Persbericht

Wat is Cryptogeek?

Cryptogeek is een beoordelingsplatform gericht op cryptocurrency en blockchain-gerelateerde websites en merken. De website is in 2019 gelanceerd door een internationaal team van financiële journalisten en liefhebbers van cryptocurrency.


Alles wat je moet weten over crypto-bedrijven

“Alles wat je moet weten over crypto-bedrijven” luidt het motto wat vermeld staat op de homepage van de Cryptogeek website. Het platform biedt veel informatie over talloze websites en bronnen in verschillende talen. Momenteel is de informatie op de website beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Italiaans, Russisch, Portugees en Spaans. Daarmee is het volgens Cryptogeek de grootste crypto kennisbank.

De website van Cryptogeek biedt objectieve beoordelingen over talloze crypto gerelateerde platforms. Denk bijvoorbeeld aan exchanges, wallets, miningpools en nieuwswebsites. De teksten op de website zijn geschreven door auteurs van Cryptogeek en bevatten grondige goed onderbouwde tekst en uitleg over de merken (de geschiedenis, voordelen en nadelen, reputatie etc). Daarnaast worden er ook handleidingen en andere handige artikelen op de blog sectie van de website geplaatst.


Gebruikersrecensies

Naast de kennis van de experts zijn de gebruikersrecensies een belangrijke bron van informatie. Op deze manier kun je als lezer direct zien wat ‘de gewone gebruiker’ van de merken vindt. Gebruikers schrijven korte reviews en geven de merken een waardering van 1 tot 5 sterren.

Naast de recensies en beoordelingen van de auteurs en bezoekers, is er een geautomatiseerde beoordeling van exchanges op basis van het geavanceerde algoritme. Dit heet TrustScore. Dit algoritme schat de beoordeling op basis van talrijke parameters die aan het bedrijf zijn gekoppeld. Het onderliggende mechanisme wordt op de website vermeld, zodat iedereen kan beslissen of het eerlijk genoeg is.

Momenteel worden er meer dan 700 merken/ bedrijven gepresenteerd op Cryptogeek. Tot op heden hebben ze niet allemaal volledige beschrijvingen, maar het bedrijf werkt eraan om elk merk een gedetailleerde beoordeling te geven. Medewerkers van de cryptobedrijven kunnen de toevoeging van hun bedrijf aanvragen door het korte formulier op de website in te vullen.


Website secties

In het bovenste gedeelte van de website van Cryptogeek is er een menu met een zoekveld, het Categorieën menu, het tabblad exchanges vergelijken, het tabblad Blog, de taalschakelaar en de knop Bedrijf toevoegen.

Wil je snel een bedrijf zoeken, gebruik dan het zoekveld, wil je kijken wat voor bedrijven er allemaal te vinden zijn klik dan door het pop-up menu. De opties die je kunt vinden zijn: Exchanges, ICO’s, wallets, media, munten, tools, bots, mining, games, software en ecosystemen. Aan deze opties is dus wel te zien dat er veel informatie te vinden is op dit platform.

Als we het tabblad vergelijken – exchanges open klikken zien we dat we razendsnel verschillende exchange platforms kunnen vergelijken aan de hand van bepaalde parameters. Dit zijn zowel inhoudelijke gegevens als expert en gebruikers reviews. Voor veel gebruikers kan vergelijking aan de hand van deze parameters voldoende zijn om te besluiten een van de platforms niet te gebruiken en liever de andere te proberen. Al deze gegevens worden met één klik geleverd.

Het tabblad Blog neemt een bezoeker mee naar het Cryptogeek-blog waar het mogelijk is om handleidingen, artikelen en andere nuttige informatie over verschillende onderwerpen te lezen die verband houden met de wereld van cryptocurrencies.

Degenen die hun bedrijf aan de website willen toevoegen, moeten een kort formulier invullen. Op deze manier wordt het platform steeds uitgebreider.


Conclusie

Over het algemeen is het platform van Cryptogeek zeer inhoudrijk. Door basisparameters te combineren met de mening van experts en de mening van gebruikers krijg je een heel objectief beeld van de verschillende bedrijven.