Wat is Mainframe?

Het Mainframe Lending Protocol stelt iedereen in staat om geld te lenen door gebruik te maken van onderpand dat is goedgekeurd door Mainframe Governance. Mainframe maakt gebruik van een obligatie-achtig instrument dat een on-chain verplichting vertegenwoordigt die op een specifieke datum in de toekomst wordt afgewikkeld. Het kopen en verkopen van de getokaniseerde schuld maakt lenen tegen een vaste rente mogelijk. Mainframe Governance is het door de gemeenschap georganiseerde proces voor het beheer van de verschillende aspecten van het uitleenprotocol.


De historie

Mainframe is opgericht door Mick Hagen, die ook de CEO is van het bedrijf. Het hele project wordt beheerd en ontwikkeld door een team van 15 personen. In 2007 richtte Mick Hagen een bedrijf op dat middelbare scholieren hielp verbinding te maken met de hogescholen om studiebeurzen te vinden. Het bedrijf werd later overgenomen door Chegg, Inc. in een deal van $45 miljoen.

In 2014 begon Mick te werken aan een gedecentraliseerde e-mailapp genaamd Spatch. Tijdens het ontwikkelen kregen Mick en zijn team te maken met veel technologische uitdagingen die ervoor zorgde dat Maingrame opgericht werd.

Mainframe creëerde een totale voorraad van 10 miljard MFT-tokens. 50% van de totale tokenvoorraad is gereserveerd voor de tokenverkoop. In plaats van een traditionele ICO heeft het bedrijf gekozen voor een crowdgift-proces. Per augustus 2018 zijn al twee fasen van het crowdgift-proces afgerond.


Hoe werkt Mainframe?

Uniek aan het Mainframe Lending Protocol is het liquidatiemechanisme, herbelening van onderpandrekeningen en een stimuleringslaag die wordt aangedreven door het uitzetten van de mainframe-token (MFT). Het systeem vermijdt onnodige verkoopdruk tijdens liquidaties. Samen maken de strategieën voor herbelening, liquidatie en afwikkeling lagere onderpandvereisten mogelijk en zorgen ze voor een efficiëntere toename van het hefboomeffect op basisactiva.

Sinds eind 2017 heeft Mainframe een van de grootste gemeenschappen die haar missie van economische vrijheid en financiële toegang ondersteunt. Mainframe wordt ondersteund door de bekende namen in de cryptowereld, waaronder ArringtonXRP, Erik Voorhees, Min Kim, Gavin Wood, Xinshu Dong en nog veel meer.