, zou Chancer een lucratieve toekomst tegemoet kunnen gaan onder zowel gokliefhebbers als investeerders.

>>> Je kunt hier deelnemen aan de Chancer presale <<<

Shiba Memu – Een meme-munt met echte utility

Wat is Shiba Memu?

Shiba Memu is een gloednieuwe meme-munt gebaseerd op het Japanse hondenras Shiba Inu, die velen zal aanspreken vanwege de schattige interface. Shiba Memu is echter veel meer dan je op het eerste gezicht zou verwachten: het project heeft als doel de huidige markt voor meme-munten te verstoren en tegelijkertijd een revolutie teweeg te brengen in de marketingwereld. Door gebruik te maken van blockchain- en AI-technologie, streeft Shiba Memu naar het automatiseren van taken binnen de marketing die momenteel erg tijdrovend zijn. Hierbij wordt meer content geproduceerd dan 100 marketingbureaus bij elkaar kunnen produceren, van PR-stukken tot posts op sociale media en meer.

Door middel van AI leert Shiba Memul van succesvolle marketingstrategieën, schrijft het de eigen PR en promoot het zichzelf op relevante fora en sociale netwerken. De tool zal in staat zijn om inhoud te genereren op basis van de gegevens die voortdurend worden geanalyseerd door middel van de technologie van AI, en deze inhoud op verschillende online platforms te publiceren. Vervolgens zal de tool het succes van de marketinginspanningen monitoren en analyseren en dienovereenkomstig aanpassen, waarbij het voortdurend leert en de inhoud verbetert om de resultaten te optimaliseren. Machine learning stelt Shiba Memu in staat om alle content voor elk publiek te personaliseren, waardoor de betrokkenheid en conversies toenemen.

Redenen waarom je zou moeten overwegen om SHIBA MEMU te kopen

Shiba Memu wil een krachtpatser worden binnen marketing. Aangezien steeds meer industrieën de kracht van AI omarmen, zou het goed gepositioneerd kunnen zijn om de manier van werken van marketeers volledig te veranderen. Door veel tijdrovende, dagelijkse taken te automatiseren, kunnen marketeers zich concentreren op andere inspanningen en groeigebieden.

In tegenstelling tot veel andere meme-munten, die er simpelweg op vertrouwen dat ze viraal gaan en vervolgens dramatisch waarde verliezen zodra de hype wegebt, heeft SHIBA MEMU echte utility en daarmee het potentieel om een ​​goede investering voor de lange termijn te worden. Meme-fans en crypto-enthousiastelingen die willen investeren in een meme-munt zouden Shiba Memu zeker moeten overwegen; het token is niet alleen leuk en schattig, maar het heeft ook een sterke use-case en kan interessante voordelen opleveren.

Risico’s van beleggen in SHIBA MEMU

Aan alle crypto-investeringen zijn risico’s verbonden. In tegenstelling tot andere meme-munten heeft Shiba Memu echter het potentieel om sterk te blijven en in waarde te stijgen vanwege de utility. Hierdoor is het als investering veiliger dan veel andere meme-munten.

>>> Meer informatie, onder meer over het kopen van Shiba Memu, vind je hier <<<

AltSignals – Leider in trading signals die de kracht van AI omarmt

Wat is AltSignals?

AltSignals is een gevestigde toonaangevende aanbieder van trading signals, die zeer geavanceerde AI-technologie toepast om gebruikers marktanalyses te bieden om de effectiviteit van het handelen en de resultaten te maximaliseren.

De AltAlgo™-indicator van het platform zal uiteindelijk worden aangedreven door de nieuwe ActualizeAI-aangedreven handelstoolkit die verschillende van de nieuwste AI-compatibele technologieën combineert en gebruikers toegang geeft tot de meest actuele trading signals. ActualizeAI zal machine learning, voorspellende modellering en natuurlijke taalverwerking (NLP) gebruiken om markten 24/7 te doorzoeken en gebruikers de best mogelijke handelsinformatie te bieden.

AltSignals breidt het aanbod uit met de release van zijn native ASI-token naast zijn AI Members Club. Het ASI-token biedt leden exclusieve vroege toegang tot lucratieve presale- en privé verkoopmogelijkheden in de Web3-sector. Dit is slechts een van de vele voordelen voor ASI-coin houders.

Redenen om te overwegen om te investeren in crypto ASI

De ASI-token presale is een van de meest opwindende ICO’s van 2023. Met de lancering van de token presale tegen een prijs van slechts $0,012 per token, biedt ASI een enorm potentieel, net als AltSignals zelf als de toonaangevende leverancier van nauwkeurige AI-geactiveerde trading signals op de cryptovaluta. markt.

De ASI-community zal profiteren van de massale steun van een reeds gevestigd en zeer vertrouwd platform, dat hoogstwaarschijnlijk de tokenprijs zal inspireren, die tijdens de presale zal stijgen van $0,012 naar $0,02274. Experts voorspellen dat het token een aanzienlijke stijging zou kunnen zien wanneer het op exchanges zoals UniSwap wordt gelanceerd.

Risico’s van beleggen in ASI

Er zijn uiteraard risico’s verbonden aan het tijdens de presale fase investeren in nieuwe crypto projecten zoals ASI. Als het nieuwe token van een reeds gevestigde indicator voor trading signals, hebben marktkrachten echter een veel lagere impact, wat betekent dat eventuele bearish marktomstandigheden hopelijk een verwaarloosbaar effect zullen hebben op de prijzen in vergelijking met minder gevestigde projecten.

>>> Je kunt hier deelnemen aan de AltSignals-presale <<<

Metacade (MCADE) – Beste nieuwe GameFi-coin

Wat is Metacade?

Metacade is een van de meest opwindende gloednieuwe crypto projecten die erop gericht zijn om game liefhebbers en crypto fans op één plek samen te brengen. Deze virtuele online arcade is een op Ethereum gebaseerd project. Het project biedt de meest uitgebreide reeks klassieke arcadetitels naast de nieuwste, meest innovatieve titels die volledig gebruik maken van Web3-technologie en ongeëvenaarde play-to-earn (P2E)-mechanismen.

Naast een uitgebreide reeks gametitels en uitstekende play-to-earn-engine, plaatst Metacade de community centraal bij plannen om een positie te verwerven in de voorhoede van GameFi-crypto. MCADE-token houders krijgen waardevolle utility in de vorm van toegang en verschillende mogelijkheden om beloningen te verdienen, zoals create-to-earn, compete-to-earn en work-to-earn. Elk initiatief stelt gebruikers in staat om op verschillende manieren met de hub te communiceren en crypto beloningen te verdienen.

Waarom zou je investeren in crypto MCADE?

Het native MCADE-token van Metacade is een interessante investeringsmogelijkheid. De uitstekende tokenomics en het hoge niveau van ingebouwde utility maken van de coin een aantrekkelijke toevoeging aan elke crypto portfolio.

Evenzo kan het baanbrekende Metagrants programma, dat ontwikkelaars financiering biedt om nieuwe titels exclusief voor Metacade te maken, de groei van het platform en daarmee de hele crypto-gaming-industrie stimuleren.

Bovendien kunnen ontwikkelaars aanvragen indienen om financiering te ontvangen waar de community over stemt. De ideeën met de meeste steun hebben de mogelijkheid om in productie te gaan, wat betekent dat de community in staat wordt gesteld om de games die ze willen spelen werkelijkheid te zien worden. Als zodanig is MCADE een opwindende en unieke crypto om te kopen.

Risico’s van beleggen in MCADE

Met een vast aanbod van tokens en de vele voordelen van Metacade die een breder publiek bereiken, zou de vraag naar het MCADE-token kunnen stijgen en de prijs kunnen opdrijven. Natuurlijk wordt Metacade, net als veel andere crypto activa, beïnvloed door algemene marktschommelingen, en beleggers moeten onderzoek doen voordat ze in een cryptocurrency investeren.

>>> Meer informatie, onder meer over het kopen van Metacade, vindt u hier <<<

Ethereum (ETH) – Blockchain-gigant met opwindende nieuwe updates

Wat is Ethereum?

Ethereum is, na Bitcoin, de meest populaire coin op basis van marktkapitalisatie en waarde en blijft ‘s werelds toonaangevende blockchain-provider. Het is een gedecentraliseerde open-sourceketen met uitstekende functionaliteit voor smart contracts, waardoor gebruikers gemakkelijk gedecentraliseerde applicaties (dApps) kunnen bouwen.

Ethereum heeft zijn positie gevonden als toonaangevende blockchain-provider die wordt bedreigd door nieuwere layer-1-blockchains, waarbij de oorspronkelijke layer-1 proof-of-work (PoW)-consensus kostbaar, inefficiënt en traag blijkt te zijn in vergelijking met nieuwere, modernere platforms. Ethereum-ontwikkelaars hebben veel van deze problemen in 2022 verbeterd met de Shanghai-upgrade, die een overgang naar het veel minder logge proof-of-stake (PoS) -mechanisme opleverde.

Waarom zou je investeren in crypto ETH?

De recente waardestijging van ETH weerspiegelt een algehele verbetering van de wereldwijde crypto markten, maar kan ook worden toegeschreven aan de succesvolle uitrol van Ethereum 2.0. Ethereum beweert dat de overgang naar een proof-of-stake consensusmechanisme het energieverbruik met ongeveer 99,95% vermindert in vergelijking met de vorige PoW-consensus. Hierdoor is ETH veel aantrekkelijker in vergelijking met andere crypto’s. De gastarieven zijn echter aan de hoge kant gebleven.

Verdere ontwikkelingen zijn gepland voor release in 2023 en 2024, zoals een nieuw sharding-mechanisme dat de gegevensopslagcapaciteit van het Ethereum netwerk zal uitbreiden, de schaalbaarheid zal vergroten en transactiekosten zal verlagen. Deze nieuwe functies lijken het Ethereum ecosysteem de komende jaren te versterken als een van ‘s werelds toonaangevende crypto-activa.

Risico’s van beleggen in ETH

De nauwe koppeling van het ecosysteem van Ethereum aan Bitcoin maakt het een van de meest veerkrachtige coins voor algemene marktfluctuaties, wat betekent dat de prijs van ETH minder sterk wordt beïnvloed tijdens de huidige bearmarkt omstandigheden. Verschillende wereldwijde regeringen overwegen regulering van crypto markten in te voeren. Elke vorm van regelgeving die van invloed is op de vrijheid van de grootste cryptocurrencies zoals Ethereum, kan een negatieve invloed hebben op de prijs van ETH.

Binance Coin (BNB) – Smart Chain ondersteund door gecentraliseerde exchange gigant

Wat is Binance Coin?

Binance is in de crypto wereld vooral bekend als de dominante gecentraliseerde crypto exchange, die het grootste handelsvolume van wereldwijde transacties host. Naast de uitwisseling heeft Binance echter aanzienlijke bedragen uitgegeven aan de ontwikkeling van zijn ecosysteem om zijn eigen blockchain, de Binance Smart Chain, te produceren. De cryptocurrency die door Binance is gemaakt, wordt BNB genoemd, het oorspronkelijke token van de blockchain.

Met de steun van cryptogigant Binance heeft de Binance Smart Chain in korte tijd een lange weg afgelegd. De Binance Smart Chain is aanzienlijk meer gecentraliseerd dan andere, zoals Ethereum, maar biedt transactiekosten vanaf slechts $0,02 en snelle blocktijden. Dit heeft de blockchain technologie van Binance enorm populair gemaakt bij verschillende nieuwe projecten, van gedecentraliseerde crypto exchanges tot niet-fungibele tokens.

Waarom je zou moeten overwegen om te investeren in crypto BNB

De Binance Smart Chain heeft uitstekende functionaliteit om smart contracts te ondersteunen, waarvan verschillende bestaande projecten al gebruik hebben gemaakt. Met de lage gastarieven lijkt dit de keten de komende jaren echter een steeds populairdere bestemming te maken voor meer nieuwe projecten.

BNB-tokenhouders hebben ook de mogelijkheid om hun BNB-coins in te zetten, waardoor ze de kans krijgen om beloningen te verdienen, aangezien hun coins transacties op het platform ondersteunen. Deze goedkope, efficiënte en veilige route naar de markt voor ontwikkelaars kan een uitstekend rendement opleveren voor beleggers die investeren in crypto in BNB. Hoewel BNB al een hoge marktkapitalisatie heeft, is er een aanzienlijk potentieel voor superieure rendementen, vooral omdat de Binance Smart Chain de groei in crypto industrieën stimuleert.

Risico’s van beleggen in BNB

De sterke marktkapitalisatie en ruimte voor groei van Binance maken het een aantrekkelijk vooruitzicht voor beleggers die investeren in crypto die liever een gevestigde coin kopen dan kopen. Door het meerlagige aanbod van Binance loopt BNB echter een groter risico op devaluatie, en niet alleen wanneer crypto markten getroffen worden door dalende omstandigheden. Als een deel van het ecosysteem faalt, zal het vertrouwen in het hele Binance ecosysteem een aanzienlijke klap krijgen.

Cardano (ADA) – Zeer schaalbaar blockchain-netwerk

Wat is Cardano?

Cardano is gemaakt door de voormalige mede-oprichter van Ethereum, Charles Hoskinson, en is een blockchain die is gebouwd om enkele van de hieronder genoemde beperkingen van Ethereum op te lossen. Hoskinson en het ontwikkelingsteam hebben diepgaand onderzoek uitgevoerd bij het ontwerpen van Cardano, dat allemaal door vakgenoten is beoordeeld door academici om de kwaliteit van de codering en platformfunctionaliteit te waarborgen.

Twee van de belangrijke beperkingen van Ethereum waarvoor Cardano alternatieven bood, zijn de snelheid en kosten waarmee transacties worden gevalideerd via het proof-of-stake consensusmechanisme in vergelijking met de logge proof-of-work-consensus van ETH. Bovendien maakt de gelaagde architectuur van Cardano, die de Cardano Settlement Layer (CSL) en de Cardano Computation Layer (CCL) bevat, het mogelijk om transactieverwerking en hosting van gedecentraliseerde apps te splitsen op verschillende netwerken.

Deze meerlagige aanpak biedt ontwikkelaars aanzienlijk meer schaalbaarheid en flexibiliteit, terwijl de rekenkracht die nodig is om blocks te minen, wordt verminderd, wat leidt tot meer gedecentraliseerde netwerkcontrole.

Waarom je zou moeten overwegen om te investeren in crypto ADA

Het revolutionaire karakter van Cardano’s blockchain technologie heeft snel een loyale en toegewijde aanhang verworven, waardoor het een van de meest actieve layer-1 blockchain-platforms voor dApp-ontwikkeling werd. Met crypto projecten, variërend van niet-fungibele tokens tot gedecentraliseerde financiële oplossingen, vertrouwen ontwikkelaars op het platform van Cardano als een van de meest veilige en flexibele, ondanks de recente nieuwe releases van Ethereum.

Deze snel groeiende reputatie trekt steeds meer ontwikkelaars naar het platform om nieuwe projecten te bouwen, wat leidt tot een mogelijke stapsgewijze verandering in het aantal transacties dat op het platform wordt uitgevoerd en een stijging van de prijs van ADA.

Risico’s van beleggen in ADA

Er zijn een paar zichtbare bedreigingen voor Cardano aan de horizon, ondanks het aanhoudende hoge profiel en het hoogwaardige aanbod. Nu het Ethereum netwerk in een hoog tempo werkt om nieuwe functies te ontwikkelen, zouden ontwikkelaars zich van Cardano kunnen afkeren ten gunste van de blockchain-gigant.

Bovendien zou de hoge totale marktkapitalisatie van ADA het rendement dat beleggers ontvangen kunnen beperken, vooral omdat veel van de projecten die het host zich in de vroege stadia van hun ontwikkeling bevinden.

Ripple (XRP) – Beste coin voor geldtransacties op de cryptomarkt

Wat is Ripple?

Ripple is een bekende gedecentraliseerde financiële oplossing die in 2012 is opgericht en die zijn eigen RippleNet-platform gebruikt om internationale grensoverschrijdende betalingen mogelijk te maken. Het XRP-token in de eigen valuta voedt het systeem met liquiditeit en als de overbruggingsvaluta om inkomsten te genereren terwijl Ripple het relatief dure en tijdrovende SWIFT-systeem lijkt aan te pakken.

XRP verstevigt zichzelf in de top tien van cryptocurrencies door marktkapitalisatie. Er zijn al verschillende grote financiers, zoals grote internationale banken, die gebruik maken van Ripple om internationale betalingen aan te wakkeren tegen aanzienlijk lagere kosten en met transactietijden in seconden in plaats van mogelijk dagen.

Waarom je zou moeten overwegen om te investeren in crypto XRP

Veel beleggers die investeren in crypto zijn afgeschrikt door de lopende rechtszaak die is aangespannen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission tegen Ripple, die de geldigheid van XRP-tokens als een gedecentraliseerde cryptocurrency betwist en zich afvraagt of het een asset is. Wereldwijde financiële reuzen blijven echter massaal naar Ripple komen en bieden het platform waarmee ontwikkelaars gedecentraliseerde applicaties en ongeëvenaarde toegang tot enkele van de meest uitgebreide bankreuzen ter wereld kunnen maken.

Deze steun, samen met de bestaande loyale en toegewijde community van Ripple, heeft velen ervan overtuigd dat de rechtszaak in het voordeel van Ripple zal verlopen. Als dat het geval is, verwachten analisten dat de prijs van XRP omhoog zal schieten naarmate meer klanten zich tot Ripple wenden als alternatief voor de status quo.

Risico’s van beleggen in XRP

De grootste potentiële kracht van Ripple is ook het grootste risico. Hoewel de hoge bestaande marktkapitalisatie het rendement van Ripple beleggers die investeren in crypto kan beperken, is de belangrijkste bedreiging wat de gevolgen van de rechtszaak tegen Ripple kunnen veroorzaken op de prijs van XRP.

Met een besluit dat later in 2023 wordt verwacht, zou deze impact al snel kunnen worden gerealiseerd.

Solana (SOL) – Uitstekend Layer-1-protocol blijft bloeien

Wat is Solana?

Solana is een layer-1 proof-of-stake blockchain-provider die op dezelfde manier is ontwikkeld als Cardano om het monopolie van Ethereum als een gedecentraliseerde protocolprovider uit te dagen en tegelijkertijd oplossingen te bieden voor enkele van de problemen die ontwikkelaars tegenkwamen bij het gebruik van de Ethereum blockchain.

Het significante verschil tussen Solana en Cardano is het baanbrekende gebruik van een proof-of-history consensusmechanisme, naast proof-of-stake, om uitstekende schaalbaarheid en flexibiliteit te bieden, terwijl het zichzelf goedkoper, sneller en met een veel grotere transactiecapaciteit bewijst dan Ethereum in het bijzonder. Solana is een van de grootste uitdagers van de overweldigende greep van Ethereum op de blockchain-ruimte.

Waarom zou je moeten investeren in crypto SOL?

Het netwerk van Solana wordt aangedreven door het native token (SOL) en is de afgelopen jaren de favoriete keten geworden voor veel crypto projecten. Een van de grootste toepassingen van Solana was in digitaal onroerend goed, een gebied waarin Ethereum nog steeds oppermachtig is, maar waar de extra schaalbaarheid van Solana een aantrekkelijk alternatief biedt voor ontwikkelaars.

SOL is een coin die aanzienlijke mogelijkheden lijkt te hebben om zijn marktkapitalisatie de komende jaren te laten groeien om Cardano uit te dagen, vooral als het een steeds groeiend aantal nieuwe projecten en ontwikkelaars naar zijn platform blijft trekken. Naarmate deze nieuwe projecten volwassen worden, zal de waarde van SOL groeien, waardoor het een uitstekende investering voor de lange termijn wordt.

Risico’s van beleggen in SOL

Hoewel Solana de blockchain ruimte heeft verstoord, heeft het soms bewezen zijn eigen ergste vijand te zijn. Bij verschillende gelegenheden is het netwerk noodgedwongen stilgelegd om problemen volledig op te lossen. Als het op de lange termijn niet lukt om deze problemen op te lossen en ontwikkelaars een stabiel netwerk te bieden, zullen ze uiteindelijk de plank mis slaan en zullen projecten ergens anders heen gaan voor hun consensus over smart contracts.

Shiba Inu (SHIB) – Beste valuta voor ETH-20 meme coins

Wat is Shiba Inu?

Shiba Inu is een blockchain project voor meme coins dat is geïnspireerd op Dogecoin. Het heeft een ontluikende en gepassioneerde eigen community ontwikkeld. Als gevolg hiervan heeft de native SHIB coin boven verwachting gepresteerd. Het project wint nu aan populariteit als governance-token na de ontwikkeling van een platform waarmee gebruikers kunnen deelnemen aan de gedecentraliseerde financiële oplossing.

Hoewel meme coins vaak een beperkte aantrekkingskracht hebben op crypto fans en soms geen utility in de echte wereld hebben, heeft SHIB voet bij stuk gehouden en stoïcijns gepresteerd tijdens de bearmarkt van 2022. Het project blijft ondanks de volatiliteit stevig in de top 20 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie.

Waarom zou je moeten overwegen om te investeren in crypto SOL?

Hoewel veel beleggers die investeren in crypto sceptisch blijven over de utility die wordt geboden door SHIB’s eigen cryptocurrency, beweren fans dat SHIB een uitstekende coin is die beschikbaar is met een aanzienlijke korting. Vooral nu Shiba Inu een DeFi-oplossing heeft gemaakt om het token meer utility te geven.

Bovendien plukt SHIB de vruchten van de implementatie ervan op de Ethereum blockchain, die veiligheid, stabiliteit en verbeterde functionaliteit biedt dankzij de overgang van Ethereum naar proof-of-stake-consensus.

Risico’s van beleggen in SHIB

In tegenstelling tot het drijfvermogen van SHIB’s toegewijde legioen volgers, wijzen sceptici op de zeer volatiele aard van meme coins in crypto markten, met aanzienlijke pieken en dalen in prijs prestaties. Hoewel Shiba Inu zal proberen deze volatiliteit te stabiliseren met hun DeFi-oplossing, bestaat het risico dat ze al hun eieren in één risicovolle mand hebben gelegd zonder garantie op succes.

Polygon (MATIC) – Transformatieve blockchain-technologie maakt interoperabiliteit mogelijk

Wat is Polygon?

Polygon, voorheen Matic Network, is een layer-2 blockchain-oplossing die wordt ondersteund door de grote crypto namen Coinbase en Binance. Het project is opgezet om de adoptie van crypto te stimuleren door de aanhoudende schaalbaarheidsproblemen op blockchains op te lossen. Polygon bereikt dit door het Plasma Framework te combineren met het proof-of-stake consensusmechanisme.

Als gevolg hiervan beweert Polygon dat tot 65.000 transacties per seconde haalbaar zijn op een van zijn zijketens en blockbevestigingstijden van minder dan twee seconden. Deze sidechain-mogelijkheid maakt interoperabiliteit mogelijk en biedt de mogelijkheid om onbeperkt gedecentraliseerde apps op hun netwerken te huisvesten zonder de netwerkprestaties in gevaar te brengen.

Waarom zou je investeren in crypto MATIC?

De native MATIC-coin van Polygon is stevig verankerd in de top 10 valuta’s op basis van marktkapitalisatie. Het lijkt erop dat het daar in de nabije toekomst zal blijven, aangezien Polygon partnerschappen heeft gevormd met invloedrijke namen, waaronder Disney.

Bovendien maakt de release van een krachtige nieuwe oplossing die is ontworpen om de schaalbaarheid voor de Ethereum blockchain te verbeteren, MATIC een nog aantrekkelijker vooruitzicht voor beleggers die investeren in crypto die op zoek zijn naar goede rendementen in 2023 en daarna.

Risico’s van beleggen in MATIC

Zoals bij elke blockchain-schaaloplossing, heeft investeren in MATIC enkele kleine risico’s. Ten eerste heeft het al een vrij hoge marktkapitalisatie, hoewel de meeste analisten nog steeds een goed groeipotentieel zien. Bovendien wordt de markt voor blockchain-schaaloplossingen steeds competitiever, dus staat Polygon onder grote druk om voorop te blijven lopen met zijn schaalbaarheidsopties. Het Polygon team heeft echter een first mover-voordeel in Layer-2-oplossingen.

Dogecoin (DOGE) – Beste investering in meme coins

Wat is Dogecoin?

Dogecoin is een zeldzaamheid in cryptokringen, een project met gevoel voor humor. Oorspronkelijk ontwikkeld als een leuk alternatief voor de gouden standaard van Bitcoin, heeft Dogecoin een reputatie opgebouwd als een toegankelijk en plezierig toegangspunt voor crypto-nieuwkomers. In de afgelopen jaren heeft DOGE een enorme en toegewijde aanhang gekregen, waaronder Elon Musk.

Hoewel er in deze periode weinig ontwikkeling is geweest in het project, geloven velen – waaronder Musk – dat er verschillende overtuigende use-cases zijn die Dogecoin de komende jaren moet onderzoeken. Deze opties omvatten de digitale valuta die een alternatief wordt voor fiat-valuta en het leveren van smart contracts.

Waarom zou je moeten overwegen om te investeren in crypto DOGE?

Als de steun van Elon Musk niet goed genoeg is om in DOGE te geloven, een van de goedkoopste coins qua waarde maar wel in de top 10 qua marktkapitalisatie, kijk dan naar de geruchten dat Dogecoin in de toekomst zou kunnen overschakelen naar proof-of-stake. Dit kan diegenen die zich zorgen maken over het milieu en de coin een boost geven.

Bovendien blijft Dogecoin een uitstekend instappunt voor nieuwe crypto fans, terwijl het de status als een stevig gevestigd project behoudt, wat betekent dat het er voor de lange termijn zal zijn.

Risico’s van beleggen in DOGE

Coins zoals DOGE zijn zeer volatiel en reageren meer op de grillen en fantasieën van marktkrachten dan andere projecten. Bovendien helpen de hoge marktkapitalisatie en de enorme toewijzing van coins om de DOGE-prijs lager te houden dan bij een vast aanbod. Dit, samen met de lage utility die aan Dogecoin is verbonden, vormt een beperking voor de mogelijke winsten van degenen die in DOGE investeren.

Chainlink is een project dat zijn native token (LINK) gebruikt om economische prikkels mogelijk te maken die gegevens zonder vertrouwen ophalen via zijn gedecentraliseerde oracle netwerk (DON) en biedt een oplossing voor wat bekend staat als het oracle probleem. Hoewel Chainlink wordt gehost op de Ethereum blockchain, is het chain-agnostisch, waardoor gedecentraliseerde applicaties en smart contracts toegang hebben tot gegevens buiten de blockchain.

Deze oplossing voor een enorm blockchain technologie probleem, aangezien Chainlink tal van partnerschappen heeft gevormd, met name tussen DeFi-geldschieters en gedecentraliseerde financiële exchanges, die snel de kansen hebben gezien die worden geboden door gebruik te maken van deze technologie.

Conclusie: Wat is de beste crypto om in 2023 te kopen?

Het lijkt erop dat verschillende crypto-activa in 2023 aanzienlijke rendementen zullen opleveren, vooral met de verwachte versoepeling van de bearmarkt omstandigheden naarmate het jaar vordert. Chancer is een van de nieuwe favorieten onder branche-experts en analisten. Het project zal naar verwachting geweldige kansen bieden voor de slimme investeerder die instapt tijdens het presale evenement.

Gerelateerde veelgestelde vragen over crypto

Wat zijn cryptocurrencies?

Crypto zijn digitale activa die coderingstechnologie gebruiken om transacties in veilige omstandigheden te verifiëren met behulp van cryptografie. Deze technologie wordt geleverd door blockchains, een gedistribueerd grootboeksysteem waarmee transacties kunnen worden gevalideerd door een netwerk van computers.

Sommige crypto zijn gedecentraliseerd en veel meer hebben die ambitie, wat betekent dat een centrale bank, overheid of andere centrale autoriteit er geen controle over heeft.

Wat is een crypto presale?

Crypto presale, ook wel ICO genoemd, is een methode die crypto projecten gebruiken om geld in te zamelen voordat ze hun coins aan het publiek aanbieden op crypto exchanges.

Tijdens het presale evenement biedt een project een beperkt aantal coins aan een selecte groep beleggers die investeren in crypto tegen een vaste prijs, vaak met een aanzienlijke korting. De ingezamelde fondsen ondersteunen de ontwikkeling van het project en belonen vroege beleggers die investeren in crypto met een groter potentieel rendement wanneer de coin openbaar wordt gemaakt.

Welke crypto activa zullen exploderen in 2023?

Het is altijd lastig om te voorspellen wat de beste crypto van de toekomst is. Presale crypto activa met een strak projectplan, een hoog token utility en een uitstekend potentieel om een leider te worden in de door hen gekozen sector, worden echter meestal geselecteerd door beleggers die investeren in crypto die op zoek zijn naar de daaropvolgende exponentiële groei van crypto activa.

Wat is de beste optie als je wil investeren in crypto in 2023?

De sleutel tot het vinden van de beste crypto om dit jaar in te investeren is elk jaar hetzelfde. Het vinden van projecten met het hoogste potentieel tegen de laagste coinwaarde is van cruciaal belang. Het zien van projecten waarmee ontwikkelaars het ecosysteem kunnen bouwen en ontwikkelen, zal de komende jaren aanzetten tot voortdurende groei. Elke crypto die gestage groeiplannen in zijn roadmap opneemt, zal bijna altijd de beste crypto zijn om nu te kopen.