Regulatie

Visa: 25% van de Latijns-Amerikanen wil betalen met crypto valuta’s

COVID-19 heeft alles in de wereld veranderd, zelfs de manier waarop naar crypto gekeken wordt. Nu wil één op de vier (25%) Latijns-Amerikanen betalen met behulp van de digitale middelen.


Crypto razend populair in Latijns-Amerika

Latijns-Amerikanen willen crypto valuta’s, en niet alleen als hedge tegen inflatie of besparingen. Ze willen ze ook kunnen uitgeven. Uit een recente enquête van visa die met de Braziliaanse media werd gedeeld, bleek dat 25% van alle creditcardgebruikers in Latijns-Amerika graag zou willen experimenteren met crypto valuta’s als betalingsverwerkers dat zouden toestaan.

De derde Visa COVID-19 Consumer Sentiment-enquête was bedoeld om de consumententrends tijdens de lockdown te beoordelen. Uit de enquêtegegevens bleek dat 78% van de consumenten verwacht in de toekomst nieuwe betaaltechnologieën te gebruiken, waaronder crypto valuta’s.

De meerderheid van de gebruikers (58%) verwacht betalingen te doen via sociale netwerken (zoals WhatsApp Pay of WeChat Pay). Daarnaast verwacht 42% ook biometrische betalingen: transacties die zijn geverifieerd via vingerafdrukken, netvliezen of gezichtsherkenning. Crypto valuta’s staan op de derde plaats in volgorde van belangrijkheid. 25% van de gebruikers wil die de technologie graag gebruiken. Digitale assets verslaan andere technologieën, zoals het internet met 22% en virtuele reality met 10%.


Consumenten zijn veranderd

Latijns-Amerika is al een wereldleider op het gebied van acceptatie van crypto valuta. Uit een recent onderzoek van Chainalysis bleek dat Venezuela en Colombia op dit gebied bovenaan de wereldranglijst staan. Verschillende startups en technologische oplossingen zijn in de regio gegroeid dankzij het gebruik van crypto valuta’s om overmakingen, leningen en andere transacties te vergemakkelijken.

Betalingsoplossingen zijn ook op andere gebieden vooruitgegaan. WhatsApp Pay was bijvoorbeeld klaar om in Brazilië uit te rollen voordat het op het laatste moment juridische problemen kreeg. Venezuela heeft een directe sms-betalingsservice en een offline crypto betalingsservice mogelijk gemaakt. Daarnaast is het opstarten van digitale betalingen erg populair in Colombia.

Veel gewoonten zijn veranderd tijdens de coronaviruspandemie. Consumenten zijn begonnen zich aan te passen aan een veranderd retail landschap. Het gebruik van contant geld nam aanzienlijk af en de vraag naar contactloos betalen nam toe. Bovendien werken landen als Argentinië, Colombia, Peru en zelfs Venezuela aan het benutten van blockchain technologieën in openbare projecten.

In tijden van crisis doen zich kansen voor. De naschokken van COVID zouden inderdaad een boost kunnen geven aan crypto betalingen.