BItcoin
Bitcoin

De covid-19 uitbraak zou een grote zegen kunnen zijn voor de Bitcoin

Even geleden maakte de aandelenmarkt haar grootste crash ooit mee en ook de cryptomarkt is niet gespaard gebleven tijdens de ‘COVID-19 crash’. De Bitcoin prijs daalde in 1 dag met meer van 50%, maar heeft sindsdien een adembenemend herstel laten zien. De munt bereikt vandaag alweer het niveau van voor de enorme crash.


Een grote zegen

Net als de meeste andere aandelen, zijn de crypto koersen gekelderd op ‘Black Thursday’. Ze kenden die dag de ergste crash die ze in jaren hebben meegemaakt. Net zoals in de meeste andere industrieën, hebben een aantal grote crypto bedrijven de afgelopen weken personeel moeten ontslaan.

Met deze crash in gedachten is het makkelijk om te denken dat de Bitcoin prijs blijft dalen zolang de economie blijft krimpen. Echter is het volgens een aantal analisten zo dat de positie van de crypto valuta’s alleen maar versterkt is door deze crisis.

Volgens een door ‘Ryze’ opgesteld rapport hebben de uitbraak van COVID-19 en de respectievelijke economische gevolgen de potentie om een enorme zegen voor Bitcoin te zijn.

Het bedrijf legt uit dat het traditionele fiat-systeem tot het uiterste wordt gedreven. Negatieve rentetarieven en het drukken van veel geld zijn hier het gevolg van. Mede hierdoor is er een kans dat de inflatie snel zal gaan stijgen. Daarnaast bestaat er een kans dat men hun vertrouwen in banken verliezen en meer mensen een stap richting alternatieve betalingsmogelijkheden maken.

Deze samenloop van monetaire en geopolitieke factoren is waarschijnlijk de perfecte mogelijkheid voor Bitcoin om mainstream te worden. Althans, zo suggereert een ander rapport van Arcane Research.

Chris Burniske van Placeholder Capital vertelt zelfs dat de hele crypto wereld en niet alleen Bitcoin, kan profiteren van de sociaal-economische effecten van de uitbraak. Ook benadrukt hij hoe nieuwe technologieën toenemen als oude systemen kapot gaan. Vaak is er een crisis voor nodig om de gebreken van het oude systeem volledig te onthullen.


Er is nog steeds een kans op een daling

De opzet lijkt dus perfect lijkt te zijn voor de prijs van Bitcoin en andere crypto valuta’s om naar nieuwe hoogtepunten te stijgen. Echter ligt dit niet niet zo eenvoudig.

Goldman Sachs gelooft namelijk dat er waarschijnlijk een momentum verschuiving zal zijn in de S&P 500-index. Deze index is de afgelopen maand ongeveer 35% gestegen.

De analisten zeggen dat met grote aandelen, zoals Microsoft en Amazon, die de laatste tijd beter presteren dan kleinere bedrijven, zich zorgen maken over een grote neergang in markten die dan zal volgen. Bitcoin zou mee getrokken kunnen worden in de misère als de aandelenmarkt opnieuw een diepe daling meemaakt.

 

Bitcoin nieuws

Worden Bitcoin ETF’s via Hongkong toegankelijk voor Chinese beleggers?
Slapend Bitcoin-adres uit Satoshi-tijdperk plotseling geactiveerd na tien jaar rust
Populaire crypto analist ziet ‘fantastische setup’ voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC