Bitcoin (BTC) Oekraïne
Blockchain, Regulatie

Ambtenaren in Oekraïne krijgen training in onderzoek naar cryptovaluta en virtuele activa

In een recente internationale bijeenkomst die plaatsvond van 14 tot 17 november in Wenen, Oostenrijk, hebben veertien Oekraïense functionarissen een hoogwaardige training ontvangen in de aanpak van financiële misdaden in de moderne tijd.

Intensieve cursus is gegeven

Volgens een recent rapport van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) hebben speciaal geselecteerde toezichthoudende en wetshandhavingsfunctionarissen uit Oekraïne deelgenomen aan een intensieve cursus over geavanceerde technieken en tools die cruciaal zijn voor het onderzoek naar financiële misdaden met betrekking tot virtuele activa.

De OVSE, bestaande uit 57 deelnemende landen verspreid over Europa, Azië en Noord-Amerika, heeft als doel wereldwijd veiligheidsgerelateerde en andere kwesties aan te pakken.

Deze training werd georganiseerd door het Bureau van de Coördinator van Economische en Milieuactiviteiten van de OVSE, in samenwerking met het Bureau voor Drugs en Misdaad van de Verenigde Naties.

Ralf Ernst, de waarnemend coördinator van de economische en milieuactiviteiten van de OVSE, gaf aan dat de training heeft bijgedragen aan het vergroten van de veerkracht van Oekraïne tegen financiële misdaden zoals het witwassen van geld. Hij voegde hier het volgende aan toe:

Met het toenemende gebruik van virtuele activa en cryptocurrencies in Oekraïne is er een dringende behoefte om de capaciteit van wetshandhavings- en toezichthoudende instanties te versterken.

Gespecialiseerde training is ondergaan

Oekraïense functionarissen hebben onlangs een gespecialiseerde training ondergaan om cryptotransacties te traceren via diverse blockchains, gebruikmakend van geavanceerde analysesoftware. Deze onthulling komt vanuit bronnen binnen de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE), die ook benadrukken dat dit niet de eerste keer is dat Oekraïne dergelijke training ontvangt. De OVSE blijft vastbesloten om Oekraïne te ondersteunen in de strijd tegen witwassen van geld, vooral met betrekking tot virtuele activa en cryptocurrencies, door middel van innovatieve beleidsoplossingen om de risico’s te minimaliseren.

Het project wordt gefinancierd door de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Roemenië en Polen, met als specifiek doel de regeringen van Georgië, Moldavië en Oekraïne te ondersteunen bij het beperken van de criminele risico’s verbonden aan digitale activa en cryptocurrencies.

Recentelijk hebben Oekraïne en Israël samengewerkt met de stablecoin-uitgever Tether om 32 adressen te bevriezen die mogelijk gelieerd waren aan terroristische activiteiten. Paolo Ardoino, CEO van Tether, benadrukte dat in tegenstelling tot de algemene opvatting, cryptocurrency-transacties niet anoniem zijn en juist zeer traceerbaar zijn, waarmee hij wijst op de transparantie binnen het crypto-ecosysteem.

Regulatie nieuws

Kazachstan blokkeerde in 2023 980 niet-gelicentieerde crypto-exchanges
Binance-oprichter CZ moet in VS blijven tot straf bekend is
El Salvador onthult BTC ‘Vrijheidsvisum’
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers