Newsbit

bitcoin pos

Wat is Bitcoin PoS?

bitcoin pos

Bitcoin Proof of Stake (Bitcoin PoS – BPS) is ‘s werelds eerste integratie van de twee belangrijkste technologische successen van cryptocurrency – Bitcoin, en proof of stake consensus.

Vandaag de dag gebruikt Bitcoin core nog steeds proof of work, een consensusalgoritme dat traag is, voor 51% vatbaar voor aanvallen, duur om te delven, schadelijk voor het milieu, en resistent tegen schaalbaarheid. Er zijn echter veel innovaties die uniek zijn voor Bitcoin die behouden moeten blijven, zoals het leveringsmodel van 21 miljoen tokens en de bewezen code-base die is ontwikkeld door veel van ‘s werelds meest vooraanstaande software-ingenieurs en cryptografen.

Door de sterkste troeven van Bitcoin te combineren met een zeer efficiënt, schaalbaar en flexibel consensusalgoritme voor proof of stake, introduceert Bitcoin PoS een nieuw paradigma voor het nut van cryptocurrency. Bitcoin PoS doet alles wat Bitcoin op dit moment kan, terwijl het nieuwe ontwikkelingen in blockchain-technologie aan boord brengt, waardoor Bitcoin klaar is voor de toekomst.


Wat is de missie van Bitcoin Pos?

De wereld staat op een tweesprong. Het vertrouwen in financiële instellingen is nog nooit zo laag geweest, maar de revolutie van de cryptocurrency die door Bitcoin op gang is gebracht, is voor de massa’s nog niet werkelijkheid geworden. Na jaren van mogelijkheden hebben de meeste cryptocurrency-projecten de gewone gebruikers teleurgesteld door hun beloften niet na te komen en de digitale activa te ingewikkeld te maken. Bitcoin PoS wil verder gaan waar Satoshi Nakamoto’s visie van een bankloos, financieel onafhankelijk en peer-to-peer elektronisch geldsysteem ophield. Bitcoin PoS is eenvoudig in gebruik, schaalbaar voor de financiële toepassingen van miljarden mensen wereldwijd, veilig – en het belangrijkste, eenvoudig te gebruiken voor bestaande bedrijfs-, betaal- en retailtoepassingen.


Wat is proof of stake?

miner die het blok genereerde een rekenkundig moeilijke taak heeft opgelost. Helaas neigt het concept van het op Proof-of-Work (PoW) gebaseerde systeem naar uiteindelijke zelfvernietiging. Proof-of-stake (PoS) heeft als doel de manier van consensus bereiken in een gedistribueerd systeem te vervangen; in plaats van het oplossen van de Proof-of-Work, moet de mijnwerker die een blok genereert een bewijs leveren dat hij toegang heeft tot een bepaalde hoeveelheid coins voordat het door het netwerk wordt geaccepteerd. Het genereren van een blok houdt in dat men coins naar zichzelf stuurt, wat het eigendom bewijst. Het vereiste aantal coins (ook stake genoemd) wordt door het netwerk gespecificeerd door middel van een aanpassingsproces van de moeilijkheidsgraad, vergelijkbaar met PoW, dat zorgt voor een benaderende, constante bloktijd. Net als bij PoW wordt het blokgeneratieproces beloond door transactiekosten en een aanbodmodel dat door het onderliggende protocol wordt gespecificeerd; wat volgens de gangbare definitie ook als rentevoet kan worden gezien. De initiële verdeling van de valuta wordt gewoonlijk verkregen door een periode van PoW mining.


Problemen van Bitcoin-centralisatie

Een populair gezegde is: Als het niet kapot is, repareer het dan niet. Veel Bitcoin-voorstanders zeggen dan wel dat Bitcoin niet kapot is, maar dat perspectief verdwijnt al snel als je het bekijkt vanuit het oogpunt van de toekomst. Door zijn huidige, van elektriciteit afhankelijke ontwerp, moedigt Bitcoin de centralisatie van miningmiddelen aan. Simpel gezegd: elektriciteit en de mininghardware die erop draait, zijn kostbare middelen. Bovendien vereist het delven van Bitcoin dat men over deze middelen beschikt, of er voortdurend toegang toe heeft, in grote hoeveelheden.


Bitcoin PoS lost Bitcoins centralisatie probleem op

De problemen die samenhangen met de centralisatie van Bitcoin zijn talrijk en zijn in de voorgaande hoofdstukken gedocumenteerd. Bitcoin PoS lost die problemen echter op met een nieuwe oplossing – namelijk door het Bitcoin algoritme voor werkproeven te vervangen door een Bitcoin algoritme voor proof of stake. Door Bitcoin PoW te vervangen door PoS verdwijnen de vier problemen die gepaard gaan met bewijs van werk en die samen een onnodig gecentraliseerde cryptocurrency creëren. Bitcoin PoS is minder afhankelijk van elektriciteit, heeft een lagere toetredingsdrempel met betrekking tot hardware en is daardoor toegankelijker en gemakkelijker te decentraliseren, is milieuvriendelijk vanwege het milde gebruik van elektriciteit, en is beter bestand tegen 51%-aanvallen vanwege de gedecentraliseerde-door-het-ontwerp architectuur.

Ga voor meer informatie over het Bitcoin PoS-project naar: https://www.bitcoinpos.net/

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top