Prijsanalyse

Bitcoin koers Stijgt naar $9000 – al 25% hoger in 2020

Bitcoin is bezig aan een enorme rally dit jaar. De Bitcoin koers bereikt vandaag de $9000 dollar en lijkt nog niet uitgestegen te zijn.

 

Bitcoin koers stijgt richting $9.000

Nadat Bitcoin prijsstijging gisteren even wat leek afgekoeld, zagen we de BTC prijs rond 03:00 ‘s nachts plotseling weer stijgen. Deze prijsstijging stuwt de prijs eindelijk naar de $9.000 dollar grens.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $8.915 dollar. De munt boekt een 24-uurs winst van ongeveer 3 procent. Op de wekelijkse grafiek zien we dat BTC zelfs een rendement van 11,5% behaald. Bitcoin is dit jaar enorm goed gestart. Vanaf 1 januari is de koers namelijk met zo’n 25% gestegen.

Toch moet je als BTC investeerder je niet blind staren op alle positiviteit. Verschillende analisten waarschuwen dat, wanneer BTC vandaag onder de bullish candle zakt, er een flinke koersdaling zou kunnen ontstaan. In technische termen zou er dan een zogenaamd ‘swing failure-patroon’ ontstaan.

Daarnaast zweeft het 200-daagse voortschrijdend gemiddelde, dat in het verleden als grote weerstand heeft gediend, ook rond de $9.000 dollar. Dat betekent dat dit niveau een belangrijke barrière vormt voor BTC. Echter, als deze doorbroken wordt is de kans groot dat we richting de $10.000 dollar stijgen.


Ook op Fundamenteel vlak toont BTC haar kracht

Naast het positieve koersverloop laat Bitcoin ook op fundamenteel vlak haar kracht zien. Zo bereikte de hash rate, een maat voor de rekenkracht die is gewijd aan het valideren van de Bitcoin-blockchain, gisteren opnieuw een hoogtepunt. De hash rate bereikte, volgens blockchain.com, een snelheid van 120.7 TH/S.

Ook zien we op Google Trends dat het aantal wereldwijde zoekopdrachten naar de term ‘Bitcoin’ weer enorm stijgt. BTC wint dus de populariteit terug van investeerders. Maar naast individuele investeerders zien we nog een belangrijke trend ontstaan. De Bitcoin lijkt steeds meer gebruikt te worden als digitaal goud. Daarnaast zou het wel eens een perfect middel kunnen zijn om Amerikaanse sancties tegen te gaan.