Bitcoin-BTC-ETF
Bitcoin

Bitcoin ETF alleen mogelijk bij een waarde van $150k of hoger, aldus Tom Lee

Tom Lee van Fundstrat heeft in een interview laten weten dat de prijs van één Bitcoin (BTC) ongeveer $150.000 (circa €135.000) moet zijn om voldoende liquiditeit te bieden voor een exchange-traded fund (ETF).


Bitcoin ETF duurt naar verwachting nog jaren

Dat de prijs van een Bitcoin zo hoog komt is volgens Thomas Lee op dit moment dan ook nog niet reëel. Het kan ook maar zo dat dit nog meerdere jaren in beslag gaat nemen voordat het deze waarde bereikt.


Amerikaanse SEC

Volgens de CEO van Fundstrat worden instellingen aangetrokken als een markt goed gereguleerd is. Op dit moment speelt dat voor de cryptomarkt nog niet.

Volgens velen speelt de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een enorme belemmering bij een goede vooruitgang van de cryptomarkt. Thomas Lee is het hier echter niet mee eens. Hij prees de regulator dan ook voor zijn vermogen om deze nieuwe ruimte te beheersen. Tevens worden zowel institutionele als particuliere beleggers beschermd tegen potentiële oplichtingen. Hij ziet dit dan ook niet als potentiële belemmering.


Bitcoin aantrekkelijk voor instellingen

Lee is hiernaast van mening dat Bitcoin aantrekkelijk wordt gemaakt voor instellingen wanneer er een BTC-ETF wordt opgericht. Dit zal echter niet zomaar door de SEC worden goedgekeurd in de nabije toekomst. Een belangrijke reden hiervoor is dat de marktkapitalisatie van de Bitcoin op dit moment minder dan $150 bedraagt. Deze markt moet nog enorm groeien voordat hij voldoende liquide is om een ETF te kunnen ondersteunen.


Bitcoin nieuws

Bitcoin-ETF’s weer in de min door aanhoudende uitstroom
Investeringslegende: ‘Bitcoin bullmarkt is nog lang niet voorbij’
Amerikaanse handelsfirma investeert $1 miljard in Spot Bitcoin ETFs
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC