Bitcoin

 
 

Wat is een Bitcoin?

Bitcoin (BTC) is het nieuwe elektronische geld. Bitcoin is een elektronische valuta waarmee je zonder tussenkomst van een financiële instelling, zoals een bank, geld naar iemand kunt versturen.

Tip: Hieronder vind je een video die je uitlegt wat Bitcoin is.


Waar kan ik Bitcoins voor gebruiken?

Met de Bitcoin kun je op een gemakkelijke manier betalen. Op het internet maak je gemakkelijk Bitcoins over met een betaalprogramma of app, vergelijkbaar met de app die jouw bank gebruikt. Net als bij ‘normaal’ geld overmaken, doe je een betaling met Bitcoins in slechts een paar klikken.

Normaal is het internationaal overmaken van euro’s kostbaar en traag. De Bitcoin gaat dit tegen, doordat de betalingen over het internet gaan zonder dat hier een bank bij komt kijken. Dit is hetzelfde principe als dat je een mail verstuurd. Deze transacties zijn binnen enkele minuten afgerond voor minder dan een eurocent. Tevens kun je Bitcoins sparen of investeren. De diensten die dit mogelijk maken worden inmiddels wereldwijd aangeboden en er zijn vele wisselmarkten waar je met Bitcoins kunt handelen.


De Bitcoin koers

De Bitcoin koers en in het algemeen de crypto koersen zijn erg bewegelijk. Dit betekent dat de Bitcoin koers van de een op de andere dag met 20% kan stijgen of dalen. Hierdoor is het dus mogelijk om heel veel geld te verdienen, maar ook om heel veel geld te verliezen met het verhandelen van Bitcoins. De Bitcoin koers is afhankelijk van een aantal belangrijke factoren:

  • Aangekondigde updates of hardforks.
  • Nieuws over de acceptatie van Bitcoin.
  • Bekende personen die in of uit Bitcoin stappen.

Ben jij van plan in Bitcoin te handelen? Zorg dan dat je altijd het nieuws bijhoudt. Ben jij de eerste die iets leest, dan kun je veel geld verdienen. Hieronder is de Bitcoin koers door de jaren heen te zien.

 
powered by Coinlib

Waar kan ik Bitcoin kopen?

Wil jij Bitcoin kopen? Er zijn tegenwoordig ontelbaar veel manieren om Bitcoins te kopen, waardoor het voor iemand die net de wereld van de cryptocoins binnenstapt allemaal heel ingewikkeld kan overkomen. Hieronder vind je de beste sites zijn om Bitcoin te kopen, Bitcoin te verkopen en Bitcoin te traden. Wil je extra uitleg? Druk dan op de exchange waar jij meer over wilt weten.

 

Wie is de oprichter van Bitcoin?

satoshi nakamoto

Wie Bitcoin en de techniek achter cryptocurrencies genaamd ‘de blockchain’ opgericht heeft, is tot op dit moment nog steeds niet duidelijk. Het enige dat bekend is, is dat de persoon of personen die Bitcoin opgericht hebben onder het pseudoniem ‘Satoshi Nakamoto’ schuil gaan. Satoshi Nakamoto is tot eind 2010 betrokken geweest bij het ontwikkelen van de Bitcoin.

Hierna is hij gestopt en trekt hij zich terug uit het project. Wel is Satoshi Nakamoto doorgegaan met het minen van Bitcoin. Geschat wordt dat hij ongeveer 1 miljoen Bitcoins in zijn bezit heeft. Dit zou betekenen dat hij 1 van de rijkste personen van de wereld is.


Wat zijn de voordelen van Bitcoin?
voordelen bitcoin

Bitcoin heeft een aantal handige voordelen ten opzichte van traditioneel geld. Hieronder lees jij de belangrijkste voordelen van Bitcoins:

1. Er kunnen veel sneller en goedkoper transacties plaatsvinden dan vroeger.
Met Bitcoin en andere crypto’s is het mogelijk om heel snel transacties uit te voeren. Het is dus vaak sneller dan het overschrijven tussen verschillende banken.

2. Er is geen procesverlies door inmenging van banken.
Een ander voordeel van de Bitcoin is dat er geen tussenpersoon ofwel derde partij tussen de transacties in zit. Als je met traditioneel geld betaald gaat je geld altijd langs de bank. Dit zorgt ervoor dat er geen procesverlies ontstaat. Daarnaast hoef je niet bang te zijn als er een bank omvalt.

3. Het maakt niet uit waar op de wereld de persoon zich bevindt, alles gaat even snel.
Doordat Bitcoin gebruik maakt van de blockchain, is het niet van belang waar op de wereld een persoon zich bevindt. Alle transacties gaan even snel.

4. Je behoudt je privacy bij het gebruik van Bitcoin.
We worden steeds meer in de gaten gehouden en privacy komt steeds meer in het geding. Bitcoin zorgt voor privacy. Alle betalingen die jij doet met Bitcoin zijn anoniem. Zo blijft je privacy dus gewaarborgd.

5. Bitcoin is fraudeproof.
Bitcoin maakt gebruik van de blockchain. Dit is geen centrale database die maar op één plek staat. De blockchain wordt namelijk continue over alle gebruikers gekopieerd en bijgewerkt. Zo is er dus niet slechts één database, maar er zijn er miljoenen databases die allemaal dezelfde gegevens bevatten. Hierdoor is Bitcoin vele malen lastiger te saboteren door hackers.


nadelen bitcoin

Wat zijn de nadelen van Bitcoin?

Bitcoin heeft naast de bovenstaande voordelen ook een aantal nadelen, namelijk:

1. Alles is virtueel.
Dat de Bitcoin compleet virtueel is, is voor veel mensen een nadeel. We zijn toch nog een beetje angstig dat het virtuele geld zomaar kan verdwijnen. We hebben niks tastbaars om aan vast te houden.

2. Grote waarde schommelingen.
Bitcoin is zeker geen stabiele investering. Doordat de waarde van de Bitcoin niet stabiel is, is het zeer onwaarschijnlijk dat de Bitcoin op korte termijn een veel gebruikt betaalmiddel wordt. Hiervoor is de munt gewoon weg niet stabiel genoeg. Op dit moment is de Bitcoin puur een investering wat niet het uiteindelijke doel van de Bitcoin is.

3. Nog niet volledig geaccepteerd / Verbannen door overheid?
Bitcoin wordt steeds bekender en steeds meer mensen gaan in de techniek geloven. Echter is Bitcoin nog steeds niet volledig geaccepteerd. Vooral overheden van verschillende landen zijn bang dat crypto’s het hele financiële systeem omverwerpen. Overheden hebben namelijk geen inzicht en grip op cryptocurrency. Doordat de overheid geen controle op crypto heeft, is er een kans dat Bitcoin en andere crypto’s verbannen worden.

4. Hoge miners fee.
Doordat Bitcoin erg populair is op het moment en er veel vraag naar Bitcoin is, ligt de miners fee ten opzichte van andere crypto’s vrij hoog. De Miners fee zijn de kosten die je betaalt als jij je Bitcoin verstuurt. Op deze site kun je de miners fee op dit moment bekijken: Bitcoinfees.

5. Ongeverifieerde transacties.
Een probleem waar Bitcoin lang mee te maken had, waren de ongeverifieerde transacties. Dit zijn verstuurde transacties die nog niet zijn bevestigd. Doordat er soms wel 150.000 onbevestigde transacties waren, kon het erg lang duren totdat je Bitcoin aangekomen was op het juiste adres. Op dit moment ligt het aantal ongeverifieerde transacties beduidend lager. Wil jij weten hoeveel het er nu zijn? Bekijk het hier: Blockchain.

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken